Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 6.5. – svátek slaví Radoslav

Profesionální technika v akci

Zveřejněno: 12. 1. 2009

Koncem října se konala v Jiřetíně pod Jedlovou výstava firmy EUROGREEN CZ s.r.o., na které představila kompletní nabídku svých produktů a služeb pro veřejné plochy a sportoviště. Návštěvníci si mohli také vyzkoušet profesionální techniku ISEKI, AS-Motor a AVANT, která nachází široké využití například v komunálních službách a ve stavebnictví.

Společnost EUROGREEN CZ s.r.o. je známá především jako odborník na výstavbu, regeneraci a renovaci sportovních trávníků. Je však také výhradním dovozcem traktorů a zahradní techniky značek ISEKI a AS Motor. Eurogreen CZ je nově regionálním zástupcem pro servis a prodej kompaktních nakladačů značky AVANT v Severních Čechách.

Kromě základní techniky jsou dodávány také různé adaptace a přídavná zařízení, jež jsou konstruována s důrazem na vzájemnou kompatibilitu a která rozšiřují možnosti využití. Z široké nabídky profesionální techniky, která byla v Jiřetíně k vidění, vybíráme některé novinky.

Travní traktůrek ISEKI SXG 15

Tento travní traktůrek s dieselovým 2-válcovým motorem ISEKI o výkonu 15 KS navazuje na úspěšné modely SXG 19/22. Jeho dvounožová žací lišta je poháněna od hřídele přes převodovky a má záběr 102 cm. Posečená hmota je vedena přímo do koše o objemu 380 litrů. Hydrostatická převodovka je i u tohoto modelu ISEKI samozřejmostí. Stroj je určen pro semi-profesionální využití jak na sportovištích, tak v městské zeleni.

Malotraktor ISEKI TH 4335 AL

Farmářský malotraktor s výkonem 38 KS a velice příznivou cenou je vhodný především pro podnikatele v zahradnictví a zemědělství. Stroj je vybaven sériově zadní hydraulikou a hřídelí. Čelní nakladač nalezne využití při manipulaci se sypkým materiálem, balíky slámy, paletami apod.

Žací traktor ISEKI SFH 240

Pro profesionály je určen žací traktor s předním sečením, který kombinuje úspěšný systém známý ze série SXG s robustním provedením vlastního nosiče. Díky krátkému vedení posečené hmoty podpořené sací turbínou dosáhne v krátkém čase velkého výkonu. Koš o objemu 550 litrů je vyklápěn do výšky 1,85 m s přesahem 70 cm! Tento model nastavuje nová měřítka provozní hlučnosti.

Univerzální ISEKI ICT 50

Jedná se o univerzální stroj pro celoroční údržbu měst a obcí. 4-válcový dieselový motor ISEKI s výkonem 55 KS poskytuje v kombinaci se silnou hydraulikou dostatečný výkon pro celou řadu pasivních i aktivních pracovních nástavců.

Tři řídicí módy umožní ideální přizpůsobení konkrétní pracovní činnosti. Čtyřstupňový hydropojezd umožňuje plynulé nastavení rychlosti až do 40 km/h.

Kloubový nakladač AVANT

Univerzální kloubové nakladače finského výrobce s rozsahem výkonu 16-38 KS a jsou doplněny celou řadou přídavných pracovních nástavců. Řada AVANT 600 nabízí nejvyšší zvedací kapacitu a nejvyšší výkon pomocné hydrauliky ve své třídě.

1 Zpracováno z tiskových podkladů
Autor: Ing. Hana Solařová
Foto: Jiří Hejhálek
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek