Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

PrimeTech – špičkové stroje pro stavebnictví

Zveřejněno: 30. 1. 2009

Společnost SOME Jindřichův Hradec s.r.o., kterou jme představili již v minulých číslech, přichází na trh s novinkou v oblasti strojů pro údržbu a renovaci cest, přípravu a finalizaci terénů, úpravu stavenišť a podobné zemní práce. Jedná se o špičkové nosiče PrimeTech, určené pro práci s lesními, cestovními a stabilizačními frézami.

Vzhledem ke svému preciznímu provedení, odpovídající kvalitě a vysoké účinnosti a efektivitě, mohou tyto stroje nalézt uplatnění jak u významných stavebních společností, tak u firem, specializujících se na tento druh činnosti. Na našem trhu se objevují čtyři varianty, seřazené podle velikosti a výkonu – PT-200, PT-300, PT-350 a PT-400.

Již na první pohled ...

Ano, již na první pohled je patrné, že se jedná opravdu o konstrukčně propracovaný a vzhledově povedený stroj, plný nejnovějších technologií, který nabízí vysoký pracovní výkon, nadstandardní pracovní prostředí obsluhy a maximální bezpečnost jak pro obsluhu, tak pro okolí. A to jsme ještě nenahlédli pod kabát tohoto krasavce, kde se skrývá velké množství zajímavostí. V tomto krátkém článku upozorníme alespoň na některé z nich.

Moderní kabina

V dnešní době se klade velký důraz na úroveň pracovního prostředí. V tomto směru jsou stroje PrimeTech opravdu na vysoké úrovni. Zmíníme-li klimatizovanou kabinu řidiče s vnitřní cirkulací vzduchu, pneumaticky odpružené sedadlo s vyhříváním, ze kterého je výborný rozhled do okolí stroje, jednoduché ovládání joysticky, digitální display se zobrazením všech důležitých hodnot, display pro zobrazení kamery, instalované na zadní části vozu pro kontrolu prostoru za strojem, GPS navigace, odhlučněná kabina (úroveň hluku 78 dB při práci vpředu agregované frézy), která umožňuje poslech rádia nebo MP3 přehrávače, atd., asi nemusíme nikoho přesvědčovat, že tady se obsluha cítí velmi dobře.

Kvalitní výkonné motory

Pohon stroje zajišťují kvalitní výkonné motory JOHN DEERE (PT-200 a PT-300) nebo CATERPILLAR (PT-350 a PT-400). Kromě bezpečnosti obsluhy je zajištěn také bezpečný chod stroje. V motorové části je instalováno hasicí protipožární zařízení, jednoduše ovládané tlačítkem v kabině obsluhy.

A takto bychom mohli pokračovat ve výčtu technických lahůdek. Nejjednodušší ovšem bude, obrátit se s písemným, mailovým či telefonickým dotazem přímo na pracovníky společnosti SOME Jindřichův Hradec s.r.o., kteří vám rádi poskytnou široké informace a zodpoví konkrétní dotazy.

Variabilní použití

Jak již bylo řečeno, nosiče PrimeTech jsou v kombinaci s frézami FAE schopny zajišťovat stabilizační práce při budování nových cest a silnic, při úpravách terénů, při drcení kamenitých povrchů na drobnější frakce a při dalších terénních úpravách v okolí staveb či stavenišť.

Další oblastí použití je agregace lesních fréz FAE na tyto nosiče. Kromě použití těchto fréz při klasické práci v lese při úpravě po těžbě, nacházejí také uplatnění při přípravě křovinatých a náletem zalesněných pozemků před vlastním zahájením zemních prací, při úpravě terénů pod elektrovody, v okolí velkých staveb a v neposlední řadě je nutné zmínit vhodnost použití těchto nosičů s frézami při likvidaci lesních požárů a budování protipožárních pásů při těchto požárech.

Věříme, že jsme tímto článkem vzbudili zájem, který si tyto stroje určitě zaslouží a že vás budeme moci přesvědčit o nesporných kvalitách strojů PrimeTech a o jejich uplatnění v oblasti stavebních a zemních strojů.

Autor: Tomáš Strnad
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek