Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Sigma České Budějovice spol. s r.o. – čistící stroje pro každého

Zveřejněno: 17. 10. 2006

Firma Sigma České Budějovice spol. s r.o. nabízí jak kompletní vozidla, tak i zametací stroje určené k montáži na jakýkoliv nosič vybavený hydraulikou. Toto řešení je vhodné pro obecní úřady i výrobní a obchodní firmy.

Spolupráce s firmou TRILETY, MULTICAR, HAKO

Sigma České Budějovice spol. s r.o. vyrábí chodníkové i silniční zametací stroje s odsáváním pro nejrůznější nosná vozidla (pevně zastavěné nebo výměnné) ve spolupráci s renomovanou rakouskou firmou TRILETY.

Rovněž je autorizovaným prodejcem vozidel MULTICAR a zametacích strojů z produkce německé firmy HAKO. Sigma České Budějovice spol. s r.o. dodává zametací stroje všech velikostí a výkonových parametrů včetně kompletního příslušenství. Zajišťuje kompletní servis včetně výjezdního, veškeré opravy a dodávky náhradních dílů.

Nástavby pro MULTICAR

Ze současně vyráběných typů splňují požadavek na mnohoúčelové využití pro nejrůznější pracovní nástavby (sypače, radlice, kropičky, montážní plošiny, zametače a jiné) vozidla MULTICAR M26 Profiline a MULTICAR FUMO Carrier v provedení třístranný sklápěč. Tato vozidla patří mezi nejprodávanější. Pro nosiče MULTICAR JSOU vyráběny celkem 3 typy výměnných zametacích nástaveb s odsáváním.

Výměnné zametací stroje

Výměnné zametací stroje firmy Sigma České Budějovice spol. s r.o. mají nesporné výhody:

  • Podstatně širší regulovatelný pracovní záběr, který lze díky víceúčelové funkci předního kartáče za jízdy plynule regulovat.
  • Přední kartáč umožňuje mimoúrovňové metení, rameno kartáče se hydraulicky vysouvá pro metení vpravo nebo vlevo ve směru jízdy, kartáč lze naklápět a docílit tak vymetení přídlažeb, rigolů a jinak nerovných povrchů.
  • Regulovatelný pracovní záměr (šířka metení) je 2,5m, zametací agregáty jsou uzpůsobeny pro metení nerovných povrchů, způsob jejich zavěšení umožňuje bezproblémový přejezd vysokých obrubníků a podobných překážek.
  • Výklopné sběrné nádrže nečistot mají velký objem.
  • Nástavby mají velmi odolnou konstrukci a mimořádnou životnost, protože jsou vyrobené z nerezové ocele.
  • Vysokovýkonný sací ventilátor umožňuje mimo běžného metení a odsávání také účinné vyčištění dešťových vpustí pomocí přídavné odsávací hadice s pracovním nástavcem.
  • Nezanedbatelná je možnost rychlé montáže a demontáže zametače pomocí čtyřdílného stativu. Za cca 20 minut může být nosič MULTICAR použit pro jinou pracovní činnost.

Silniční samosběry TRILETY

V minulém roce uvedla firma TRILETY nový model silničního samosběru TRILETY S6000. Stroj má nejen vysoký výkon, ale také výrazně sníženou pracovní hlučnost na úroveň, která umožňuje noční zametání ve městech (volba podvozku podle přání zákazníka).

Malé zametací stroje VKH

Sigma České Budějovice s.r.o. přímo vyrábí malé zametací stroje VKH, které najdou uplatnění tam, kde je k dispozici nosič s hydraulickým výkonem. Zametací stroje VKH lze montovat na nejrůznější typy vysokozdvižných vozíků, různé typy stavebních nakladačů, traktory a malotraktory, MULTICARY a další podobné stroje. S nosným vozidlem tvoří velmi pohyblivý celek, účinně zametají nečistoty do vestavěného hydraulicky výklopného zásobníku smetí, mohou dosáhnout výkonu 20 000 m2 zametené plochy za hodinu.

Zametací stroje VKH našly uplatnění v mnoha provozech, slévárnách, betonárnách, velkoskladech, u podniků služeb a ve správách silnic při zametání chodníků i vozovek. V zimním období se využívají na zametání sněhu.



1 Redakčně upravil Petr Volf
Autor: Soňa Jedličková
Foto: Archiv firmy Sigma České Budějovice spol. s r.o.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek