Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Na veletrhu bauma se většina vystavovatelů chystá představit nějakou novinku

Zveřejněno: 1. 8. 2022

Media Dialog je velkolepě pojaté setkání vybraných vystavovatelů s redaktory předních světových odborných časopisů. Koná se vždy v Mnichově cca 3‒4 měsíce před veletrhem bauma a z pohledu obou zúčastněných stran je nesmírně důležitý. Za Českou republiku jsme na něj zváni pravidelně a vždy jsme plni očekávání, co se na něm dozvíme. Ani tentokrát jsme nebyli zklamáni. O své poznatky se s vámi pokusíme podělit.

Expozice Liebherr na bauma 2019

Podle oficiální a konečné soupisky se Media Dialogu zúčastnilo více než 100 vystavujících firem a počet stolků přibližně odpovídal také počtu pozvaných novinářů, kteří dorazili téměř z celého světa (zaznamenali jsme, že chyběli snad jen novináři z Číny, Indie a Ruska).

Naše vydavatelství se oficiálně zúčastnilo za časopis Stavební technika (vychází letos již 20. rokem se zaměřením na stavební stroje, těžební stroje, komunální a zahradní techniku). Během dialogu s vystavovateli jsme zaregistrovali velmi živý zájem i o tituly Agroportál24h.cz a Stavebnictví a interiér, které rovněž vydáváme.

Jaký je cíl této akce? Především seznámit přítomné novináře s novinkami, které se na veletrhu objeví, a prostřednictvím novinářů následně pozvat čtenáře jejich akreditovaných časopisů na veletrh, případně také i na konkrétní expozice firem, které se Media Dialogu účastnily.

Na veletrhu je možné v rámci ukázek vidět celou řadu strojů v akci.
Na veletrhu je možné v rámci ukázek vidět celou řadu strojů v akci.

Naše zážitky ze setkání

Letošní Media Dialog odstartoval v úterý 21. června v 10 hodin, kdy započala akreditace vystavujících firem a pozvaných novinářů v konferenčních prostorech ICM v Mnichově. Vlastní dialog se rozjel v jednom velikém sále již po 11. hodině. Cca ve 14.00 hodin proběhla na stejném místě krátká tisková konference a první den končil až po 18.30 hodině. Následující den se vše rozběhlo v 9.00 hodin a trvalo do 15.00 hodin. Po ukončení ještě následovalo společné občerstvení a následně jsme se všichni rozjeli domů.

Přestože jsme se snažili, co jsme mohli, s ukončením akce jsme zvládli navštívit něco málo přes čtvrtinu firem. Konkrétně se nám podařilo zajít a popovídat si o tom, co na veletrhu bauma 2022 představí u stolků firem:

AMMANN, BOMAG, Bosch Rexroth AG, Continental, CATERPILLAR/CAT, Daimler Trucks, Doka, DOOSAN/Bobcat, ECO – FRIENDLY, Encon Holding, Firstgreen, HIDROMEK, HITACHI, Hyundai Heavy Industries, Keestrack, Komatsu, Kubota, Liebherr, Manitou, Wacker Neuson, Palfinger, SANY, SSAB, Umdaschgroup Ventures, Volvo Construction, Yanmar, ZANDT cargo a čas vymezený na setkání byl pryč...

Největší světový veletrh stavební techniky bauma se koná každé tři roky se na mnichovském výstavišti Messe München. Nejinak tomu bude i letos. Jenom termín je pozměněn na 24.‒30. října. Výstavní plocha je beznadějně vyprodána. Těšit se můžeme na více než 3 000 vystavujících firem a obrovské množství novinek, které na veletrhu chystají představit. Přípravy na veletrh jsou v plném proudu a veletrh zkrátka bude.

Aniž prozradíme v tomto článku více, již nyní vám můžeme říci, že se rozhodně máte při návštěvě 33. ročníku předního světového veletrhu stavebních strojů, strojů na výrobu stavebních hmot, důlních strojů, stavebních vozidel a stavební techniky ‒ veletrhu bauma 2022 ‒ na co těšit. Jak jsme se totiž z téměř 30 návštěv dozvěděli, každý z vystavovatelů se na veletrhu chystá představit nějakou novinku. Navíc se veletrh koná na pěkném mnichovském výstavišti, které je velmi dobře dostupné jak místní dopravou, tak automobilem. A pokud se rozhodnete přijet z ČR vlastním autem, jedete téměř celou cestu po dálnici. Přímo u Messe je potom pro vás přichystáno veliké množství parkovacích míst. Zkrátka chcete-li vědět, co je v těchto odvětvích nového, přijeďte na veletrh a nebudete litovat.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Messe München

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek