Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Představujeme odrazový drtič firmy HARTL

Zveřejněno: 26. 6. 2003

Výrobky rakouské společnosti HARTL Anlagenbau GmbH, která náleží mezi absolutní světově uznávané špičky v oblasti drticí a třídicí techniky asi není potřeba příliš představovat. Tato rodinná firma s 80letou tradicí, kterou vede další generace rodiny Hartlů v čele s Alexandrem Hartlem, patří ve svém oboru mezi nejlepší.



Vynechme další chvalozpěvy a případný přehled dosavadních produktů této společnosti, ale zaměřme se na jeden jediný, ten, který měl v loňském roce světovou premiéru, a který jsme mohli spatřit mj. nejen na Mawev-Show v Rakousku, ale i na veletrhu IBF v dubnu v Brně a následně na veletrhu INTERMAT v Paříži.
O jakém stroji je vlastně řeč? O odrazovém drtiči Hartl POWERCRUSHER PC 1375 I, který bez nadsázky patří ve své kategorii mezi nejlépe zvládnutý stroj po stránkách konstrukce, použitých materiálů, výkonnosti a designu v počátku tohoto století.

Pár technických informací neuškodí Odrazový drtič HARTL Powercrusher PC 1375 I je drtičem o výkonu do 300 t/hod., robustní konstrukce, s dvěma hydraulicky stavitelnými a pružně uloženými dopadovými plochami, s násypkou 6,7 m3, rotorem o průměru 1070 mm a vstupním otvorem 1300 × 750 mm. Je osazen zcela novým dieselovým motorem Cat C10 o výkonu 291 kW, vibračním podavačem se stupňovitým roštem předtřídění, hydraulickým systémem Load-Sensing, regulujícím proces drcení, s mezidopravníkem předtříděného materiálu, se sklopitelným hlavním i vynášecím pásem, s magnetickým separátorem a dálkovým ovládáním.
Technologie nových drticích otěrových ploch umožňuje použít odrazové drtiče Hartl Powercrusher také na primární i sekundární drcení tvrdého kameniva, kde nahrazují dva až tři stupně drcení. Otáčky rotoru jsou plynule regulovatelné. Nový design a zcela nové konstrukční materiály zvláště v krytí drtiče umožňují a usnadňují snadný a rychlý přístup ke všem částem stroje. Drtič je určen jak pro recyklaci stavebního odpadu, tak pro drcení přírodního kameniva v lomech.
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek