Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Stavební svět se opět schází v září v Praze

Zveřejněno: 14. 12. 2005

Letos již po šestnácté pořádá společnost ABF v termínu od 20. do 24. září 2005 v Pražském veletržním areálu Letňany Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH 2005.

FOR ARCH je tradičně netrpělivě očekávanou událostí v oboru stavebnictví. Za dobu své existence se vyprofiloval ve skutečně komplexní přehlídku všech stavebních oblastí i oborů přímo souvisejících, je charakterizován silnou mezinárodní účastí, maximálně širokou prezentací tuzemských firem a podniků a neutuchajícím zájmem návštěvníků z řad odborníků i laické veřejnosti. Pod pojmem FOR ARCH si nejen odborná veřejnost vybaví jednoznačně široké spektrum nabídky výrobků, technologií a služeb ve stavebnictví.

Návštěvníci již předem vědí, že zde s největší pravděpodobností najdou vše, co hledají. Díky množství vystavovatelů se mohou nechat inspirovat i dobře srovnávat. Význam pražského veletrhu FOR ARCH zapůsobil i na zahraniční vystavovatele, kterých každým rokem přibývá, a veletrhu tak přinášejí důležité srovnávací měřítko i ceněný mezinárodní profil. O prezentačním poslání veletrhu takového rozsahu, jakým je FOR ARCH, asi nikdo nepochybuje. Stejně důležité je také kontraktační a obchodní hledisko. Vystavovatelé nadmíru pozitivně hodnotí komerční přínos veletrhu a tradičně jej zařazují jako stěžejní akci do svých marketingových plánů. Využívají jeho solidní platformy nejen pro propagaci svého sortimentu či prezentaci produktů a služeb, ale zároveň zde mají možnost navazovat nové obchodní kontakty a srovnávat svoji nabídku s konkurencí.

Veletrh FOR ARCH PRAHA splňuje všechna kritéria stěžejní veletržní akce - počtem vystavovatelů a návštěvníků, výstavní plochou, zahraniční účastí nebo rozsáhlým doprovodným a společenským programem, řadou prestižních soutěží, prezentací trendů, novinek a vizí či kvalitním výstavním prostorem. I letos je připraven podat svědectví o současném stavu stavebnictví, jeho budoucnosti, stát se místem setkání profesních odborníků i zájemců z řad široké veřejnosti.

Novinky

Na veletrhu se jako každoročně představí množství nových výrobků a technologií pro stavebnictví. Firmy, které mají zájem o prestižní prezentaci, přihlašují své novinky do soutěže GRAND PRIX. Z novinek vybíráme:

Firma DEVI s.r.o. představí profilovanou hliníkovou desku s tepelnou izolací pro suchou montáž elektrického podlahového vytápění. Dovoz z Dánska. Firmy TOPSYS Praha, spol. s r.o. a SCANDIQUE, s.r.o. předvedou nové typy litinových krbových kamen s ekologickým dvojitým spalováním a vysokou účinností dovezené z Francie a Norska. Zástupce norské firmy předvede i krbové vložky s prosklenými dvířky a dvojitým spalováním pro stavbu krbů libovolných tvarů.

Českým chráněným průmyslovým vzorem fy STEKO, spol. s r.o. s názvem Krbem vzduch čistíme je technologie s nuceným oběhem a speciálními filtry, po jejímž zabudování do krbu krb zbavuje vzduch domácího prachu, pylu, roztočů, srsti domácích zvířat apod.

Vedle bezpečnostních dveří trezorového typu fy COMIND BOHEMIA, s.r.o. či nových typů bezpečnostních požárních dveří slovenské fy SHERLOCK, s.r.o. budou k vidění i nové typy bezpečnostních cylindrických vložek dovážených fy PANTER, s.r.o. z Německa.

Výrobcům a majitelům plasto-vých oken a oken z dřevěných EUROprofilů nabídne fa HOPPE, s.r.o. okenní kliku Atlanta Secustik. Systém Secustik brání otevření okna zvenčí přes čtyřhran nebo celoobvodové kování.

Fa STONE CRAFT, s.r.o. předvede krásu přírodního i umělého kamene pro obklady a dlažby. Novinkou bude řada konglomerovaného kamene s názvem Mathios Stone.

Těm, kteří se rozhodnou pořídit vlastní studnu, nabídne fa EKOSYSTEM, spol. s r.o. plastové zhlaví vrtu studny. Jedná se o uzavřenou šachtu se snímatelným poklopem tvořící zhlaví vrtu.

Letecké snímkování z výšky 30 až 300 m umožní dálkově řízené letadlo s kamerou či fotoaparátem. Model, který lze použít i v zástavbě, představí firma Jiří Pištěk.

Autor: Martin Zilvar
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek