Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

Široký sortiment stavebních strojů

Zveřejněno: 2. 9. 2009

Stavební technika se do povědomí zákazníků firmy MANATECH CZ s.r.o. dostala hlavně díky strojům DIECI, EUROCOMACH a PALAZZANI. Poj?me si představit některé typy strojů blíže.

Dumpery DIECI jsou nabízeny v osmi různých variantách. Nejmenší dumper DP 1000 je možné vybrat v základním provedení s předním vyklápěním, případně s možností vyklápění do tří stran a nebo s vlastní nakládací lopatou. Výkonnějším, kloubem řízeným modelem, je typ DP 1500.

Zaručuje vysokou manévrovatelnost a nabízí objem korby až 1,5 m3. Speciální dumpery jsou řízené oběma nápravami, poháněny všemi čtyřmi koly a vyklápějí se do tří stran. Tyto stroje jsou ideální pro práci v historických centrech, opravách komunikací, při ražbě tunelů, podchodů, při práci v malých prostorách.

Míchač DIECI L 3500

Míchače DIECI se vyrábějí ve čtyřech typech. Základní provedení každého z nich se může pochlubit motory IVECO, hydrogenerátory pohonu či hydrostatickým převodem. Samozřejmostí jsou tři druhy řízení náprav včetně krabího chodu. Sedadlo řidiče je otočné o 180°. Možnosti výbavy na přání jsou výjimečné, jmenujme například elektronický vážící systém či vysokotlaký vodní čistič.

Jednotlivé typy jsou přizpůsobené požadavkům zákazníků. Model N2400 je vhodný pro malé a střední podniky. Má výborné rozměry a perfektní manévrovatelnost. Zkrátka vynikající pomocník při údržbě komunikací a při práci v horském terénu. Všestranné modely L3500 a L4700 s samosvorným diferenciálem DANA a hydrostatickou převodovkou REXROTH zajišťují dokonalou práci. Míchač F 7000 je největší a je schopen vyrobit až 100 m3 betonu/5 hod.


Pásová rypadla EUROCOMACH – vlevo ES 500 ZT, vpravo ES 350 ZT

Manipulátor PEGASUS je opravdovou chloubou v nabídce strojů od firmy DIECI. Posuďte sami: Dosah ramene až 25 m a nosnost až 7 tun dle typu. Otočná věž – tj. 360° manipulace k dispozici. Jeho rozměry zaručují výbornou manévrovatelnost (d × š × v) 6530 × 2380 × 3000 mm. Práci lze navíc vykonávat bez nutnosti obsluhy v kabině stroje pomocí dálkového radiového ovládání.

Pásová minirypadla v portfoliu nabídky firmy Manatech CZ jsou zastoupena značkou EUROCOMACH. Tento výrobce rovněž nabízí smykem řízené nakladače, pásové nakladače, minidumpery a kloubové nakladače. Nabídka rypadel je široká, celkem 16 typů od 0,9 t (projdou dveřmi) až po 8 tun nosnost s dosahem 4,25 m. Pásy jsou poháněny hydrostaticky a stroj je možné agregovat například s podkopovou lopatou, příkopovou, vrtákem, kladivem s dalšími.


Teleskopický manipulátor DIECI Pegasus 40.25

Všechny jmenované stroje i celou aktuální nabídku strojů MANATECH CZ naleznete na internetových stránkách společnosti www.manatech.cz. Při je jich výběru se můžete také obrátit přímo na specializované obchodní zástupce MANATECH CZ s.r.o.

Autor: Ing. Michal Klein
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek