Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Nejen pro hutnicí techniku Wacker Neuson se jezdí do firmy VMP Stavební technika

Zveřejněno: 19. 5. 2023

Firma VMP Stavební technika z Opatovic nad Labem patří mezi stálice na mapě dodavatelů stavební techniky. Hlavním pilířem v sortimentu je vibrační a hutnicí technika světoznámého výrobce Wacker Neuson, ovšem v katalogu VMP najdeme též desítky dalších položek nejrůznějšího ražení, od kalových čerpadel, topidel, hladicí techniky, elektrocentrál až po vrtací a bourací kladiva. Pojďme se podívat na vybrané letošní bestsellery z nabídky VMP.

Benzinové elektrocentrály MEDVED si u zákazníků VMP získávají oblibu především díky poměru cena/výkon a jednoduché konstrukci.

Společnost VMP Stavební technika založil v roce 2013 Václav Melša a už od počátku své existence sází na rodinný přístup k zákazníkovi, férové ceny a rychlé služby. Václav Melša se na trhu se stavební mechanizací velmi dobře orientuje, takže každý nově zařazený produkt přináší zákazníkovi nějakou přidanou hodnotu a vhodně doplní stávající sortiment.

Pokud se stavíte v moderně zařízené prodejně VMP v Opatovicích nad Labem, můžete si být jisti, že se tu vždy setkáte se vstřícným přístupem a ochotou. Vystavená technika nepostrádá podrobný popis technického řešení, výhod, popřípadě možnosti financování včetně nákupu za nějakou akční cenu.

Jednoduché elektrocentrály MEDVED

Nás zaujal například komplexní sortiment benzinových elektrocentrál značky MEDVED. „Jsou to velmi jednoduché centrály s blbuvzdorným ovládáním a snadnou údržbou,” sděluje nám ochotně jeden ze servisních techniků firmy VMP. Jednofázové a třífázové benzinové elektrocentrály jsou vyráběny v Čechách (konkrétně v Třebíči) a jsou určeny jak profesionálům (například pro jednotky IZS), tak pro soukromé využití. Dobře se uplatní ve stavebních firmách, u drobných živnostníků, ale i v domácnostech, hotelech, v menších výrobních provozech nebo v zemědělských družstvech. Centrály jsou kompletovány z kvalitních součástek, jako jsou špičkové motory HONDA, Briggs&Stratton a VANGUARD nebo kvalitní alternátory LINZ. Jejich výhodou je rovněž kompaktní provedení, jednoduchá konstrukce nebo bezpečnostní tepelná pojistka. Příjemně také překvapí poměr cena/výkon. Přímo na prodejně VMP je vystaveno asi deset typů elektrocentrál, s jejich výběrem a konfigurací tu rádi poradí.

Společnost VMP v kostce

  • Prodej / pronájem / servis stavební mechanizace.
  • Dlouholeté zkušenosti v oboru.
  • Flexibilní přístup rodinné firmy.
  • Rychlé dodací lhůty.
  • Moderní servisní zázemí.
  • Prémiové služby.
  • Vlastní doprava.

Stálice od Wacker Neuson

Podle vyjádření majitele firmy, Václava Melšy, se stabilně daří prodeji hutnicí techniky Wacker Neuson. Zákazníci si zvykli na léty prověřenou kvalitu a také spolehlivý servis, který Václav Melša a jeho tým poskytuje. Na prodejně jsme si prohlédli komplexní řadu dvoutaktních pěchů WS BS50-2 Plus, BS60-2Plus a BS70-2Plus. Výhody klasických dvoutaktních pěchů jsou ve variantě „Plus” doplněny o velmi praktickou záležitost v podobě oddělených nádrží pro palivo a olej. Odpadá tak zdlouhavé předmíchávání, protože kapaliny jsou dolévány samostatně a správný poměr zajišťuje automaticky systém stroje. Olejová nádrž je navíc kapacitně nadimenzovaná, takže vydrží až na 120 hodin provozu. Pro větší bezpečnost lze nádrž vybavit zámkem. Tyto pěchy se obecně vyznačují vysokou stabilitou, nízkými vibracemi díky odpružené vodicí rukojeti a pohodlnou obsluhou s automatickým sytičem a pouze jednou pákou pro volnoběh spuštění a zastavení. K užitečným funkcím patří automatické vypnutí (po 10 minutách provozu na volnoběh).

Vibrační pěchy Wacker Neuson BS50 / BS60 / BS70 na prodejně VMP v Opatovicích nad Labem.
Vibrační pěchy Wacker Neuson BS50 / BS60 / BS70 na prodejně VMP v Opatovicích nad Labem.

Z reverzních vibračních desek na skladě nás zaujal model WS DPU3050 H. Tento typ s odstředivou silou 30 kN je u profesionálů oblíbený díky své všestrannosti. Dá se použít na klasickou „zámkovku”, na zahradní a terénní stavby a pro opravy vozovek, ploch a parkovišť. Devizou je robustní integrovaný podvozek, díky kterému může být deska používaná i při práci podél obrubníků, dále silný motor (s extra rychlým rozběhem a volitelným elektrickým startérem) a extrémně dlouhá životnost, což potvrzuje i celá řada tuzemských stavařů. K dispozici jsou různé modelové varianty ve třech základních pracovních šířkách.

Reverzní vibrační deska Wacker Neuson DPU3050 je oblíbená díky své všestrannosti.
Reverzní vibrační deska Wacker Neuson DPU3050 je oblíbená díky své všestrannosti.

Další stroj od Wacker Neuson, který jsme si ve VMP nechali ukázat, je vibrační deska WS DPS1850 s pojezdem vpřed. Jedná se o výkonnou vibrační desku pro zhutňování půdy a asfaltu, která je ideální pro zpracování povrchových a podkladových vrstev. Byla navržena pro náročné nepřetržité používání na staveništi. Přispívá k tomu nový naftový motor s velkými rezervami výkonu, základní deska odolná proti opotřebení z litiny s kuličkovým grafitem (GJS 700) a bezúdržbová a odolná ložiska budiče. Ergonomicky přístupná plynová páčka a vodicí rukojeť odtlumená od vibrací, nabízejí vysoký komfort obsluhy.

Vibrační deska WS DPS1850 s novým naftovým motorem potěší nízkými provozními náklady a vysokým výkonem.
Vibrační deska WS DPS1850 s novým naftovým motorem potěší nízkými provozními náklady a vysokým výkonem.

Další produkty a půjčovna

Mimo segment klasické hutnicí techniky se dobře daří kalovým stavebním čerpadlům německého výrobce Tsurumi. Čerpadla vynikají precizním továrním zpracováním a vysokými pracovními výkony. Komplexní nabídku Tsurumi si lze rovněž prohlédnout a zkonzultovat s odborníkem v prodejně VMP v Opatovicích nad Labem. Samostatný segment tvoří zahradní a lesní technika od renomovaného výrobce Husqvarna.

V prodejně VMP si lze též prohlédnout a zkonzultovat kompletní nabídku stavebních čerpadel německého výrobce Tsurumi.
V prodejně VMP si lze též prohlédnout a zkonzultovat kompletní nabídku stavebních čerpadel německého výrobce Tsurumi.

Společnost VMP Stavební technika se kromě prodeje a servisu zabývá také pronájmem. Katalog půjčovny obsahuje desítky položek v oblasti hutnicí techniky, dále si tu lze na stavbu pronajmout například elektrocentrály, ponorné vibrátory, kompresory, řezačky nebo bourací kladiva. Po dohodě je možné objednat i zajištění svozu / odvozu techniky.

Prodejna, servis a sklady VMP Stavební technika sídlí v Opatovicích nad Labem. Moderně řešenou budovu zde Václav Melša dokončil v roce 2019. (foto VMP)
Prodejna, servis a sklady VMP Stavební technika sídlí v Opatovicích nad Labem. Moderně řešenou budovu zde Václav Melša dokončil v roce 2019. (foto VMP)

Se službami a vybranými produkty této sympatické východočeské firmy s působností po celé České republice se bude možné seznámit na nadcházející předváděcí akci „Pamětník”, která se bude konat ve stejnojmenné pískovně 20. dubna. Jde o nástupce legendární akce Marokánka, kde se zájemcům pravidelně předvádí stavební stroje Komatsu a také sortiment vybraných partnerů, mezi nimiž ani letos nebude chybět společnost VMP.

— kontakty —

VMP stavební technika s.r.o.

Pardubická 580, 533 45 Opatovice nad Labem

E: melsa@vmphk.cz   T: +420 732 450 384   WWW: https://www.vmphk.cz/

Autor: Jan Rybář
Foto: Jan Rybář
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek