Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Společnost Metso zve na Steinexpo 2023, kde představí mimo jiné kuželový drtič HP200e

Zveřejněno: 17. 8. 2023

Na 11. ročníku mezinárodního demonstračního veletrhu lomařské techniky Steinexpo nebude Metso chybět. Do Německa přiveze tento výrobce ukázat hned několik novinek. Samozřejmě mezi nimi nebude chybět kuželový drtič HP200e nebo zástupce kompaktních šikmých třídičů nové řady CVB Series™.

Mezinárodního demonstrační veletrh lomařské techniky Steinexpo 2023 se uskuteční v termínu 23.–26. 8. (foto: Geoplan GmbH / steinexpo.eu)

Kuželový drtič HP200e je ztělesněním nejnovější generace techniky a představuje současný vývojový vrchol. Lomařům na celém světě poskytne vyšší produktivitu, delší provozuschopnost a přichází také s několika speciálními funkcemi, které zvyšují jeho flexibilitu a umožňují provozovateli lépe pokrývat poptávku po materiálu. Na mezinárodním trhu jsou kuželové drtiče vysoce žádané a společnost Metso tak každý rok přichází s vylepšeními, aby si udržela náskok před konkurencí. Na konstrukci nového modelu jsou použity některé nové technologie a vysoce odolné materiály. Při vývoji byly zároveň aplikovány poznatky zákazníků z celého světa.

Metso & Steinexpo: Základní fakta

  • Termín konání: 23. - 26. 8 – Homberg, Německo
  • Otevírací doba: od 9.00 do 17:00
  • Lokace: Čedičový lom, Am Steinbruch 1, 35315 Homberg/Nieder-Ofleiden
  • Číslo stánku: C67
  • Více o výstavě na webu: www.steinexpo.eu

Z praktického hlediska nabízí kuželový drtič HP200e bezkonkurenční výkon na trhu. Ve srovnání s předchůdcem se chlubí 10% zvýšením rychlosti pohybu kužele, které je doprovázeno 20% zvýšením výkonu motoru a drticí síly. Dále se zvyšuje účinnost drtiče HP200e pro sekundární a terciární drcení, a to o pozoruhodných 15–20 %. Drtič lze navíc vybavit až 10 typy drticích komor, což umožňuje přesné třídění od hrubé, jemné až po velmi jemnou frakci.

Třídiče CVB se uplatní v celé řadě aplikací - ve stacionárních i mobilních provozech; v lomech, štěrkovnách nebo dolech. Benefitem pro uživatele rovněž bude snadné a rychlé nastavení a obsluha.

Z trochu jiného soudku bude ukázka jednoho z nejvýkonnějších mobilních drtičů na trhu – modelu L120-330D Jonsson, jehož základy byly položeny v roce 2018, kdy skupina Metso dokončila akvizici se společnostmi PJ Jonsson & Söner AB. Tento typ v sobě spojuje robustnost, kompaktní rozměry a působivou kapacitu drcení. Tu zajišťuje kombinace dvou drtičů Nordberg® C120 a GP330 s účinným elektrickým pohonem. Díky zvolenému způsobu pohonu je provoz třídiče ekonomičtější (menší náklady na údržbu a servis) a samozřejmě také ekologičtější. Osazením dvojice drtičů do jednoho podvozku došlo ke zjednodušení nakládky a k eliminaci prostoru, potřebného k nastavení stroje do provozní polohy.

Pro více informací o veletrhu a exponátech Metso navštivte stránku Metso na steinexpo 2023 nebo se obraťte na zástupci společnosti.

Autor: Jan Rybář
Foto: viz popisky

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek