Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Městečko Yanmar vybídne k nekonečnému hraní

Zveřejněno: 22. 10. 2022

Jeden z předních světových výrobců malých a středních rýpadel, Yanmar Compact Equipment, připravil pro své příznivce, kteří zavítají na mnichovský veletrh Bauma, hravý koncept. Na venkovní ploše FN 1017/2 v oblasti Sever vybuduje speciální městečko – obří testovací plochu – pro odzkoušení všech svých strojů. Zástupci českého dealera ze společnosti ASbud Česká Republika, s.r.o. budou na veletrhu návštěvníkům k dispozici od 25. října.

Elektrické minirýpadlo SV17e (vpravo) spolu s modelem SV17VT při testování.

V prostředí městečka Yanmar bude nasimulováno několik povrchů a aplikací – silniční výstavba, klasické zemní práce, demolice a terénní úpravy. Nebude chybět ani plocha vyhrazená speciálně pro novou řadu elektrických „plug-in” strojů či část pro režírované ukázky strojů. Vše doplní komplexní portfolio originálního příslušenství, od mechanických a hydraulických rychloupínačů, naklápěcích hlav, lopat, rozrývačů, vidlí až po speciální vrtací zařízení. Výrobce slibuje maximální komfort při výměně pracovního příslušenství: všechny současně vyráběné typy jsou plně kompatibilní s celou produktovou řadou strojů Yanmar a nejsou zapotřebí žádné dodatečné úpravy ani instalace. Jak rychle lze z pohodlí kabiny změnit konfiguraci stroje ukáží předváděcí technici.

Plnou elektřinou vpřed

Podobně jako ostatní světoví výrobci i Yanmar věnoval v posledních letech velké úsilí elektrifikaci. První sériovou „elektrickou” vlaštovkou bylo minirýpadlo SV17e, které se oficiálně představilo v listopadu loňského roku a které zde bude samozřejmě také vystaveno. Vedle něj se premiérově představí další e-stroje, a to jak ve fázi před sériové výroby, tak ve fázi futuristických prototypů. Jak potvrzuje Ing. Jan Kunčický, jednatel společnosti ASbud Česká Republika, s.r.o., která do Česka Yanmary dováží, bude to inspirující podívaná a rozhodně tu lze čekat zajímavé argumentační výměny, co se týče budoucího uplatnění elektřiny ve stavebnictví.

Vybíráme z dalšího programu

Jak by řekl klasik, nejen elektřinou člověk je živ, takže na stánku rozhodně nebudou chybět ani klasické naftové bestsellery. K vidění tu bude v podstatě průřez celým výrobním portfoliem Yanmar. Na vybraných strojích výrobce zároveň ukáže některá nová řešení, která byla aplikována do praxe na základě reálných zkušeností zákazníků. V souvislosti s aktuální situací na evropském trhu, která je poznamenaná inflačními tlaky a na ně navazujícími rostoucími úrokovými sazbami, představí Yanmar rovněž svůj vlastní koncept financování nových strojů.

Značka Yanmar v ČR

Značka Yanmar je z dlouhodobého hlediska mezi tuzemskými podnikateli ve stavebnictví oblíbená. V segmentu menších strojů je vnímána jako prémiová, dobré pověsti napomáhá rovněž motorářská divize výrobce, protože pohonné jednotky z Japonska se etablovaly i u dalších značek na trhu.

Značka Yanmar patřá už dnes mezi stálice portfolia firmy ASbud Česká Republika. (foto Jan Rybář)
Značka Yanmar patřá už dnes mezi stálice portfolia firmy ASbud Česká Republika. (foto Jan Rybář)

Vývojáři se v Yanmaru inovací nebojí a za nimi nezaostávají ani designéři. Poměrně nedávno totiž stroje změnily svůj barevný kabát a místo konzervativní žluté se převlékly do atraktivní sytě červené. „Ačkoliv jsou zákazníci v této branži obecně konzervativní, myslím, že tuto změnu přijali za svou a nový design strojů ještě více napomohl k jejich loajalitě a hrdosti,” zamýšlí se Jan Kunčický, jehož firma ASbud Česká Republika získala zastoupení značky v roce 2020. „Doplnit naši zavedenou flotilu značek jako je SCHAEFF nebo TEREX o Yanmar vnímán zpětně jako zdařilý krok. I díky tomu se nám podařilo posílit naši roli v segmentu stavebních strojů do 12 tun,” dodává. Podle jeho slov zájem o stroje Yanmar mezi zákazníky ASbudu neutichá ani letos: „Nejvíce se daří modelovým řadám VIO v tonáži 2–6 tun, dále pak novince v kategorii 1,5–2 tuny, což jsou modely SV15, SV17 a SV19VT. Ale předávali jsme rovněž několik osmitunových strojů s novým vylepšeným VIPPS 2 systémem nebo kolové kompaktní stroje řady B75-95-110W.

Pro více informací ohledně techniky a novinek Yanmar se můžete obrátit na níže uvedené kontakty.

 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek