Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Zlatá medaile IBF 2004 pro stroj firmy Hartl

Zveřejněno: 18. 6. 2004

Dominantou expozice na brněnském stavebním veletrhu IBF chrudimské firmy Hartl drtiče + třídiče s.r.o. byl stříbrněoranžový mobilní odrazový drtič na pásech Hartl Powercrusher PC 1375 I.



Vedle již tradičního sortimentu nabízela firma Hartl na jarním stavebním veletrhu v Brně tento nový stroj určený pro použití ve stavebnictví, při demolicích a v lomařském průmyslu.
Čím se odlišuje tento drtič firmy Hartl od strojů doposud v těchto odvětvích používaných? Především je to zcela nové konstrukční a designérské řešení, za které byl tento stroj oceněn již v loňském roce prestižní evropskou cenou Red Dot Design Awards, kterou letos následuje Zlatá medaile IBF. Ředitel firmy ing. Karel Hroch převzal na slavnostním večeru pořádaném na brněnském výstavišti křištálovou cenu pro tento stroj a shrnuje jeho přednosti.
Podstatou nového technického a konstrukčního řešení drtiče Hartl PC 1375 I je zcela nová filozofie konstrukce stroje a nový design, který je kompaktní a opticky zjemňuje robustnost celé konstrukce.
Nově použité plastové materiály na krytech drtiče umožňují rychlý a snadný přístup, vybavení automatickým systémem Sense Loading a hydraulickým pohonem zlepšuje variabilitu a výkonnost stroje. Zlatá medaile IBF 2004 udělená tomuto výrobku firmy Hartl Powercrusher ukazuje, že nové odvážné přístupy k řešení těchto těžkých výkonných strojů se osvědčují.
Před 20 lety přišla firma Hartl, jako první na světě, na trh s mobilním drtičem na pásech a dnes jsou tyto mobilní drtiče nejžádanější na našem i celosvětovém trhu. Poslední dvě získaná ocenění potvrzují, že firma Hartl Powercrusher si udržuje i v současnosti postavení nositele nových trendů.
Autor: Jiří Hroch
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek