Dnes je 9.5. – svátek slaví Ctibor

Stavební konstrukce na klíč z půjčovny Ramirent

Zveřejněno: 27. 9. 2008

Přední finská společnost Ramirent, působící již 50 let v odvětví pronájmu stavebních strojů a malé mechanizace, je v současnosti leaderem mezi půjčovnami nejen v severských zemích, ale i ve střední a východní Evropě.

V rámci svých čtyř poboček po celém území České republiky disponuje půjčovna Ramirent nejmodernějším strojovým parkem, který je nabízen jak v General rental, tak ve specializovaných divizích zaměřených na výtahy, nůžkové plošiny, teleskopické manipulátory či lešení.

Široký sortiment lešení

A právě poslední jmenovaná divize lešení a s ní spojený prodej a pronájem stavebního lešení, hliníkových věží či povětrnostních krytů, se stává stále více využívanou. K individuálním přáním a požadavkům zákazníků, ať již jde o menší zakázky či větší projekty, přistupují odborníci ze společnosti Ramirent vždy osobitě a navrhují ten nejvhodnější typ lešení či jiné stavební konstrukce přímo na klíč.


Oprava fasády řadového domu, ukázka použití ochranné stříšky

Portfolio typů stavebních konstrukcí, které v rámci divize lešení půjčovna Ramirent svým zákazníkům nabízí, je široké. Od fasádního rámového lešení Layher Blitz 0,73 m, modulové lešení značky Layher Allround až po hliníkové pojízdné sestavy značky Custers s pracovní podlahou šíře 0,7 × 1,3 m a délky 3,1 m s maximální výškou 12,3 m.

V případě zájmu ze strany zákazníka o zapůjčení lešení či hliníkových věží, k čemuž dochází většinou u nových stavebních projektů či renovačních a udržovacích prací, zajistí společnost Ramirent kompletní montáž, demontáž i dopravu přímo na stavby a to včetně poradenských služeb.


Novinkou z oblasti rámových lešení je využívání nastavitelného jednotyčového zábradlí a ocelových přechodových podlážek

Novinka pro větší bezpečnost

Společnost Ramirent stále modernizuje nabízené portfolio prvků k jednotlivým systémům s cílem poskytnout zákazníkům nejnovější trendy v oblasti stavební techniky.

Aktuální novinkou z oblasti rámových lešení je využívání nastavitelného jednotyčového zábradlí a ocelových přechodových podlážek. Tyto komponenty umožňují vytvářet bezpečné a komfortní přechody mezi jednotlivými částmi konstrukce, zejména ve vnitřních rozích fasád.


Rekonstrukce zámku ve Vlašimi

Příklady z praxe

Stavební konstrukce, speciálně rámové a modulové lešení značky Layher, dodává společnost Ramirent zejména na výstavbu či rekonstrukce budov pro komerční účely či bytové komplexy.

V současné době spolupracuje tato půjčovna na výstavbě nového Office centra v Nových Butovicích, kam dodává lešení pro opláštění budovy, dále se podílí na rekonstrukci zámku ve Vlašimi, a to lešením pro opravu střešního pláště a v neposlední řadě se účastní mnoha projektů zajišťujících opravu fasád panelových a bytových domů po celé ČR.

Při realizaci všech projektů a staveb týkajících se dodávek lešení, je nutné vždy dodržet platné české normy. To je velmi důležité pro zajištění bezpečnosti okolí i technické dokonalosti konstrukce po dobu prováděné rekonstrukce či výstavby,” uvedl jednatel společnosti Ramirent Jiří Plch.

Autor: Jiří Plch
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Fanoušci techniky Komatsu si dali sraz na akci Pamětník 2024

Zveřejněno 8.5. Oblíbená předváděcí show společnosti KUHN-BOHEMIA a jejich partnerů se letos podruhé pod názvem Pamětník (dříve Marokánka) odehrála na březích krásného jezera Štít u Chlumce nad Cidlinou. Dne 18. dubna, tedy těsně před uzávěrkou tohoto vydání, se na… celý příspěvek

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek