Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Novinky JCB se v dubnu představí v lomu Chomutovice u Popoviček

Zveřejněno: 4. 4. 2019

V uplynulém roce společnost JCB představila hned několik novinek, mezi které patří především nejnovější pásové rýpadlo 220X nové řady „X“, nová generace minirýpadel v hmotnostní kategorii 2 t, tandemový válec JCB CT260-120 nebo nůžkové plošiny s pracovní výškou 6,6–15,8 m.

Nové 20tunové pásové rýpadlo 220X řady „X“

Pásové rýpadlo 220X

Jak již název vypovídá, jedná se o produkt řady „X”. Toto 20tunové rýpadlo s motorem JCB EcoMAX Stage IV/T4F, který produkuje vysoký kroutící moment při 1500–1600 otáčkách za minutu, je vyvrcholením téměř 50letých odborných zkušeností vývojářů JCB s rýpadly, nabízející výkon a produktivitu bez kompromisů. Nástavba rýpadla je 2 700 mm široká, tzn. oproti předchozím modelům o 200 mm širší. Kabina využívá zcela novou konstrukci, je širší o 100 mm a také delší než u minulé generace. Dále se rýpadlo může pochlubit velmi nízkou úrovní hluku 67dB uvnitř kabiny operátora a novými sedadly osvědčeného výrobce Grammer poskytující příjemný komfort při práci.

Nová generace minirýpadel

Zásadní inovací prošla nová generace kompaktních 2tunových minirýpadel, která nyní nabízí celkem 5 modelů 15C-1, 16C-1, 18Z-1, 19C-1 a 19C-1PC s provozní hmotností 1554–1943 kg, motorem 403D-07 s maximálním kroutícím momentem 45,6 Nm při 2000 ot/min. Výrobní program zahrnuje čtyři modely s konvenční zádí a jeden model s nulovým přesahem zádě (18Z-1), který významně usnadňuje práci ve stísněném prostředí. Pro náročnější zákazníky je určen model 19C-1, který má stejné kompaktní rozměry jako ostatní modely nové řady, nabízí však větší vylamovací sílu a nosnost. Minirýpadlo 19C-1 s násadou o délce 1344 mm poskytuje větší dosah a hloubku kopání až 2819 mm se spuštěnou dozerovou radlicí. Silný a odolný rám podvozku ve tvaru H zaručuje pevnou oporu stroje při kopání. Pro maximální stabilitu slouží roztahovací podvozek. Podvozkové nosníky jsou vyrobeny z 25 mm silného ocelového plechu. Prostorná kabina s velkými dveřmi a čelním sklem rozděleným v poměru 70/30 umožňuje obsluze dokonalý výhled až k dozerové radlici. Komponenty a náhradní díly s dlouhou životností a snadné, finančně nenáročné opravy, zaručují minimální prostoje stroje a maximální zisk provozovatele.

Minirýpadlo JCB 19C-1
Minirýpadlo JCB 19C-1

Tandemový válec JCB CT260-120

Nový tandemový válec JCB CT260-120 s provozní hmotností 2560 kg byl navržen tak, aby poskytl maximální pracovní komfort a bezpečnost strojníka a zároveň zvýšil produktivitu stroje a snížil provozní náklady. Model CT260 je vybaven nejnovějším motorem Kubota o výkonu 18,5 kW, který je v souladu s normou EU5 a dosahuje nižší spotřeby paliva bez kompromisu výkonu a dodatečných nákladů na čištění nebo výměnu filtru pevných částic (DPF) či jiné přísady paliva.

Nůžkové pracovní plošiny

JCB neustále vyvíjí a hledá nová řešení, aby svým zákazníkům poskytovala výkonné, spolehlivé a žádané stroje. Proto výrobce vůbec poprvé přišel na trh s novou řadou elektrických nůžkových plošin s max. pracovní výškou 6,6–15,8 m a celkovou hmotností 1330 až 3366 kg, aby vyhověla potřebám zákazníků a půjčoven po celém světě. Hlavními charakteristikami pracovních plošin JCB jsou kvalita, bezpečnost a snadná obsluha.

Nůžkové pracovní plošiny JCB mají pracovní výšku 6,6–15,8 m
Nůžkové pracovní plošiny JCB mají pracovní výšku 6,6–15,8 m

JCB X-DAYS

Všechny uvedené novinky a ostatní sortiment stavebních strojů JCB včetně celosvětově nejprodávanějšího rýpadlo-nakladače 3CX/4CX a teleskopických manipulátorů LOADALL, kolových nakladačů, kolových rýpadel a dieselgenerátorů si můžete prohlédnout a vyzkoušet na předváděcí akci JCB X-DAYS konající se v termínu 26. a 27. 4. v lomu Chomutovice u Popoviček.

Pozvánka na JCB X-DAYS
Pozvánka na JCB X-DAYS

Více informací naleznete na webové stránce společnosti TERRAMET.

Foto: TERRAMET
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek