Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

MAHLE – to jsou motorové náhradní díly za skvělé ceny! Jejich zpracování odpovídá originálům

Zveřejněno: 25. 7. 2021

V jednom z minulých čísel Stavební techniky jsme si představili společnost ACRO GROUP, která provozuje profesionální e-shop s náhradními díly pro širokou škálu stavební, těžební a zemědělské techniky. Nyní se speciálně zaměříme na motorové díly MAHLE (aftermarket), pro které je ACRO GROUP od roku 2016 autorizovaným dealerem.

Výrobní program MAHLE zahrnuje písty, vložky, pístní kroužky, ojniční ložiska a další. Ilusurační foto. (foto jannoon028, Shutterstock)

Za firmou ACRO GROUP stojí parta nadšených lidí s dlouholetými zkušenostmi v oboru. V nabídce jejího e-shopu www.dlcz.cz, která má tisíce položek, mohou majitelé strojů pohodlně vybírat především z motorových dílů, ale také z údržbových dílů (filtry, spony, hadice apod.), podvozkových nebo kabinových dílů.

Žádný nováček, ale světová kapacita

MAHLE Aftermarket – to je v oblasti náhradních dílů zavedená veličina. Posuďte sami. Značka má více než stoletou tradici, obchoduje se na 30 zahraničních trzích, firma zaměstnává 800 zaměstnanců a její tržby činily v roce bezmála miliardu EUR. Už tyto ukazatele vypovídají o síle značky. Společnost MAHLE nabízí svým dealerům (a potažmo koncovým zákazníkům) rovněž odborné poradenství včetně technické on-line konzultace a disponuje širokou logistickou sítí, díky které jsou dodací lhůty zkráceny u klíčových produktů na minimum. Ostatně v e-shopu dlcz.cz si po vyfiltrování značky „ MAHLE” snadno zkontrolujete, které položky drží distributor skladem.

Značka MAHLE Aftermarket má více než stoletou tradici.
Značka MAHLE Aftermarket má více než stoletou tradici.

Široký sortiment pro různá očekávání zákazníků

Pojďme ale k nabízenému portfoliu, protože to je skutečně široké. Výrobní program obsahuje díly jako jsou písty, vložky, pístní kroužky, ojniční ložiska, hlavní ložiska, ventily, turba, filtry, startéry, alternátory a mnoho dalšího. V nedávné době převzala společnost MAHLE také výrobce chladičů vody BEHR, čímž vhodně doplnila svou stávající nabídku. Vybírat lze z dílů pro více než 27 světových značek, jako jsou Volvo, CAT, Deutz, Komatsu, JCB, ale také Mercedes-Benz, MAN, DAF aj. Přesný seznam najdete opět na stránkách výše uvedeného e-shopu.

Motorové komponenty MAHLE vynikají vysokou úrovní zpracování a kvalitou, která odpovídá originální dílům. V přehledu uvádíme základní vlastnosti jednotlivých vybraných komponentů:

  • Písty. Vynikají nízkou hmotností i dlouhou životností. Mohou pracovat pod tlakem vyšším než 200 barů.
  • Ventily. Jsou vyrobené z pevných a tepelně odolných materiálů s přídavkem niklu a dusíku. Protože jsou ventily dlouhodobě vystavovány extrémním mechanickým, chemickým a teplotním podmínkám, velkou pozornost věnují v MAHLE tvaru ventilů (tvar ventilů je důležitý i kvůli optimálnímu odvodu tepla)
  • Pístní kroužky. Na povrchu kroužků jsou mikroskopické póry, absorbující olej na povrchu. Jsou vysoce teplotně a tlaku odolné (2000 °C / 200 barů).
  • Ložiska. Dlouholeté zkušenosti s výrobou motorových ložisek vedlo některé světové výrobce k tomu, že svoje motory testují rovnou s těmito výrobky MAHLE. V nabídce jsou ložiska pro hřídele vahadel, pro vačkové hřídele, ojnice, klikové hřídele a vyvažovací hřídele. Plášť ložisek je z vysoce trvanlivých materiálů; nabídka pokrývá rovněž axiální podložky o průměru od 27 do 140 mm a ložisková pouzdra od 6 do 105 mm.
  • Vložky válců. Rozmanitost požadavků na typ a tvrdost slitiny hraje při výrobě vložek válců klíčovou roli. Zákazníci, kteří očekávají vysokou kvalitu, se mohou spolehnout na vlastní vývojové oddělení, přesné CNC stroje a několikastupňovou, digitálně řízenou kontrolu výroby, která zajistí požadované kvalitativní parametry.
  • Turba. S rostoucí poptávkou trhu po co nejnižších emisích za cenu co nejmenší spotřeby paliva jsou turbodmychadla motorů jedním z nejexponovanějších motorových dílů. I v tomto segmentu nabízí MAHLE léty prověřenou kvalitu; ostatně o tom vypovídá i fakt, že probíhá čilá spolupráce mezi výrobci motorů a společností MAHLE.
Výrobní program MAHLE obsahuje díly jako jsou písty, vložky, pístní kroužky, ojniční ložiska, hlavní ložiska, ventily, turba, filtry, startéry, alternátory a mnoho dalšího.
Výrobní program MAHLE obsahuje díly jako jsou písty, vložky, pístní kroužky, ojniční ložiska, hlavní ložiska, ventily, turba, filtry, startéry, alternátory a mnoho dalšího.

Nový segment: chlazení motoru a klimatizace

Zajímavou částí sortimentu MAHLE jsou komponenty pro chlazení motorů a klimatizaci. Jedná se dokonce o jednoho z předních OEM světových výrobců těchto dílů. Díky převzetí společnosti Behr Hella Service (BHS) v roce 2020 získala firma MAHLE přístup k jedinečnému know-how v oblasti chladicích systémů strojů. Sortiment těchto dílů je rozdělen na tzv. „PREMIUM LINE” (díly v kvalitě prvovýrobce) a na tzv. „GOOD LINE”, což by v překladu do češtiny mohlo znamenat něco jako „kvalita za rozumnou cenu”. Tato řada je vhodná zejména pro majitele starších strojů, kteří už do nich nechtějí tolik investovat. Sortiment zahrnuje především chladiče, kondenzátory, hnací ústrojí a spojky ventilátorů (Visco®), chladiče plnicího vzduchu, chladiče oleje, kabinové výměníky tepla, expanzní nádrže, vodní čerpadla, snímače nebo chladiče výfukových plynů. Podobně obšírný je i sortiment komponentů pro klimatizace strojů.

Závěrem

Společnost ACRO GROUP, provozující e-shop s díly www.dlcz.cz, má se svým partnerským přístupem otevřené dveře jak k drobným živnostníkům, tak k velkým firmám, které provozují smíšené flotily strojů. Rodinný přístup k zákazníkovi, obrovský sortiment a férové ceny jsou spolu s přehledným e-shopem zárukou toho, že se sem zákazníci rádi vrací. Už více než dvacet let.

Autor: Jan Rybář
Foto: ACRO GROUP

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek