Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Caterpillar uvedl pět nových minirýpadel v kategorii do dvou tun

Zveřejněno: 14. 9. 2019

Po rozšíření nabídky minirýpadel Cat ve třídě 7 až 10 tun, o které jsme psali v minulém čísle, se rozrostla také kategorie do dvou tun. Tentokráte hned o pět nových modelů. Díky expanzi typové řady mají nyní příznivci tohoto amerického výrobce stavební techniky opět větší výběr.

Minirýpadlo Cat 301.5 s provozní hmotností něco málo přes 1500 kg pohání motor o výkonu 14,3 kW

Vznětové motory efektivně využívajícími pohonné hmoty, hydraulické systémy load sensing, prostorné kabiny a jedinečné ovládání pomocí joysticku – tak by se dala ve stručnosti popsat nová generace minirýpadel. Hlavním cílem při konstrukci strojů bylo nabídnout maximální možnou užitnou hodnotu díky nadprůměrnému výkonu, snadnému ovládání i údržbě a v neposlední řadě díky nízkým provozním nákladům.

Malí pomocníci

Mezi těmi nejmenšími stroji představuje Caterpillar hned pět nových modelů. Jsou to řady Cat 301.5, Cat 301.6, Cat 301.7 CR, Cat 301.8 a Cat 302 CR. Nová generace minirýpadel Cat si klade za cíl přiblížit tyto stroje standardům běžným v kategoriích větších strojů a to jak po stránce výkonu, tak především ovládáním.

Ovládací prvky jsou konstruovány pro intuitivní práci. Informace o stroji jsou přehledně zobrazovány na novém LCD monitoru. Praktický ovladač v podobě kolečka umožňuje nekomplikovanou práci s monitorem. Exkluzivním rysem této generace minirýpadel je sériově dodávané ovládáníní pomocí joysticku Cat. Řidič může kdykoli stisknutím tlačítka přejít z běžného řízení pákou/pedály na levý joystick, kterým lze stroj ovládat pohodlněji a přesněji.

Podpěrný štít rozšiřuje možnosti využití minirýpadel na zemní práce, jako je zasypávání, zpětný zához a odsouvání. Zvlášť je třeba zdůraznit velkou dráhu zdvihu štítu pod a nad základní rovinu i plovoucí funkci a již zmíněné řízení joystickem. Co se týče konstrukčního provedení rámů, výložníku a násady, nové ministroje se řídí základními principy větších rýpadel Cat, a nabízejí tedy dokonalé předpoklady pro dlouhou životnost.

Související články

Foto: Caterpillar
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek