Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 22.5. – svátek slaví Emil

Terénní vysokozdvižné vozíky Mast Explorer

Zveřejněno: 15. 12. 2008

Vozíky řady Mast Explorer, které dodává společnost Mátl & Bula, spol. s r.o., slouží k nakládce, vykládce a přepravě zboží a materiálu. Jsou určeny především k provozu v terénních podmínkách, kde nelze používat vozíky běžného provedení.

Vozíky jsou vyráběny buď se stálým pohonem všech kol anebo s uzávěrkou diferenciálu. Možnost montáže různých přídavných zařízení a doplňků činí z vozíku Mast Explorer optimální stroj pro použití na staveniště, na pily, do sadů, lesa, kamenolomů, pískoven, atd.

Úplná modelová řada

Řada vozíků Mast Explorer je v současnosti nejúplnější a nejširší řadou hydrostatických terénních vysokozdvižných vozíků na trhu. Modelová řada začíná na nosnosti 1600 kg a končí až na 7000 kg! Všechny modely jsou k dispozici v provedení s jednou (2×4), či oběma (4×4) hnanými nápravami.

Rovněž je nabízena široká škála zdvihů pro jednotlivé typy s ohledem na různé požadavky průjezdní výšky a s nimi i volitelné výšky kabin. Dle potřeby lze vozík používat i v nízkých prostorách a zdvihat až ke stropu. Vozíky Mast Explorer jsou uspořádány do pěti různých skupin dle nosnosti a provedení, které nabízejí možnost uspokojit téměř jakékoliv představitelné požadavky jakéhokoliv zákazníka kdekoliv na světě.

Přesný pojezd s automatickým brzděním

Trvalý pohon obou náprav vybavených navíc samosvorným diferenciálem zaručuje takřka neomezenou průchodnost v terénu. Spolu s hydrostatickým pohonem je zaručena mimořádná citlivost a přesnost pojezdu spojená s automatickým brzdným účinkem tohoto systému. Není potřeba používat brzdový pedál, stačí jen sundat nohu z plynu a vozík sám zastaví, a přitom se neopotřebovává brzdové obložení.

Konstrukce vozíků nabízí dobrý přístup ke všem hlavním součástem a tím několikanásobně zkracuje čas potřebný na servis a údržbu. Jelikož vozíky Mast Explorer nemají žádnou elektroniku (žádný software) je jejich servis a údržba velice jednoduchá.

Standardní vybavení

Standardní vybavení vozíků Mast Explorer obsahuje např. čtyřcestný rozvaděč, boční posuv (dvojitý válec) integrovaný do zvedacího zařízení, teleskopický, plně nastavitelný sloupek řízení ve standardu celé řady (s výjimkou vozíku Micro), kompletní silniční balíček (vozíky lze homologovat pro silniční provoz), zpětná zrcátka, multifunkční a ergonomický joystick pro ovládání rozvaděče, vidle 1200 mm, ergonomické, polohovatelné sedadlo Grammer (až 5 pozic) u vozíků s nosností 2,5 t a vyšší.

Univerzální využití

Vozíky Mast Explorer jsou díky svým vlastnostem vhodné pro používání přídavných zařízení, která jsou pro ostatní vozíky málo využitelná – např. sněhové radlice, hydraulické lopaty, stavební míchačky, zametadla, nosiče klád apod. a stávají se tak průkopníky v univerzálnosti využití vysokozdvižného vozíku, doposud omezeného jen na pa/letovou manipulaci.

Společnost Mátl & Bula nabízí kromě vysokozdvižných vozíků Explorer také vysokozdvižné vozíky a manipulační techniku jiných značek.

Autor: Jaroslav Bula
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

TVH distributorem dílů pro manipulační techniku Zoomlion

Zveřejněno 20.5. Během pouhých tří desetiletí se společnost Zoomlion stala jedním z předních čínských výrobců zemědělské, stavební a manipulační techniky. Součástí jejího širokého portfolia jsou mobilní zvedací pracovní plošiny, které prodává po celém světě… celý příspěvek

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek