Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 5.5. – svátek slaví Klaudie

SCHWING Stetter na stavebním veletrhu BAUMA 2007

Zveřejněno: 29. 8. 2007

Ve dnech 23. 4. až 29. 4. 2007 se v Mnichově konal již 28. ročník stavebního veletrhu BAUMA 2007. Letošní BAUMA se mohla pochlubit nejen největší návštěvností z řad odborné i laické veřejnosti, ale i největším počtem vystavovatelů.

Společnost SCHWING Stetter Ostrava s.r.o., výhradní zástupce SCHWING GmbH a Stetter GmbH pro ČR, SR a Polsko, představila výrobní program koncernu SCHWING (technologie pro výrobu a zpracování betonových a maltových směsí) na volné ploše F10/1005. Nutno podotknout, že výstavní plochu tvořily především nové stroje, případně již známé produkty, které byly podrobeny řadě inovací. Za všechny zmiňme alespoň některé:

Autočerpadla

SCHWING S 17 s výškovým dosahem 17 m. Základ pro vznik tohoto malého kompaktního autočerpadla položili sami naši odběratelé, kteří jsou stále častěji konfrontováni s betonážemi ve stísněných prostorách městských aglomerací, průmyslových areálů apod. Své uplatnění najde i v oblasti drobné bytové výstavby. Nízká konstrukční hmotnost nástavby ve spojení s adekvátním dvouosým podvozkem poskytuje vysokou hmotnostní rezervu, která umožní toto čerpadlo vybavit širokým spektrem volitelného příslušenství.

Paleta čerpadel SCHWING se od letošního roku rozšířila nejen o nejkratší výložník, již zmiňovaný S 17, ale i o nejdelší model. Zatímco dominantou předposlední Baumy 2004 byl typ S 58 SX, nyní toto místo nahradil o tři metry delší výložník autočerpadla S 61 SX. Hranice zdánlivě nemožné kombinace limitujících konstrukčních faktorů pro nástavby autočerpadel (povolené hmotnosti a výšky nástavby) byla opět posunuta výše.

Autodomíchávače

V oblasti autodomíchávačů přišla společnost Stetter s řadou novinek. Svou pozornost při vývoji nových produktů zaměřila na snížení provozních nákladů a celkové hmotnosti autodomíchávačů. Použití kvalitnějších konstrukčních materiálů umožnilo prodloužit servisní intervaly a samozřejmě i celkovou životnost strojů. Zdokonalením výrobní technologie ve spojení s novými materiály se podařilo i snížit jejich konstrukční hmotnost. Této nové vlastnosti zcela jistě rádi využijí přepravci ke zvýšení efektivity provozu nových autodomíchávačů Stetter, nazývaných nyní LIGHT LINE.

Míchačky betonových směsí

Velkým překvapením letošní výstavy byla i vlastní nová dvouhřídelová míchačka betonových směsí. Společnost Stetter se tak po letech vrací zpět k osvědčené koncepci vlastních dvouhřídelových míchaček, kterou před více než čtvrtstoletím opustila. Představený model DWM 2,25 o hodinovém výkonu až 100 m3 betonové směsi, shrnu-je letité zkušenosti z oblasti světového vývoje a konstrukce betonáren, poznatky a potřeby provozovatelů betonáren.

Betonárny

Z široké oblasti typových betonáren byl prezentován základní stroj horizontální betonárny typu Stetter HN 3,35 s novým míchacím jádrem Stetter o kapacitě 3,35 m3 betonu/záměs. Nová generace těchto betonáren je koncipována jako modulární systém, který lze konfigurovat dle možností a požadavků investora. První referenční stroj této typové řady na území Slovenské republiky uvedla spol. SCHWING Stetter Ostrava s.r.o. do provozu v Žilině počátkem roku 2007.

Na veletrhu bylo samozřejmě možné se seznámit se spoustou ostatních novinek, např. nové modely autočerpadel S 36 SX a S 52 SX s novou generací výložníků.

Z výše uvedeného vyplývá, že vývoj techniky koncernu SCHWING Stetter se v posledních letech zaměřil především na vylepšování konstrukčních řešení a inovace u již osvědčených konceptů autodomíchávačů, autočerpadel, betonáren atd. a tím definoval další směr vývoje v oblasti betonářských technologií.

Autor: Ing. Petr Pazderník
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek