Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Zářivě žluté barvy i ráfky kol v červeném provedení. Limitovaná série T High 1894 Edition odkazuje na počátky kamionů Renault

Zveřejněno: 23. 8. 2019

Limitovaná edice s označením 1894 čítá symbolických 125 vozidel. A proč 1894? To je rok, kdy francouzský konstruktér Marius Berliet v Lyonu navrhuje a staví svůj první jednoválcový motor a začíná tak psát historii nákladních automobilů Renault.

Limitovaná série T High 1894 Edition nese barvy a prvky odkazující na svého předchůdce

Počátky současné nákladní divize skupiny Renault jsou spjaty s rokem 1894, kdy konstruktér Marius Berliet navrhl a vyrobil jednoválcový motor, který následně osadil do svého prvního benzinového automobilu. (poznámka redakce: Bylo tomu tak ještě o 4 roky dříve, než Louis Renault vynalezl 4stupňovou převodovku a představil svůj první motorový vůz o výkonu 0,25 HP.) Francouzský výrobce Renault tak letos představenou edicí, která nese barvy a prvky značky Berliet, vzdává hold svým kořenům.

Berliet z roku 1903 (foto Krzysztof Marek Wlodarczyk, Wikimedia)
Berliet z roku 1903 (foto Krzysztof Marek Wlodarczyk, Wikimedia)

Exteriér vozidla

T High 1894 se pyšní exkluzivní barvou v odstínu půlnoční modř, zatímco některé prvky jako mřížka chladiče jsou zářivě žluté a další komponenty jako ráfky kol pak v červeném provedení. Vozidlo je dále vybaveno střešní rampou s klaksony v zářivě žlutém odstínu.

Řada grafických prvků, jako například logo „Edition 1894” na obou stranách a zadní straně kabiny, podtrhuje linie a dynamiku modelu. Na mezinápravových spoilerech je umístěné logo speciálně vytvořené pro tuto příležitost: siluety ikonických nákladních vozidel značky tvořící tvar diamantu, který představuje logo Renault Trucks, v jehož středu je umístěný motiv lokomotivy, logo značky Berliet.

Interiér vozidla

Interiér vozidla se nese ve stejném barevném odstínu: přístrojová deska a kožený volant jsou v barevné kombinaci půlnoční modrá, vnitřní strana dveří má červené a modré lemování. Červené rámování ventilátorů podtrhuje finální úpravu a harmonii interiéru vozidla. Černá kožená sedadla jsou prošitá červeným lemem, zatímco na opěrce hlavy je zlatou nití vyšité logo „Edition 1894". T High 1894 je vybaven koberečky s červeným prošíváním a zlatavě žlutými kabinovými závěsy.

Špičkové vybavení

Tato limitovaná edice vozidel nabízí špičkové vybavení pro maximální pohodlí řidiče: panoramatickou přístrojovou desku s LCD displejem „Edition 1894" a sekundárním displejem ROADPAD+ se zpětnou kamerou. T High 1894 je vybaven motorem o objemu 13 l s výkonem 520 k.

Stane-li se majitelem některého z 125 unikátních vozidel někdo z České republiky není redakci známo.

Autor: Tereza Porubová
Foto: Renault Trucks
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek