Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

SANY na veletrhu Bauma ukáže elektrickou novinku. Středobodem ale budou rýpadla a kolové nakladače

Zveřejněno: 20. 10. 2022

Výrobce SANY Europe se připravuje na největší veletrh stavební techniky Bauma v Mnichově. Divákům na svém venkovním stánku (pod číslem FN 620/9) ukáže komplexní portfolio produktů, určených pro evropský trh.

Elektrické minirýpadlo SY19E.

Celosvětové úspěchy výrobce SANY (mimochodem, v roce 2021 se obrat koncernu meziročně více než zdvojnásobil) vedly k velkým investicím právě do evropských trhů. V nadcházejících letech tak budou do Evropy mířit i stroje, které byly donedávna vyhrazeny pouze pro asijské nebo americké zákazníky. V současnosti je na starém kontinentu k dispozici kolem stovky dealerských zastoupení, z toho přibližně dvacet v Německu.

Malé překvapení na elektřinu

Středobodem expozice bude představení komplexní řady rýpadel a kolových nakladačů. Nebude chybět ani úplná novinka, kterou je elektrické minirýpadlo SY19E. Stroj v oblíbené tonáži 1,8 tuny je opatřen stříškou, elektromotorem o výkonu 15 kW a chytrým hydraulickým systémem s funkcí snímání zátěže. Inovativní je celý bateriový paket. Výrobce použil novou generaci lithium-železo-fosfátových (LiFePO4 / LFP) akumulátorů, neobsahujících nikl a kobalt. Mimochodem, s tímto typem akumulátorů přišla na trh zhruba před rokem také automobilka Tesla. Baterie o výkonu 22 kWh zaručují dostatečnou kapacitu (stroj zvládne při plném nabití odpracovat v běžném režimu celou denní směnu) a životnost. Ani pravidelné nabíjení do 100 % nebude mít na jejich celkovou dobu provozuschopnosti vliv. Dobíjecí cyklus bude v závislosti na použité technologii dobíjení (AC / DC ) trvat od 1,5 do 2,5 hodiny. Nový elektrický bagr bude samozřejmě nejen tichý (66 dB(A)) a ekologický, ale rovněž hospodárný. Co se týče úspor, výrobce slibuje až 80% úsporu z hlediska údržby a servisu a 30 % by měl být nárůst produktivity.

Kolové nakladače a manipulátory

V oblasti další techniky se návštěvníci mohou těšit na zbrusu nové kolové nakladače SANY SW305 a SW405 v hmotnostní kategorii 14,5 a 18 tun. Kolové nakladače s Heavy-Duty rámem se chlubí vyspělými komponenty, mezi které patří nízkoemisní motory Deutz, automatické převodovky Ergo-Power s možností řazení pod zátěží a nápravy ZF se 100% uzávěrkou diferenciálu.

Novým segmentem, kde bude SANY v příštích letech chtít míchat kartami, je manipulační technika. Dva zbrusu nové teleskopické manipulátory STH1440 a STH1840, které v Mnichově budou k vidění, nabídnou vysoce moderní kabinu s pokročilými elektronickými funkcemi (asistenty) a průmyslový design „Made in Germany”. Konstrukčně a koncepčně už jsou tyto nové stroje odlaďovány přímo dle potřeb náročného evropského zákazníka.

SANY na svém venkovním stánku (pod číslem FN 620/9) ukáže komplexní portfolio produktů.
SANY na svém venkovním stánku (pod číslem FN 620/9) ukáže komplexní portfolio produktů.

Silniční technika

Atraktivním segmentem pro SANY je silniční technika. První vlaštovkou v této kategorii, která se divákům v Německu ukáže, bude dvojice silničních válců (tahačový a tandemový vibrační), rovněž přizpůsobených pro evropský trh. Následovat by v příštím roce měly modernizované silniční grejdery. Z poněkud exotičtějšího soudku bude ukázka mobilního autojeřábu, vrtné soupravy nebo elektrického teleskopického jeřábu na pásovém podvozku. I na těchto strojích bude SANY demonstrovat technologický pokrok. Více informací o novinkách a jejich dostupnosti v ČR kontaktujte českého dealera značky, společnost CARACAL MACHINES.

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek