Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Spolehlivé řešení. Společnost Perkins rozšířila sortiment motorů IOPU o modely 2,8 a 3,6 litru

Zveřejněno: 29. 12. 2022

Výrobní série motorů Perkins, označovaných jako IOPU (industrial open power unit), nabízí nově objemové varianty 2,8 a 3,6 litru. Tyto tzv. plug-and-play pohonné jednotky cílí především na OEM výrobce či servisy techniky pro stavebnictví, zemědělství a průmysl vyžadující motory splňující emisní normu EU Stage V.

Nová řada 904 IOPU od společnosti Perkins zahrnuje modely o objemu 2,8 l a 3,6 litru s výkonem od 55 do 100 kW.

Výrobce široké škály průmyslových a lodních spalovacích motorů Perkins slaví v letošním roce 90. výročí svého vzniku. Od doby, kdy byla společnost založena, sjelo z výrobních linek více než 22 milionů vznětových motorů, počínaje původním závodem v anglickém Peterborough, k němuž v průběhu následujících let přibyly výrobní závody na čtyřech kontinentech. Díky svým dlouholetým zkušenostem je dnes společnost Perkins jedním z předních světových dodavatelů naftových a plynových motorů, které jsou využívány pro pohon různých typů strojů pro stavebnictví, zemědělství, lesní hospodářství, ale i pro výrobu elektrické energie.

Cílem společnosti Perkins je nabízet co možná nejkomplexnější řadu inovativních a spolehlivých řešení, která jsou přesně přizpůsobena požadavkům zákazníků ve výše uvedených odvětvích.

Přirozeně flexibilní

V intencích tohoto záměru je rovněž letošní rozšíření výrobní řady motorů, označovaných jako industrial open power unit (IOPU), o objemové varianty 2,8 a 3,6 litru. Přeplňovaná varianta o objemu 2,8 litru poskytuje výkon až 55 kW a točivý moment 300 Nm při 1600 ot/min, zatímco větší a výkonnější motor o objemu 3,6 litru s přeplňováním a dochlazováním má maximální výkon 100 kW a točivý moment 550 Nm při 1500 ot/min. Obě pohonné jednotky pak spadají do oblíbené řady Perkins 904.

Motory Perkins IOPU 2,8 l a 3,6 l splňující emisní normu EU Stage V.
Motory Perkins IOPU 2,8 l a 3,6 l splňující emisní normu EU Stage V.

Ať už zákazníci potřebují nahradit stávající systém pohonu již vyráběného stroje, nebo zabezpečit spolehlivý pohon zcela nové techniky, představují nejnovější produkty řady 904 dobrou volbu. Díky z výroby osazené řídicí jednotce (Engine Control Module), systému následné úpravy výfukových plynů či snímači a palivovému filtru jsou totiž kompatibilní s širokou škálou typů strojů, do nichž odpovídají výkonem. Navíc, stejně jako všechny motory Perkins IOPU, nabízejí modely 2,8 a 3,6 litru jednoduchou integraci bez nutnosti rozsáhlých úprav či konstrukčních změn stroje.

Vlastnosti a výhody motorů Perkins IOPU

Výrobci originálních strojů, kteří si pro pohon svých strojů zvolí nové motorové jednotky Perkins řady 904 IOPU, mohou těžit z celé řady následujících výhod:

  • Minimální potřeba úprav – kompletní aftertreatment montáž, integrovaný chladicí systém, kompletní kabelový svazek a montáž ECM a palivového filtru umožňují osazení motoru do téměř jakéhokoli druhu stroje.
  • Flexibilní konstrukce – k dispozici je řada konfigurací, které vyhovují různým typům strojů od průmyslových až po lesní a zemědělské.
  • Požadavky na emise – stále striktnější požadavky národních legislativ vedou k tlaku na výrobce motorů, aby splňovaly vysoké nároky spojené se snižování emisí. Také z tohoto důvodu motory splňují emisní normy EU Stage V, ale rovněž U.S. EPA Tier 4 Final a Japonsko 2014 (Tier 4 Final).
  • Elektrifikace – pro integraci s vaším strojem lze 3,6litrový IOPU nakonfigurovat s 12 nebo 24V elektrickým napájením. Tento parametr umožňuje flexibilnější používání motorů IOPU v různých typech strojů, které jsou konstruovány podle požadavků uživatelů. Možnosti elektrifikace jsou jedním z faktorů, který je pro koncové uživatele velmi důležitý.
  • Zejména události posledních měsíců a kritická situace na trzích s energiemi kladou stále vyšší nároky i na spotřebu paliva. Konstrukce těchto motorů je optimalizována tak, aby spotřeba pohonných hmot odpovídala provozním cyklům široké škály aplikací využívaných mimo silniční provoz.
  • V neposlední řadě je třeba klást důraz i na snadnou údržbu motoru a celého stroje, neboť tyto činnosti dnes zásadním způsobem ovlivňují celkové náklady na vlastnictví. Použití trvanlivých hydraulických kohoutů, vícelamelových řemenů a 500hodinové servisní intervaly tak vedou ke snížení provozních nákladů stroje i nákladů na jeho údržbu.

Spolehlivé výrobky, přizpůsobitelná konstrukce

Od roku 1932 vyrábí společnost Perkins motory na zakázku podle potřeb a požadavků předních výrobců originálního strojového vybavení (OEM) po celém světě, včetně České republiky. Desítky let zkušeností s konstrukcí vznětových motorů znamenají, že jste v důvěryhodných a spolehlivých rukou od samého počátku až po instalaci motoru a další faze jeho používání.

Společnost Perkins spolupracuje se zákazníky v každém kroku procesu vývoje stroje tak, aby zajistila nejvhodnější řešení výkonu a servisu, které splní vaše potřeby.

Služby následné péče stejně silné jako naše motory

Se společností Perkins si nekupujete pouze motor, ale stáváte se součástí specializované celosvětové sítě výrobců originálního vybavení, kteří těží z téměř století trvající inženýrské dokonalosti, uznávané pro své příkladné standardy a místní odborné znalosti.

Splňuje emisní normu EU Stage V

Nedělejte kompromisy. Se dvěma nejnovějšími motory IOPU z řady 904, které jsou schopny dosahovat výkonu až 55–100 kW a splňují nejpřísnější průmyslové směrnice – emisní normy EU Stage V, U.S. EPA Tier 4 Final a Japonsko 2014 (Tier 4 Final), získáté výkonné a k životnímu prostředí ohleduplné řešení zároveň.

Perkins a BU Power Systems

Charakteristickým znakem společnosti Perkins je schopnost přizpůsobit pohonné jednotky specifickým potřebám zákazníků, a proto motorům Perkins důvěřuje více než 1 000 předních výrobců v průmyslovém, stavebním a zemědělském odvětví, v oblasti manipulace s materiálem a výroby energie. Síť distributorů Perkins poskytuje podporu všude tam, kde je potřeba. Mimořádně vysoký standard zajišťuje, že distribuční síť zajišťuje vynikající služby všem zákazníkům.

Společnost BU Power Systems je největším distributorem společnosti Perkins na světě, ze sedmi národních poboček pak působí v 16 evropských zemích. V České republice je oficiálním autorizovaným distributorem Perkins firma BU Power Systems s.r.o..

Další informace o nových modelech Perkins IOPU řady 904 najdete na adrese www.perkins.com, případně se obraťte přímo na odborníky na motory ze společnosti BU Power Systems, českého distributora společnosti Perkins, kde vám rádi zodpoví veškeré další dotazy.

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek