Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Nová generace nákladních vozidel MAN TG plní své sliby

Zveřejněno: 22. 11. 2020

Od uvedení na trh se nová generace nákladních vozidel MAN těší mimořádně pozitivní zpětné vazbě. Během sedmi měsíců si vysloužila pochvalu především díky orientaci na řidiče, uživatelské přívětivosti a hospodárnosti. Oblibě se těší také celkový balíček služeb a opatření zaměřený na zákazníka.

Nová generace nákladních vozidel MAN při představení novinářům v Bilbau

Nová generace nákladních vozidel MAN TG určuje standardy v oblasti komfortu, bezpečnosti, efektivity provozních nákladů, spolehlivosti a služeb, jakož i konektivity a digitalizace, což usnadňuje a zefektivňuje podnikání zákazníků – v souladu s heslem MAN „Zjednodušujeme vaše podnikání”. Nyní, zhruba sedm měsíců po úspěšné celosvětové premiéře ve španělském městě Bilbao, je jasné, že nová generace nákladních vozidel MAN plní své sliby.

Skutečnost, že inovativní pracoviště řidiče získalo dvě ceny za design, že byla potvrzena potenciální úspora paliva nezávislou institucí TÜV Süd, že přišly pozitivní recenze od evropského odborného tisku a vynikající zpětná vazba od zákazníků, kteří již používají nová vozidla MAN, to vše odkazuje k jednoznačnému úspěchu nové generace vozidel z Mnichova.

Prvotřídní zážitek

Obzvláště jsme potěšeni interiérem nové generace vozidel MAN s praktickým ovládáním infotainmentu (z anglických slov information + entertainment = informace a zábava), které nabízí SmartSelect,” říká Johann Krieger, ředitel Spedice Johann Krieger GmbH & Co. KG se sídlem v bavorském Rottenburgu. V tomto ohledu s ním souhlasí poroty dvou renomovaných designových soutěží. Design digitálního pracoviště řidiče nové generace MAN TG nabízí prvotřídní uživatelský zážitek. Design byl oceněn cenou Red Dot Award v kategorii Brands & Communication Design 2020 a Zlatým německým designem Award 2021 v kategorii Vynikající produktový design – Human Machine Interface.

Přepracované pracoviště si získalo svou formou, koncepcí a účinkem odborníky, protože umožňuje řidiči intuitivně ovládat četné asistenční a komfortní funkce nové generace nákladních vozidel MAN, aniž by to odvádělo jeho pozornost od dění na silnici.

Pracoviště řidiče získalo dvě ceny za design
Pracoviště řidiče získalo dvě ceny za design

Nižsí spotřebu potvrdila instituce TÜV Süd

Díky novým konceptům hnacího ústrojí, aerodynamiky a novému elektronickému asistenčnímu systému MAN EfficientCruise je nová generace nákladních vozidel MAN TG ve spotřebě paliva až o 8,2 % ekonomičtější než předchozí generace vozidel. Tuto potenciální úsporu paliva deklaroval MAN a nyní ji oficiálně potvrdila nezávislá testovací instituce TÜV Süd. Po celkem 684 kilometrech zkušební jízdy byl výsledek jasný: nový MAN TGX 18.470 Euro 6d vyžadoval v průměru o 8,2 % méně paliva ve srovnání s MAN TGX 18.460, předchozí verzí. Zkušební jízda byla provedena dvakrát za sebou po trase s celkovou délkou 342 km, zahrnující jak dálniční tahy, tak venkovské silnice. Profil normálního úseku dálnice odpovídal 90 % trasám evropské dálkové dopravy.

Nové digitální služby

S MAN Now posouvá MAN digitální správu vozidel na novou úroveň. Tato nová digitální služba, která byla uvedena na trh spolu s novou generací nákladních vozidel MAN, umožňuje zákazníkům vybavit jejich vozidla dalšími funkcemi prostřednictvím online upgradu, aniž by bylo nutné přistavit je do servisu. Aplikace „Online Traffic” poskytuje řidiči aktuální data o dopravní situaci, což usnadňuje vyhýbání se dopravním zácpám, zatímco „Map Update” poskytuje nejnovější informace o trase před vámi. To umožňuje v navigaci rychle zohlednit krátkodobé uzavírky a práce na silnici. Postupně budou přidány další funkce.

MAN se zaměřuje na silné osobní partnerství

„Simply My Truck” – přesně tak chce společnost MAN aby řidiči a zákazníci citíli svá nová nákladní vozidla MAN TG. Jak ale mohou lidé poznat nákladní vozy nové generace, pokud kvůli pandemii corovirů nemohou být pořádány představení a další společenské a obchodní akce? Aby se tento problém vyřešil, tým společnosti MAN Truck & Bus Germany uspořádal v květnu spontánní a velmi neobvyklé „první rande”: přes 400 hostů přijelo svými automobily do letního kina, aby si mohli nový MAN TGX vyzkoušet naživo. Během show odborníci MAN představili vozidla prostřednictvím obřích obrazovek a autorádií, zatímco nadšený dav signalizoval jejich uznání blikáním světlometů svých osobních automobilů.

Aby oslovila širší publikum, společnost MAN také vytvořila sérii videí, ve kterých produktoví experti podrobně vysvětlují jednotlivá témata týkající se technických vlastností nové generace nákladních vozidel a představují jednotlivá řešení přímo na vozidlech. Videa lze nalézt na kanálech sociálních médií MAN Truck & Bus, kde také můžete vidět první výlet „MAN Individual Lion”. Exkluzivní TGX s největší kabinou GX a sluneční clonou „Individual” předvádí komplexní balíček komfortu řidiče (k dispozici jako volitelná výbava) špičkové vybavení, které lze na vyžádání objednat u MAN Individual. Detaily exteriéru, jako jsou prvky z nerezové oceli, interiéru jako je vícebarevné LED osvětlení, palubní kuchyň s mikrovlnnou troubou a kávovarem a LED TV z něj činí krále lvů.

Autor: Petr Vaněk1)
Foto: MAN Truck & Bus

1) Redakčně upraveno.

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek