Dnes je 8.5.

RoadShow 2006 se značkou LIEBHERR

Zveřejněno: 26. 9. 2006

Společnost Liebherr pořádala na dvou místech ČR RoadShow 2006. První probíhala ve dnech 24. a 25. 5. v pískovně Račiněves u Prahy a druhá 31. 5. a 1. 6. v pískovně Krčmaň u Olomouce. Představeny zde byly kolové nakladače, kolová a pásová rypadla, buldozery, věžový otočný jeřáb, damper Bell. Stroje si bylo možné i vyzkoušet. O RoadShow více v článku.

Po úspěšném turné společnosti Liebherr v Maďarsku a Rakousku proběhla RoadShow i v ČR. Pro konání byla vybrána dvě místa - pískovna Račiněves u Prahy (místo velmi dobře dostupné pro Čechy, tj. západní část ČR) a pískovna Krčmaň u Olomouce (místo na východě ČR, v centru Moravy). Akce v Račiněvsi jsme měli možnost se zúčastnit osobně.


Domíchávač betonu se zdokonaleným pásovým dopravníkem typuLTB 12+4+1

Představeny zde byly, prostřednictvím moderátorky Pavly Charvátové, pásové dozery, rychlostavitelný jeřáb 42 K.1, kolové nakladače, domíchávač betonu se zdokonaleným pásovým dopravníkem, pásová a kolová rypadla, vše značky LIEBHERR. Byl představen i rychlovýměnný systém LIKUFIX pro rychlou a komfortní výměnu jak hydraulických nástrojů, tak podkopových lžic a drapáků.


Moderátorka Pavla Charvátová a zástupce ředitele firmy Liebherr-Stavební Stroje CZ Jaroslav Moravec vítají účastníky akce RoadShow v Račiněvsi (v pozadí kolový nakladač šesté generace L 566 2plus2)

Po představení strojů následovala malá exkurze přímo po staveništi, kde si bylo možné stroje nejen prohlédnout, ale byla připravena i soutěž zručnosti nakladačem typu L 507 Stereo, navíc bylo možné si něktreré ze strojů tzv. osahat, tzn. vyzkoušet si jejich vlastnosti a schopnosti přímo v nasazení. Ani my dvě jsme neváhaly a dva ze strojů si vyzkoušely.


Detailní záběr na snadný přístup ke všem servisním bodům pásového rypadla LIEBHERR 924 Compact

Krátce k damperu BELL B 25D

Každá z nás však měla na jízdní vlastnosti stroje poněkud odlišné názory. Já, člověk zvyklý na staré nákladní vozy, jsem byla unesena. Maximální pohodlí v kabině díky velikému prostoru pro řidiče, ergonomickému tvaru sedadel, odhlučnění kabiny (dala se poslouchat vážná hudba). Bezpečnost jízdy zaručena nízko položeným těžištěm vozu, ale např. i kvalitními postranními zrcátky, tak, že byl přehled nejen do stran automobilu, ale i na nakládací část vozu. Dále mě zaujala jednoduchá obsluha vozu. Ta byla dána automatickou převodovkou. Auto se pohybovalo při nákladu 20 t (mohlo mít však naloženo až o 5 t více) bezpečně i velmi členitým a nezpevněným terénem. Moje kolegyně (téměř o 20 let mladší) však vyzkoušela a byla zklamána. BELL se jí nezdál dostatečně živý.


Pásové rypadlo LIEBHERR 924 Compact v akci
Během akce si na nás udělal čas Ing. Otto Singer,zástupce společnosti Liebherr pro Českou republiku, Rakousko, Maďarsko, a my ho požádali o krátký rozhovor.


Oblíbený damper BELL B 25D, tak s tímto jsme se obě projely

Jaké jsou cíle společnosti Liebherr pro tento rok?

Stanovili jsme si jeden cíl a to, aby se společnost Liebherr starala o své zákazníky v ČR stejně dobře, tj. na stejné úrovni, jako je tomu v Rakousku. Tomu podřizujeme i veškeré svoje činnosti.


Soutěž zručnosti se strojem LIEBHERR 507 Stereo - uvnitř sedí moje kolegyně Monika

O jaké činnosti konkrétně jde?

Především chceme svým zákazníkům být co nejvíce na blízku. Poskytnout jim jak záruční, tak i pozáruční servis v co nejkratší době. To nám mohou zajistit pouze špičkoví zaměstnanci. V současné době jich máme přes třicet a jejich počet poroste. Dáváme přednost představení našich strojů naživo - tak, jak jste měla možnost zhlédnout a jak jsem si i všiml i vyzkoušet. S tímto způsobem prezentace máme velmi dobré zkušenosti.


Pásový dozer PR 724 se při své jízdě těšil rovněž velké pozornosti

Na tiskové konferenci ve Vídni jste se zmiňoval, že chcete v blízké budoucnosti vybudovat další pobočku v Praze. Už víte, kde tato pobočka bude a pokud ano, kdy začnete stavět?

Ano, máte pravdu. Zatím máme pobočku ve vlastních prostorách pouze v Brně. Tím je část zákazníků ze západní části ČR poněkud v nevýhodě, proto jsme se rozhodli vystavět novou pobočku co nejblíže u Prahy. Místo jsme již vybrali - blízko Prahy a velmi dobře dostupné z dálnice na Teplice. S výstavbou začneme co nejdříve a doufám, že za rok, v tuto dobu, budeme sedět právě tam.


Rypadlo R 944 C Litronic - kuk pod horní nástavbu

Dnešní, 2. den předváděcí akce v Račiněvsi, se chýlí ke konci, proto je možné pomalu rekapitulovat. Jak jste byl spokojen s návštěvností na RoadShow?

Jsem mile překvapen nejen počtem návštěvníků, ale především jejich zájmem o jednotlivé stroje. Jejich konkrétními dotazy. Také počasí se vydařilo, a tak pevně doufám, že to v Krčmani u Olomouce bude stejně dobré.

Děkuji za rozhovor.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek