Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Prestižní ocenění LCO pro dva nakladače Bobcat

Zveřejněno: 21. 8. 2019

Soutěž LCO Awards je jedinou soutěží svého druhu a je založena na empirických datech týkajících se dlouhodobých nákladů na pořízení a provoz těžké a kompaktní techniky. Soutěž pořádá organizace EquipmentWatch, světová špička v poskytování dat a znalostí týkajících se oboru těžkých strojů. Nominované modely jsou hodnoceny v 15 různých kategoriích, které určují nejnižší náklady na pořízení a provoz v průběhu pěti let.

Kompaktní pásový nakladač T590

Celkové náklady na pořízení, provoz a údržbu jsou jedním z nejdůležitějších prvků, které berou kupující v úvahu při nákupu. Ocenění získaná modely T590 a S70 potvrzují pověst vysokého výkonu, kvality a spolehlivosti, kterou si řada kompaktních nakladačů, minirypadel, teleskopických nakladačů a příslušenství Bobcat vydobyla v průběhu posledních 60 let.

Tato prestižní ocenění ukazují, proč je i po více než 60 letech řada kompaktních nakladačů Bobcat špičkou na trhu a proč stále každý druhý prodaný smykem řízený nakladač na planetě nese značku Bobcat. Udržet si naši přední pozici na trhu nám pomohl náš důraz na špičkovou kvalitu, zpracování a inovace," říká Jiří Karmazín, produktový manažer pro nakladače společnosti Doosan Bobcat pro oblast EMEA.

Kompaktní nakladače Bobcat T590 a S70

Kompaktní pásový nakladač T590 má provozní hmotnost 3 548 kg, nosnost 971 kg a bod přetížení 2 774 kg. Kompaktní pásové nakladače Bobcat (například řady T590) vynikají stabilitou a jistotou při jízdě v náročných podmínkách. V kombinaci s frézou nebo okružní pilou jsou ideální například pro výstavbu a rekonstrukce inženýrských sítí a silnic.

Model S70 je nejmenší smykem řízený nakladač Bobcat. S šířkou 901 mm, výškou 1 814 mm, celkovou délkou se standardní lžící 2 472 mm a provozní hmotností pouhých 1 268 kg, se S70 právem řadí mezi kompaktní a obratné stroje, které se snadno transportují. Díky malým rozměrům se model S70 dostane na pracoviště s úzkými vjezdy, jako bránami, uličkami nebo alejemi. Model S70 je ideální k práci v těsných prostorách, kde větší stroje nemohou efektivně manévrovat.

Modely T590 a S70 jsou, podobně jako všechny kompaktní nakladače Bobcat, vybaveny upevňovacím systémem pro rychlé výměny příslušenství Bob-Tach. Ten jim umožňuje rychlé a bezpečné spárování s velmi širokou řadou příslušenství Bobcat, přináší všestrannost a časové úspory v celé řadě různých použití.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Bobcat
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek