Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

VMP Stavební technika představuje „mercedesy“ mezi hutnicími stroji

Zveřejněno: 29. 3. 2019

Společnost VMP stavební technika, sídlící v Opatovicích nad Labem nedaleko Hradce Králové a Pardubic, nás pozvala, aby nám ukázala něco ze svého aktuálního sortimentu hutnicí techniky značky Wacker Neuson. A protože víme, jak dobře tu v Opatovicích prodávaným strojům rozumí, pozvání jsme rádi přijali.

Vibrační desky a vibrační pěch Wacker Neuson před současnou prodejnou VMP stavební technika

Hutnicí technika ale není to jediné, co tu zákazníkům můžou nabídnout; katalog firmy obsahuje stovky produktů, jako jsou čerpadla, elektrocentrály, bourací a vrtací kladiva, brusky, pily nebo zahradní technika, a to vše od renomovaných značek Wacker Neuson, Bomag, Hitachi, Husqvarna, Honda a mnoho dalších.

Jak nám říká majitel VMP stavební technika, pan Václav Melša, firma stojí na třech rovnocenných pilířích, kterými jsou prodej, pronájem a servis. Firma si zakládá na rozumných cenách, které si může dovolit díky dlouholetým a poctivě vybudovaným kontaktům, dále na krátkých dodacích lhůtách a na individuálnímu přístupu k zákazníkovi. S výběrem stroje ochotně poradí i sám majitel, vše je navíc možné si hned vyzkoušet na speciálně upravené testovací ploše. V rámci záručního i pozáručního servisu je možné si zavolat výjezdního technika přímo na stavbu nebo si techniku nechat na servis odvézt firemní dodávkou. Pokud je porouchaný stroj ještě v záruce, zákazníkovi zapůjčí obdobný stroj zdarma. Škála služeb zahrnuje i věrnostní zákaznický program. Obrázek o tom, co všechno je u společnosti VMP stavební technika možné, si čtenář udělá také na stránkách www.vmphk.cz.

Nová adresa (otevření cca v srpnu 2019): Pardubická 80, Opatovice nad Labem, 533 45
Nová adresa (otevření cca v srpnu 2019): Pardubická 80, Opatovice nad Labem, 533 45

Příkopový válec Wacker Neuson RTSC3

Jako první máme tu čest seznámit se s univerzálním válcem Wacker Neuson řady RT s motorem SC3 Kubota. Válec, pyšnící se mimořádným hutnícím účinkem 8,2 tuny, se používá k hutnění výkopů a základů budov, silnic a parkovišť. Robustní ježkové válce, vysoká rovnoměrně rozložená hmotnost a výkonný motor jsou ideální kombinací pro hutnění soudržných zemin, a tak se model RTSC3 nejlépe cítí v těžkém terénu. Účinnější přenos hutnící energie přímo do půdy umožňuje uložení budiče pod nápravou v každém válci.

Ovládání je jednoduché, intuitivní a díky vyspělému dálkovému ovladači také bezpečné. Dálkový ovladač využívá krátkovlnné infračervené záření a jeho dosah činí 20 metrů. Obsluha se přitom nemusí bát, že ji válec přejede. Na bezpečnost totiž dohlíží speciální senzory, které v případě zkrácení vzdálenosti mezi obsluhou a strojem na méně než dva metry stroj zastaví. Pro hutnění v členitých výkopech se výborně osvědčila konstrukce s otočným středovým kloubem, takže například objet vyčnívající skruž není pro RTSC3 žádný problém. Při práci v úzkých prostorech lze navíc velmi jednoduše upravit šířku bubnu (rozchod 82 a 56 cm). Odmontují se škrabáky, které udržují čistotu mezi trny, a pak lze odpojit vnější část válce, čímž se docílí nulového přesahu válce vůči kapotáži stroje. Ta je vyrobena z vysokopevnostního plastu a jak ze své zkušenosti potvrzuje servisní technik firmy VMP stavební technika, dokáže ji poškodit v podstatě jen pořádná rána lopatou bagru.

Pohon pomocí hydromototorů dodává válci obrovskou sílu a stoupavost. Mezi další přednosti válce patří takřka bezúdržbový provoz (díky permanentnímu mazání hnacího soustrojí a budiče), výkonné chlazení, dvojitá filtrace vzduchu a schopnost nastartovat při jakémkoli počasí. Užitečnou funkcí pro úsporu paliva je speciální „eko-režim”, který stroj při nečinnosti automaticky vypne. Pro větší projekty přijde vhod možnost nastavit až 12 různých ovládacích režimů (frekvencí), což v praxi znamená, že na jedné stavbě se paralelně může pohybovat až 12 takto ovládaných strojů.

Společnost VMP stavební technika aktuálně nabízí tento příkopový válec Wacker Neuson RTSC3 za výhodných podmínek; bližší informace získáte na kontaktech, uvedených na konci článku.

Příkopový válec Wacker Neuson RTSC3 je jednou z novinek v sortimentu firmy VMP stavební stroje. Nyní navíc za zajímavou cenu
Příkopový válec Wacker Neuson RTSC3 je jednou z novinek v sortimentu firmy VMP stavební stroje. Nyní navíc za zajímavou cenu

Vibrační deska WACKER NEUSON DPU 6555

„Léty prověřená stálice”. I tak by se daly jednoduše popsat jednosměrné vibrační desky Wacker Neuson. A skutečně. Důvodem, proč je tato technika mezi zákazníky tak oblíbená, je její neměnná konstrukce, a to vlastně od počátku výroby. Jak říká pan Melša: „Když něco dobře funguje, není potřeba to měnit.” Vibrační deska DPU 6555 je profesionálním „nářadím” pro hutnění vrstev ledu a nosných vrstev na ulicích, chodnících a parkovištích nebo zásypy budov. Díky frekvenci 69 Hz je DPU6555 vhodná pro univerzální použití, spolehlivě zhutní dokonce i těžkou zámkovou dlažbu.

Podobně jako u výše zmíněného příkopového válce i v tomto případě je stroj jednoduchý a nezáludný na ovládání a vydrží i opravdu tvrdé zacházení. Speciálně navržená vodicí oj vytváří velmi nízké vibrace přenášené na ruce (pod 2,5 m/s2). To umožňuje celodenní práci bez přerušení, aniž by došlo k poškození nebo ohrožení uživatele.

Vibrační deska reverzní WACKER NEUSON DPU 6555
Vibrační deska reverzní WACKER NEUSON DPU 6555

Vibrační pěch Wacker Neuson BS60 – 2 Plus

Dalším strojem, který jsme si mohli v Opatovicích prohlédnout, byl zástupce nové generace dvoutaktních pěchů s odděleným mazáním, které výrazně snižuje opotřebení stroje při zátěži. Díky dvěma samostatným zásobníkům pro palivo a olej už není nutné směs předmíchávat; o namíchání správného poměru benzínu a oleje se postará patentovaný mazací systém. Tak dochází k optimalizaci spalovacího procesu, čímž se snižují emise a zvyšuje komfort pro obsluhu. Vibrační pěch tak lze bezpečně používat i v hůře odvětrávaných prostorech.

Vibrační pěch Wacker Neuson BS60 – 2 Plus
Vibrační pěch Wacker Neuson BS60 – 2 Plus

VMP stavební technika v novém sídle...

Všechny zmíněné hutnící stroje Wacker Neuson má společnost VMP stavební technika ve stálé nabídce. Samozřejmostí je možnost si tuto techniku vyzkoušet nebo zapůjčit. Od srpna navíc firma otevírá pro své zákazníky nový reprezentativní showroom, a to na adrese Pardubická 80, Opatovice nad Labem, 533 45. Cílem je poskytnout veškeré služby pod jednou střechou. Počítá se s většími servisními dílnami, s přístřešky pro techniku půjčovny, s expresní vysokotlakou myčkou a také s demo plochou, kde bude možné v klidu si techniku vyzkoušet. V zázemí prodejny bude moderně vybavená prezentační místnost. Společnost VMP stavební technika rozhodně neusíná na vavřínech a neustále vymýšlí pro své zákazníky něco nového.

— kontakty —

VMP stavební technika s.r.o.

Pardubická 580, 533 45 Opatovice nad Labem

E: melsa@vmphk.cz   T: +420 732 450 384   WWW: https://www.vmphk.cz/

Autor: Jan Rybář
Foto: VMP stavební technika

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek