Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 6.5. – svátek slaví Radoslav

Sennebogen pod novou vlajkou

Zveřejněno: 14. 1. 2009

Od roku 2008 přebírá výhradní zastoupení firmy Sennebogen pro Českou republiku společnost KUHN-MT spol. s r.o. a Slovenskou republiku KUHN-MT Slovakia. Přebírá nejen prodej, ale i kompletní servis a distribuci náhradních dílů.

Firma Sennebogen se řadí mezi tři největší světové výrobce překládací techniky. Tyto stroje mají historii až do roku 1952. Vždy patřily a patří technicky a technologicky k absolutní špičce.

Všichni ostatní výrobci pro manipulaci s materiálem a přemísťovací techniku použili modifikace zemních bagrů, zatímco Sennebogen tyto nakladače a překladače vyvíjel jako samostatné stroje pro manipulaci s materiálem. Neboť jak majitelé, tak i konstruktéři firmy pochopili, že ložné a překládací práce mají výrazně jiný charakter, než je charakter práce zemních bagrů. Vývoj strojů je velmi inovativní a progresivní, avšak na rozdíl od konkurence nedochází k jejich zbytečnému přetechnizování a hlavně přeelektronizování. To má velmi pozitivní vliv na celkový provoz strojů, údržbu a eventuální opravy.

Základní výrobní skupiny:

  • Zemní jeřáby (200–300 tun)
  • Jeřáby konstruované pro provoz v přístavech (více jak 200 tun)
  • Překladače pro práci s hromadnými sypkými substráty (písky, štěrky, uhlí...)
  • Překladače a manipulátory v oblasti kovového i nekovového odpadu
  • Překladače pro manipulaci s dřevní hmotou

Historie firmy Sennebogen

Firma Sonnebogen vznikla v roce 1952 v Pilinku u Straubingu v Bavorsku, původně jako výrobce zemědělských strojů a nakladačů. V roce 1962 Sennebogen vyrobil první hydraulický bagr, do té doby byly jen lanové. V roce 1969 Sennebogen vyrobil první plně hydraulický lanový bagr. V roce 1980 byl Sennebogen první na světě, kdo vyrobil plně hydraulický bagr s pohyblivým výložníkem, čímž stanovil všem ostatním výrobcům cestu, po které se jde dodnes.

Sennebogen po mnoho let vyráběl ve svých závodech výrobky pro ostatní značky. Od 90. let firma prochází obrovským rozvojem výroby po celém světě. V roce 2008 postavila firma ve Straubingu další obrovskou výrobní halu.

Stroje Sennebogen

Stroje Sennebogen jsou určeny do velmi těžkých podmínek, jsou konstruovány pro vysoké výkony ve vícesměnných provozech a bez problémů zvládají i enormní dlouhodobé pracovní zatížení. V současné době se vyrábí řada C a D s vysokým množstvím modifikací, které umožňují připravit každý stroj pro specifické použití.

Stroje Sennebogen lze konstruovat doslova na „míru” jednotlivým zákazníkům. Stroje mohou být na podvozcích kolových či pásových, nebo stacionárně usazeny.

Ke strojům je možno přidat různé typy drapáků všech typů a velikostí, rotátorů, uchopovacích prostředků včetně magnetů a generátorů. Pohon může být spalovacím motorem nebo elektromotorem.

Pokud potřebujete spolehlivého pomocníka, specializovaného na nakládací a překládací práce, tak se začněte vážně zajímat o Sennebogen.

Autor: Ing. Václav Mach
Foto: Archiv společnosti
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek