Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

DEVELON uvádí na trh minirypadlo DX20ZE-7 s elektrickým pohonem

Zveřejněno: 29. 11. 2023

Minirypadlo DX20ZE-7 bude první sériově vyráběné rypadlo s elektrickým pohonem od značky DEVELON, dříve známé jako Doosan Construction Equipment. Toto 2tunové rypadlo kombinuje nízkou hlučnost a nulové emise s funkcemi a zvýšením výkonu z nové generace minirypadel řady DX-7. Díky své malé hlučnosti a konstrukci nalezne uplatnění především v uzavřených prostorech a ve v místech, kde je třeba dodržet co nejmenší hlučnost.

Minirypadlo DX20ZE-7, první sériově vyráběné rypadlo s elektrickým pohonem od značky DEVELON. Zdroj: HD Hyundai Infracore, Facebook

Model DX20ZE-7 je navržen tak, aby uspokojil rostoucí poptávku po elektrických strojích,” říká Stephane Dieu, produktový manažer rypadel DEVELON pro Evropu. „Vzhledem k tomu, že kompaktní stroje, jako jsou minirypadla, častěji pracují ve městech a hustě obydlených oblastech, kde jsou v blízkosti ostatních pracovníků, mají oproti dieselovým protějškům velkou výhodu díky menší hlučnosti a nulovým emisím.

Zatahovací pásy umožňují novému rypadlu projíždět úzkými průchody a vjezdy/výjezdy, díky čemuž je ideální pro práci ve stísněných prostorách nebo při použití uvnitř, například při demolicích a stavbách. Jakmile se rypadlo dostane na pracoviště, může obsluha rozšířit pásy pro zajištění jeho lepší stability a nosnosti. Se svými kompaktními rozměry je DX20ZE-7 vynikajícím řešením pro stavební firmy a půjčovny pracující na specifických místech, kde je nutná nízká hlučnost například při práci v noci.

Minirypadlo DX20ZE-7 – Technické parametry
Minirypadlo DX20ZE-7 – Technické parametry

Minirypadlo DX20ZE-7 je poháněno vlastní lithium-iontovou baterií o kapacitě 20,4 kWh, přičemž veškerý elektrický systém a komponenty stroje jsou optimalizovány pro práci v náročném prostředí. Rychlonabíječka umožňuje dobít 80 % energie baterie již po 80 minutách nabíjení, standardní nabíječka pak potřebuje osm hodin pro maximální dobití.

Telematika ve standardní výbavě

Telematika je součástí standardní výbavy minirypadla DX20ZE-7. Obsluha a prodejci mohou na dálku sledovat stav, polohu a produktivitu svého stroje z aplikace nebo na webové stránce. Telematika může majitelům pomoci:

  • Minimalizovat nebezpečí krádeže stroje a umožnit jeho sledování.
  • Zabránit neoprávněnému použití stroje.
  • Sledovat, kdy je nutná údržba.
  • Přizpůsobit upozornění plánu zákazníka.
  • Sledovat tlak oleje, provozní teplotu a další ukazatele.
  • Používat data ke školení obsluhy pro zajištění maximální produktivity.

Pro více informací o stavebních strojích DEVELON navštivte webovou stránku eu.develon-ce.com/en/ nebo kontaktujte distributora pro ČR, společnost GARNEA a.s.

Autor: Pavel Svoboda
Foto: viz popisek
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek