Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

Novinky a trendy v energeticky úsporném stavění

Zveřejněno: 19. 5. 2009

Hlavním tématem letošních Stavebních veletrhů v Brně, které se budou konat ve dnech 21. až 25. dubna 2009, bude energeticky úsporné stavění. Nabídnou inspiraci a doporučení pro řešení vašich stavebních záměrů a v konečné efektu ušetříte dvakrát, vlastně třikrát!

Jednu úsporu totiž přinese pokles cen v důsledku hospodářské krize, podruhé ušetříte dlouhodobě, úsporou nákladů za energie a potřetí – koncentrací nabídky od většiny výrobců v jednom čase a místě ušetříte i vlastní energii vynaloženou na získání potřebných informací.

Speciální průvodce

Tématem, které najdete ve většině výstavních expozic, bude právě zmíněná energetická úspora. Pro snazší orientaci návštěvníka připravujeme speciálního průvodce veletrhem průřezově všemi výstavními expozicemi nabízejícími energeticky úsporná řešení.

Ať jde o okna, dveře, střechy, izolační materiály, obklady, sanitární techniku, systémy vytápění nebo systémy správy budov – jejich správným výběrem a použitím lze ušetřit tisíce až desetitisíce korun při provozu nové stavby nebo realizované rekonstrukci.

Úsporné stavby se daleko více včleňují do přírody, jsou šetrnější k životnímu prostředí, šetří krajinu. Proto budou témata energetické úspornosti a ekologie na veletrhu úzce svázána.

Nezávislá poradenská centra

Stavební veletrhy Brno poskytují jedinečnou možnost dostat zdarma nezávislou odbornou informaci na poradenském centru, který typ materiálu či technologií je pro právě vaši stavbu či rekonstrukci tím nejvhodnějším – jak můžete „energeticky a ekologicky” ušetřit. Například moderní fotovoltaické panely vám mohou přinést nejen energii ale i prostředky z jejího prodeje, nanotechnologie užité při výrobě izolačních tkanin použité při izolaci střechy nebo podlahy dokáží snížit tepelné ztráty. Je pak na vás, abyste si konkrétní materiál nebo dodavatele porovnali a vybrali mezi stovkami nabídek „na jednom místě a v jeden čas”.

Doprovodný program

Tak jako obvykle, součástí Stavebních veletrhů Brno je bohatý doprovodný program, který probíhá po celou dobu trvání veletrhů, a ze kterého vybíráme:

  • První den veletrhu to bude odborná konference Inteligentní budovy 2009, zaměřená na rychle rostoucí obor zabývající se důslednou integrací nových technologií pro hospodaření s energiemi, inteligentními elektroinstalacemi, elektronickou komunikací, zabezpečovacími systémy majetku i osob, stejně jako s automatizačními procesy v moderní privátní a investiční výstavbě.
  • Významnou akcí bude konání
  • XII. Mezinárodní vědecké konference ke 110. výročí založení FAST VUT v Brně (v sekci Technická zařízení staveb a energie budov) s tématem Nízkoenergetická výstavba a energetická certifikace budov. Dalším tématem, o kterém se bude diskutovat v rámci konference budou Aktuální problémy inženýrské geodezie 2009.
  • Nejnovější poznatky související s mosty pozemních komunikací a drážními mosty v ČR i v zahraničí přinese již 14. mezinárodní sympozium MOSTY 2009.
  • Druhý den veletrhu pořádá Česká asociace ocelových konstrukcí již tradičně konferenci Den ocelových konstrukcí.
  • Nebude chybět také hojně navštěvovaná předváděcí akce Ochrana před povodněmi Brno 2009.
  • Každoročně probíhají v rámci veletrhů také soutěže učňů, letos to budou: Mezinárodní mistrovství ČR mladých klempířů, pokrývačů a tesařů (Cech klempířů, pokrývačů a tesařů ČR), finále 12. ročníku celostátní soutěže odborných dovedností žáků 3. ročníku oboru instalatér „Učeň instalatér 2009”, který pořádá Cech topenářů a instalatérů ČR a 5. ročník PODLAHA CUP pořádaný Cechem podlahářů.

    V rámci doprovodného programu Stavebních veletrhů Brno jsou také vyhlášeny soutěže Zlatá medaile IBF a Zlatá medaile SHK.

    Další informace o programu získáte na www.stavebniveletrhybrno.cz.

    Autor: Ing. Jana Tyrichová
    Foto: Archiv firmy
    Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
    Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
     

    Nové

    Profesionální světlo pro profesionální práci

    Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

    Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

    Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

    Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

    Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek