Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Do VLW ve Zlíně dorazil nový kolový bagr Takeuchi TB 395 W

Zveřejněno: 25. 9. 2023

V rámci reportážní návštěvy u zlínského prodejce stavebních strojů Takeuchi jsme nemohli přehlédnout jednu novinku, kterou právě zdejší mechanici opečovávali na dvoře. Řeč je o novém kolovém bagru Takuchi TB 395 W a důvod, proč mu ve VLW věnovali takovou pozornost, je natáčení krátkého produktového videa, ve kterém se tento stroj představí koupěchtivým zájemcům. Možná, že to ale nebude vůbec potřeba – aktuálně evidují ve společnosti VLW několik poptávek a pro zájemce připravili také DEMO ukázku stroje. Ta se uskutečnila v areálu VLW den po naší návštěvě.

Takeuchi TB 395 W před sídlem firmy VLW. Tento stroj byl následující den předveden prvním zákazníkům.

Kolové rýpadlo Takeuchi TB 395 W s provozní hmotností 11 160 kg (platí pro verzi se stabilizačními patkami) zaujme svou výbavou i pracovními výkony. Takeuchi do této novinky instaloval elektrohydraulické ovládání, které majitelům stroje umožňuje rychlejší a efektivnější práci.

Ovládání rýpadla se odehrává pomocí dvojice špičkových joysticků, koncepčně převzatých od švédského výrobce engcon. Na joysticku najdeme programovatelná tlačítka a dvojici proporcionálních kolébkových ovladačů, umožňujících současné ovládání funkce naklápění a rotace. Strojník tak nemusí při práci s tiltrotátorem přepínat mezi 2. a 4. okruhem a pokud je šikovný, udělá práci najednou. Je to skvělé řešení zejména při zemařině, například když strojník potřebuje hloubit okolo skruže, a také při svahování. Hydraulický výkon je řízen elektro-rozvaděčem, každý hydraulický okruh samostatně. Potěšitelné je, že pohyb výložníku a otoče je řešený klasicky, pouze pomocí hydrauliky. Sílu dodává motor DEUTZ TCD3.6L4 s výkonem 85 kW a krouticím momentem 460 Nm.

Takeuchi TB 395 – Technické parametry
Takeuchi TB 395 – Technické parametry

Takeuchi TB 395 W se dobře hodí na klasickou zemařinu, pro práci podél silnic a cest a rovněž na dokončovací práce. Výrobce slibuje perfektní jízdní vlastnosti a pracovní dosahy, dané mimo jiné i dvoudílným výložníkem s dvojicí nastavitelných hydraulických válců. Pracovní hydraulický okruh s proporcionálním ovládáním disponuje funkcemi High Flow a Detent Mode. Kabina má nový osmiplacový dotykový displej a dvě robustní sklápěcí konzole s joysticky, které jsou polohovatelné a umí se v dané poloze zaaretovat. O joysticích už řeč byla, na živo vypadají opravdu promakaně a dobře padnou do ruky. Mimo jiné mají také pogumované poutko, které drží zápěstí (výborná věc při delších pracovních směnách).

Dvojice špičkových joysticků je koncepčně převzata od švédského výrobce engcon.
Dvojice špičkových joysticků je koncepčně převzata od švédského výrobce engcon.

Novinku je možné si po dohodě přijet vyzkoušet do firmy VLW. Tam vám také sdělí dodací termíny, ceny a možnosti konfigurace. Přislíbenou máme také reportáž z nasazení, až bude stroj prodaný k zákazníkovi a bude možné jej nějak zhodnotit po praktické stránce.

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek