Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Nové obchodní příležitosti pro české firmy na Ukrajině

Zveřejněno: 5. 11. 2007

Ukrajinské stavebnictví v průběhu několika posledních let zažívá rekordní období. Meziroční růst cen se pohybuje od 20 do 40 %, ale poptávka převyšuje nabídku, především u stavebních materiálů a stavební boom na Ukrajině pokračuje. Dynamicky rozvíjející se ukrajinský stavební trh přitahuje zahraniční firmy z různých částí světa, včetně České republiky.

Důležitým novým impulsem pro růst stavebnictví na Ukrajině se stalo rozhodnutí o mistrovství Evropy ve fotbale v r. 2012, které se bude konat v Polsku a na Ukrajině. Z důvodu dnešního stavu infrastruktury je zapotřebí rychlá výstavba nebo rekonstrukce nejen sportovních objektů, ale také dopravní infrastruktury, včetně silnic, letišť, hotelů. Znamená to další stavební boom pro Ukrajinu.

Schwarz & Partner, spol. s r.o. Praha – Český Těšín, EUROKONTAKT ve spolupráci s ABF, a.s. a časopisem Stavební Informace zve odborníky z oborů stavebnictví a průmyslu k účasti na obchodních misích na Ukrajině v následujících termínech:

* 18. až 22. 2. 2008 – obchodní mise EUROKONTAKT – UKRAJINA – NOVÉ MATERIÁLY A TECHNOLOGIE PRO STAVEBNICTVÍ – KYJEV a ODĚSA, v kombinaci s návštěvou a účastí na největším stavebním veletrhu jihu Ukrajiny „Váš dům - Oděsa”

* 31. 3. až 5. 4. 2008 – obchodní mise EUROKONTAKT – UKRAJINA – PRŮMYSL, STAVEBNICTVÍ A INVESTICE – KYJEV, SUMY, POLTAVA, v kombinaci s návštěvou a účastí na Kyjevském mezinárodním průmyslovém veletrhu PRIMUS.

Mise EUROKONTAKT – UKRAJINA kombinuje návštěvu vedoucích veletrhů v oboru, s účastí na předem připravených obchodních a kooperačních setkáních v různých regionech Ukrajiny a cílenou marketingovou kampaň, včetně prezentace účastníků mise v odborném tisku. Velké rozdíly a možnosti v jednotlivých regionech, které nejsou tak známé jako Kyjev, dávají možnost odborníkům z České republiky zajistit ty nejlepší cesty k úspěchu na ukrajinském trhu a na základě osobních kontaktů s ukrajinskými firmami vytipovat potencionální partnery a udělat první krok na ukrajinský trh,” dodává Ing. Romana Svátková na základě mnohaleté zkušenosti.

Osobní zkušenosti a přímé kontakty s podnikateli na Ukrajině jsou velmi důležité pro zahraniční firmy před rozhodováním o vstupu na ukrajinský trh. Dobře navázané osobní kontakty s managementem potencionálního ukrajinského partnera je předpokladem úspěšné spolupráce do budoucna” potvrzuje Ing. Sergej Lidzar, vedoucí stavebních projektů SP EXPO MEDIA Ukrajina, který odborně připravuje a doprovází obchodní mise EUROKONTAKT – UKRAJINA 2008.

V rámci mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH 2007 v Praze se uskuteční individuální konzultace ohledně možnosti vstupu na ukrajinský trh pro dodavatele stavebních materiálů a technologií a výrobní a obchodní kooperace v různých regionech Ukrajiny, kterých se zúčastní Ing. Romana Svátková, vedoucí projektu EUROKONTAKT – UKRAJINA 2008. Účast na tomto konzultačním dni doporučujeme po předchozí registraci na uvedených kontaktech.

Pro české firmy může být také zajímavá možnost prezentace v mezinárodním časopise odborných kontaktů EUROKONTAKT v ruštině a němčině.

  • EUROKONTAKT – UKRAJINA – TECHNOLOGIE A STAVEBNICTVÍ, číslo únor-březen 2008 v ruštině bude distribuován mj. na největším stavebním veletrhu jihu Ukrajiny v Oděse.
  • EUROKONTAKT – UKRAJINA – TRH, PRŮMYSL A STAVEBNICTVÍ, číslo duben-květen 2008 v ruštině bude distribuován mj. na mezinárodních průmyslových veletrzích v Kyjevě.
  • EUROKONTAKT MARKT, INDUSTRIE UND INVESTITIONEN, vyjde v němčině a bude především distribuován v Rakousku a Německu, včetně veletrhu Vienna-Tec, Automation Austria, Energy-Tec, IE, Intertool, Messtechnik a Schweissen.

Rakouské průmyslové veletrhy

V příštím roce Vás zveme do Vídně na největší a nejdůležitější průmyslový veletrh Rakouska, který se uskuteční ve dnech 7. až 10. října 2008. Odborníci mohou zhlédnout šest specializovaných veletrhů pod jednou střechou:
AUTOMATION AUSTRIA (automatizace), www.automation-austria.at,
ENERGY-TEC (energie), www.energy-tec.at,
IE (elektronika), www.ie-messe.at,
INTERTOOL (nástroje a nářadí), www.intertool.at,
MESSTECHNIK (měřící a zkušební technika), www.messtechnik.co.at,
SCHWEISSEN/JOIN-EX (svařování), www.schweissen.at

Předchozí ročník veletrhu se konal v roce 2006 a Česká republika zde byla silně zastoupená. Příští ročník nabízí:

  • speciální možnosti pro prezentaci inovací a vynálezů z České republiky,
  • dne 7. 10. 2008 Den odborných návštěvníků z České republiky,
  • pro odborníky ze střední a východní Evropy VIP pozvánky zdarma,
  • pro odborné zájemce z ČR autobusové zájezdy,
  • různé možnosti podpory Vaší účasti na veletrhu jako návštěvníka nebo jako vystavovatele.

Veletrh a fórum pro kompozity v Německu

Schwarz & Partner CEE Promotion zve odborníky v oboru stavebnictví, kteří hledají novinky a nové materiály, na mezinárodní odborný veletrh Composites Europe – evropský veletrh a fórum pro kompozity, výrobu, technologie a využití, který se koná 6. až 8. listopadu 2007 v novém veletržním centru ve Stuttgartu – v srdci automobilového průmyslu jihozápadního Německa.

Důležitými obory, kde se kompozity využívají je automobilový průmysl, letecká doprava, čluny a jachty, kosmické lodě či obor elektroniky. Veletrh je řetězcem kompozitního průmyslu od surovin, přes polotovary, až po technologie konečného zpracování a služby. Právě proto se tento největší veletrh Německa tak dobře rozvíjí.

Jeden z nejstarších oborů, kde se kompozity využívají, je také stavebnictví. Jedná se např. o potrubí, izolace, dlažby, izolace proti hluku, uzávěry vody, dveře, zdi, rámy, úpravy fasád a mnoho dalších. Možnosti využití kompozitů jsou nesčetné. Jejich výrobci přicházejí s novými a dalšími inovacemi pro stavebnictví. Na veletrhu se očekává přibližně 200 vystavovatelů z celé Evropy i ze zámoří .

Návštěva evropského veletrhu kompozitů určitě bude přínosem pro české a slovenské odborníky ve stavebnictví”, říká ředitelka projektu Ing. Romana Svátková. Z toho důvodu Schwarz & Partner pořádá na tento veletrh zájezd pro stavební inženýry, majitele a vedoucí pracovníky stavebních firem z různých zemí střední a východní Evropy, včetně České republiky a Slovenska.

Schwarz & Partner zajišťuje veškerý servis pro delegaci a individuální návštěvníky a poskytuje 20% slevu na vstupenky. Pro odborníky výzkumných a vývojových organizací účast po předchozí registraci u Schwarz & Partner na konferencích tohoto veletrhu je zdarma. Více informací také na: www.composites-europe.com.

Autor: Lenka Kotlárová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek