Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 6.5. – svátek slaví Radoslav

Online aukce stavebních strojů: Tipy a rady

Zveřejněno: 13. 11. 2023

Aukce stavebních strojů jsou skvělým způsobem, jak pořídit kvalitní a ověřenou techniku za výhodnou cenu. Kromě zaručené historie strojů znáte i jejich kompletní technický stav. I proto se dnes při rozhodnutí mezi novým a použitým stavebním strojem mnoho firem rozhodne pro nákup techniky z druhé ruky.

Ať už se tedy chystáte nakoupit nebo prodat svůj stavební stroj, aukční portál Veacom.cz je pro vás ideální volba.

Rozhodli jste se pro použitý stavební stroj z online aukce? Máme pro vás tipy, na co se před jeho nákupem zaměřit.

Velikost stroje volte podle rozsahu projektu. Do menších prostorů se hodí malý stroj, naopak pro větší staveniště využijete velký stroj, který zvládne více práce za méně času. Všeobecně je vždy lepší volit takový stroj, který zvládne více funkcí.

Před pořízením zvažte též dostupnost náhradních dílů a jejich ceny. Také se poraďte se svým mechanikem, zda má pro údržbu stroje k dispozici vše potřebné a zvládne jej v případě potřeby servisovat.

Proč si vybrat starou stavební techniku oproti nové

S nákupem stavební techniky přichází otázka, zda chcete pořídit nový, nebo již použitý stroj. Starší vozidla mají oproti novým přitom několik výhod: Především se jedná o nižší pořizovací cenu. Dále si starší technika lépe zachovává svoji cenu, což je viditelné především v prvním roce používání, kdy hodnota nového stroje rapidně klesá.

Modely, které jsou na trhu déle, disponují řadou uživatelských recenzí s pozitivními i negativními zkušenostmi majitelů. Víte tedy, jaká případná rizika může stroj obnášet. Velkou výhodou starších modelů oproti novým je také jejich široká nabídka. Pokud si budete chtít pořídit nejnovější model, pravděpodobně brzy zjistíte, že není moc z čeho vybírat. Starší techniky je k dispozici mnohem větší množství, a tak můžete vybírat podle vlastních preferencí.

Důležité je také zmínit náklady na provoz. Nový stroj bude mít pravděpodobně nižší poruchovost, v online aukci ale můžete zakoupit i starší stroje se zárukou, takže se servisu a nákladů spojených s případnou opravou nemusíte tolik obávat.

Modely, které jsou na trhu déle, disponují řadou uživatelských recenzí.
Modely, které jsou na trhu déle, disponují řadou uživatelských recenzí.

Online aukce stavebních strojů na Veacom.cz

Aukce stavebních strojů je forma prodeje, při které se stroje prodávají tomu, kdo nabídne nejvyšší částku. Ve střední Evropě stojí na špičce aukčního trhu stavební techniky portál Veacom.cz, který si drží přední pozice již přes 15 let. Portál nabízí široký výběr stavebních strojů od mezinárodních korporací a státních podniků, které působí v oblasti stavebnictví, energetiky, komunálních služeb a zemědělství.

Kromě širokého výběru kategorií a značek disponuje Veacom vyškoleným týmem, který zařídí komplexní administrativní pomoc s přepisem stroje a dokumentací.

Proč je online aukce na Veacom.cz tak oblíbená?

Jedná se o jednoduchý a časově flexibilní způsob nákupu ale i prodeje stavebních strojů. Uzavření obchodu je možné během několika hodin přímo v prostředí aukčního portálu. Účinná marketingová strategie zvyšuje šance na úspěšný prodej a kupující má zase možnost vybírat z široké nabídky techniky.

Stroje jsou pečlivě dokumentované a propracovaný interní systém dohlíží na bezpečnost transakcí. Zájemci nemusí fyzicky projíždět obchody a vše potřebné najdou na jednom virtuálním místě. Výsledkem jedinečného osobního přístupu a profesionálního jednání jsou desetitisíce úspěšných obchodů. Ať už se tedy chystáte nakoupit nebo prodat svůj stavební stroj, aukční portál Veacom.cz je pro vás ideální volba.

 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek