Dnes je 7.5. – svátek slaví Stanislav

TVH a díly pro rýpadlo-nakladače. Spojení, které je dobré si zapamatovat

Zveřejněno: 22. 11. 2023

Specialista na náhradní díly pro stavební stroje, společnost TVH, rozšířila nedávno své portfolio pro malé zemní stroje (MZS) o náhradní díly pro rýpadlo-nakladače. V rámci této kategorie už se jedná o čtvrtý typ stroje, který tato známá společnost z Belgie do svého katalogu zalistovala. Naposledy se nabídka rozšířila o komplexní sortiment pro smykem řízené nakladače. Rozšíření nabídky pro traktorbagry komentuje pro Stavební techniku Joris Tijtgat, specialista na řízení trhu pro MZS ve společnosti TVH.

TVH má vlastní komplexní řadu dílů pro stroje značek JCB, CASE, Caterpillar, John Deere, Volvo, Bobcat a Kubota. Individuálně jsou schopni dodat díly i na další značky.

Joris Tijtgat pracuje v TVH přes deset let, ale již před nástupem s nimi spolupracoval na své disertační práci. Se spolužáky vyvinul zkušební stolici pro převodovky a hydraulická čerpadla, která následně získala ocenění za inovaci a používá se dodnes.

Joris Tijtgat je specialista na trh s díly pro malé zemní stroje.
Joris Tijtgat je specialista na trh s díly pro malé zemní stroje.

Jak se v čase vlastně rozvíjel segment náhradních dílů pro malé zemní stroje?

V roce 2020 jsme do našeho sortimentu oficiálně zařadili díly a příslušenství pro malé zemní stroje do 10 tun, smykem řízené nakladače a kompaktní pasové nakladače. Nepřišlo to ale jen tak z čistého nebe. Předcházelo tomu to, že jsme byli v kontaktu s mnoha majiteli těchto strojů a pro ně jsme průběžně dle potřeby objednávali vybrané montážní díly. Tak jsme si řekli, že bychom našeportfolio rozšířili oficiálně.

Jaká je tedy vaše aktuální nabídka pro majitele těchto menších strojů?

V současné době jsme schopni zajistit náhradní díly, spotřební materiál a příslušenství pro stroje výrobců jako je Bobcat, Case, Caterpillar, JCB, John Deere, Kubota, Takeuchi, Volvo a Yanmar. Kromě těchto základních značek ale do sortimentu zařazujeme také díly pro Hitachi, Komatsu, Terex a Wacker Neuson. Co je ale také podstatné, v segmentu MZS jsme dosud úspěšně zrealizovali kolem 4 milionů transakcí.

Proč jste se rozhodli rozšířit nabídku také o díly pro traktobagry?

Obecně platí, že nabídku rozšiřujeme flexibilně dle požadavků a potřeb našich zákazníků. Samozřejmě jako každá obdobná společnost naší velikosti pečlivě sledujeme trh, jeho vývoj a dynamiku. Rýpadlo-nakladač je klasický multifunkční stroj, který se dobře hodí jak pro klasické zemní práce a do stavebnictví, tak do zemědělství nebo lesnictví. Okruh potenciálních zájemců je široký, stejně jako paleta poptávaných dílů. Rozšíření nabídky o díly a příslušenství pro rýpadlo-nakladače považuji za další významný krok v historii TVH.

Současná nabídka dílů pro traktorbagry zahrnuje elektrické a motorové komponenty, filtry, díly rámu a kabiny, hydraulické komponenty a spoustu dalšího.
Současná nabídka dílů pro traktorbagry zahrnuje elektrické a motorové komponenty, filtry, díly rámu a kabiny, hydraulické komponenty a spoustu dalšího.

Není už ale dnes traktorbagr zastaralý koncept?

Máte částečně pravdu. Celková prodejní čísla rýpadlo-nakladačů už dnes nedosahují zdaleka takových hodnot, jako třeba na počátku 90. let. Tehdy to byl vskutku revoluční stroj a v rámci segmetnu malých strojů rozhodně nejprodávanější. Kolem roku 2000 se však trend začal obracet a nastoupily kombinované flotily, čítající mini a midi-rýpadla, smykem řízené nakladače a nebo kompaktní pasové nakladače. I přesto však je do dnešních dnů na trhu mnoho aktivních strojů a právě pro jejich majitele je tu TVH s komplexní nabídkou dílů.

O TVH PARTS

Globální prodejce náhradních a spotřebních dílů a příslušenství pro stavební, komunální a zemědělskou techniku se sídlem v Belgii se může pochlubit zastoupením v 62 zemích a více než 50letými zkušenostmi. V současnosti zaměstnává po celém světě 5 000 lidí a počet dosud prodaných položek dosahuje téměř pět desítek milionů. Co se týče dodávek dílů, společnost spolupracuje s mnoha ověřenými dodavateli a 95 % dílů je schopna expedovat ještě v tentýž den, kdy byl díl objednán. Více informací naleznete na webu www.tvh.com.

Myslíte si, že koncept rýpadlo-nakladačů je odsouzen k zániku?

Nemyslím si to. Vše se odvíjí od toho, jak se bude celkově dařit ekonomice. Protože proč si pořizovat sice kvalitní, ale početnou flotilu několika různých strojů, když si mohu pořídit traktorbagr a vybavit si ho tak, že jej budu používat v různých aplikacích. Každopádně, k těm prodejním číslům před 30 lety už se nedostaneme.

S poptávkou na jaké díly se tedy může potenciální majitel traktobagru na vás obrátit?

Máme vlastní komplexní řadu dílů pro stroje značek JCB, CASE, Caterpillar, John Deere, Volvo, Bobcat a Kubota, nicméně individuálně jsme schopni dodat díly i na další značky. Většinu dílů držíme skladem a nabídka se postupně rozšiřuje s tím, jak zalistováváme další a další položky. Naše současná nabídka dílů zahrnuje elektrické a motorové komponenty, filtry, díly rámu a kabiny, hydraulické komponenty a spoustu dalšího. Pokud náhodou ještě konkrétní díl na skladě nemáme, naše vyhledávací služba daný požadavek zpracuje a uživatel dostane zprávu o předpokládané dostupnosti poptávaného dílu.

 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek