Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.5. – svátek slaví Ivo

Vysokozdvižné vozíky a další výrobky značky DOOSAN-DAEWOO

Zveřejněno: 6. 10. 2008

Výhradním zástupcem jihokorejské firmy Doosan Infracore Co., Ltd. pro Českou a Slovenskou republiku je společnost DW Forklift s.r.o. Více o této společnosti, která působí na českém a slovenském trhu již 15 let, a o výrobcích, jež zde prodává, se dozvíte v článku.

Krátce o společnosti Doosan Infracore Co., Ltd.

Jihokorejské firma Doosan Infracore Co., Ltd., dříve Daewoo Heavy Industries & Machinery Co., Ltd., se kromě jiných aktivit zabývá výrobou vysokozdvižných vozíků a stavebních strojů již od roku 1968. V tomto roce DHI&M Co. Ltd. zakoupila licenci americké firmy Caterpillar na výrobu vysokozdvižných vozíků.

Do roku 1997 byla část produkce distribuována dealerskou sítí pod značkou Caterpillar. V roce 1998 byly licenční závazky ukončeny a veškerá produkce, což činí cca 30 000 vysokozdvižných vozíků ročně, byla vyráběna výhradně pod značkou DAEWOO. Díky velmi rozšířené dealerské síti DAEWOO je tato technika známa již po celém světě. V České republice a na Slovensku vešla firma DAEWOO ve známost nejprve především díky automobilům a spotřební elektronice. V roce 2005 zakoupila 51 % akcií firmy Daewoo společnost Doosan Infracore Co., Ltd., která se tímto stala majoritním vlastníkem, a proto nyní výrobky nesou její název.

Málokdo ví, že firma DOOSAN-DAEWOO vyrábí ve svých závodech v Asii, Evropě i v Americe také kromě zmíněných produktů i dieselové spalovací motory, železniční lokomotivy a vagóny, námořní lodě, zbraňové systémy včetně letadel a vrtulníků, obráběcí centra a další výrobky a díly pro strojírenství. Vysokozdvižné vozíky a stavební stroje se vyrábějí v závodě v Incheonu nedaleko Seoulu.

Obr. 1: B 16 R-5 AC Elektrický tříkolový vozík s AC technologií a nosností 1600 kg.

Vysokozdvižné vozíky DOOSAN-DAEWOO

V současné době jsou ve výrobním programu vozíky jak se spalovacími motory, tak i vozíky elektrické. Pokud se týká nosností, jsou vysokozdvižné vozíky DOOSAN-DAEWOO vyráběny od nosnosti 1 t až do nosnosti 16 t. Tak jako u ostatních výrobců je možno dodat vysokozdvižné vozíky ve výbavě dle přání a zvyklostí všech zákazníků.

Distribuce vozíků v ČR

Distribuce vozíků je zabezpečována ze skladu v České republice, kam jsou vozíky průběžně dodávány přímo z Jižní Koree. Tento způsob distribuce zkracuje dodací lhůty k zákazníkům a eliminuje nevýhodu, doby dopravy oproti výrobcům z Evropy.

Servisní zabezpečení

Servisní zabezpečení je prováděno výhradně autorizovaným servisním střediskem společnosti DW Forklift s.r.o.. Servisní středisko má veškeré technické a materiální zázemí, čímž je možné zabezpečit okamžitou reakci ze strany servisu, při případné závadě vozíku. Tato skutečnost je zvláště v dnešní době velice ceněna, protože většina zákazníků používá manipulační techniku ve vícesměnných provozech a ve většině případů jsou odkázáni pouze na tuto techniku.

Obr. 2: G 18 S-5 Plynový vozík s nosností 1750 kg.

Záruky

Veškerá technika, ať už vysokozdvižné vozíky nebo stavební stroje, je dů-kladně testována ve výrobním závodě v Incheonu. Doosan Infracore Co., Ltd. je držitelem certifikátu kvality ISO 9001 a enviromantálního certifikátu ISO 14001.

Díky vynikající kvalitě a dostatečné robustnosti vysokozdvižných vozíků DOOSAN-DAEWOO poskytuje společnost DW Forklift s.r.o. záruku 24 měsíců nebo 2000 motohodin. Tato záruční doba může být při podpisu Servisní smlouvy prodloužena až na 5 let a 5000 mth, a to pro všechny typy vysokozdvižných vozíků, bez ohledu na způsob a místo nasazení vozíku. V současné době jezdí v ČR a na Slovensku přes 500 vysokozdvižných vozíků DAEWOO a DOOSAN. Vynikající odezvou kvality těchto vozíků je to, že se zákazníci, pokud s nimi začnou pracovat, vracejí a pořizují si další vozíky DOOSAN-DAEWOO, z čehož je patrno, že jsou spokojeni s kvalitou těchto výrobků a samozřejmě i se servisním zabezpečením.

Obr. 3: D 160 S-5 Dieselový vozík s nosností 16000 kg

Společnost DW Forklift s.r.o.

Společnost DW Forklift s.r.o. je na trhu v ČR a SR již 15. rokem a v obrovské konkurenci, která v současné době na českém a slovenském trhu existuje, udělala velký kus práce.

Věříme tedy, že se značka DOOSAN-DAEWOO bude, právě jejím prostřednictvím, dále dostávat do podvědomí lidí, jakožto velmi dobrá manipulační technika.

Podrobné informace získáte na webových stránkách www.dwforklift.cz nebo na dalších kontaktech – viz záhlaví článku.

1 Ing. Milan Jánošík, jednatel společnosti
Autor: Milan Janošík
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek