Dnes je 19.3. – svátek slaví Josef

Nákladní Fordy se v Česku zabydlují

Zveřejněno: 13. 11. 2018

Když společnost F TRUCKS, dovozce nákladních vozidel Ford Trucks do České republiky, představil letos v lednu záměr prodávat nákladní vozidla tureckého výrobce, byl to do značné míry krok do neznáma. O tom, že se tato nová značka na trhu postupně zabydluje svědčí jak aktivity na podporu prodeje, tak i prodané kusy.

Ford Cargo 1848T

A nejedná se jen o první prodané kusy. S vozidly F TRUCKS se seznámila díky prezentacím celá řada řidičů, kteří si techniku na vlastní kůži vyzkoušeli. A ohlasy nebyly vůbec špatné.

Výkonná a odolná technika

Stavební řada, která je tvořena podvozky o konfiguraci 4×2, 6×2, 6×4 a 8×4 se zdá být poměrně robustní, výrobce zde klade důraz na kvalitu a odolnost při použití v náročném terénu. Sklápěčky, domíchávače, betonpumpy i nosiče kontejnerů prošly přímo v Turecku poměrně významným zátěžovým testem. Na 700 vozidel Ford Trucks bylo nasazeno při stavbě nového istanbulského letiště, které je dnes největším na světě. Jednotlivé modely stavební řady používají 13litrové motory o výkonu 420 koňských sil, manuální nebo automatizovanou převodovku s volitelným intardérem, mechanické odpružení náprav a robustní rám. „Podvozky stavební řady, které do České republiky dovážíme, jsou velmi jednoduché ve smyslu jejich obsluhy i implementace různých nástaveb. Upřednostňujeme ty nástavbáře, kteří zde mají tradici, ale pokud má zákazník z nějakého důvodu napjatý rozpočet na nákup nového vozidla, umíme nabídnout podvozek vč. nástavby od tureckého výrobce. V takovém případě dokážeme nabídnout velmi zajímavou pořizovací cenu,” shrnuje nabídku Jiří Kašpárek, zástupce společnosti F TRUCKS a.s., která nákladní Fordy do ČR dováží.

Stavba nového letiště v Istanbulu, kde bylo nasazeno 700 vozidel Ford Trucks
Stavba nového letiště v Istanbulu, kde bylo nasazeno 700 vozidel Ford Trucks

U vozidel pro potřeby mezinárodní kamionové dopravy je potřeba počítat s tím, že kabina neoplývá prostorem a bydlení trochu překáží tunel s řadící pákou. A to i v případě verze s automatizovanou převodovkou. Kdo si však tahač Ford Cargo 1848T otestoval, ten může potvrdit, že vlastní motor s označením Ford Ecotorq o objemu 12,7 litrů, výkonu 480 nebo 420 koní a s kroutícím momentem 2 500 nebo 2 150 Nm si velmi dobře rozumí s automatizovanou převodovkou ZF Traxon. S výkonem a projevem motoru, řazením v automatickém režimu i se setrváním rychlostí v režimu manuálním bylo mnoho řidičů velmi spokojeno. Tahač vybavený hydraulikou pro připojení sklápěcích návěsů je pak vítaným pomocníkem mnoha stavebních či přepravních společností. V tomto případě je k dispozici i nízká spací kabina, která je pro denní navážení materiálu zcela dostačující. Dostatečná síla již od nízkých otáček, vypínatelný vzduchový agregát a řada dalších vychytávek navíc napovídají, že výrobce poměrně důsledně přemýšlí nad spotřebou, a i to bylo při mnoha testovacích jízdách potvrzeno.

Spolupráce se společností KOBIT

Na podvozcích tzv. rozvážkových vozidel, která jsou většinou osazena 9litrovými motory s manuální převodovkou, je pak možné kromě klasických valníků umístit nosiče kontejnerů, plošiny s hydraulickou rukou pro rozvoz stavebních materiálů nebo specifické nástavby, jako např. cisterny s kropící lištou, zametače, nástavby pro svoz komunálního odpadu a další. Na Jičínském veletrhu, který se konal koncem srpna, se společnosti KOBIT a F TRUCKS dohodly na užší spolupráci. „Řada zákazníků se díky této spolupráci dočká velmi zajímavého řešení, a to jak z pohledu ceny, tak z pohledu kvality,” dodává Jiří Kašpárek.

Foto: F TRUCKS a.s.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Neúnavný pracant Rokbak a první 50tunové rýpadlo LiuGong v Čechách

Zveřejněno 18.3. Sezonu předváděcích akcí pod širým nebem zpravidla na začátku roku zahajuje DEMO TOUR – velká předváděčka v lomu Kalcit v Brně Líšni, kterou společně se svými partnery pořádá prodejce stavebních strojů, společnost Austro Baumaschinen. Mezi letošními… celý příspěvek

Trimble úspěšně dokončil test plně autonomního zemního válce!

Zveřejněno 15.3. Společnost Trimble poprvé přímo na stavbě otestovala plně autonomní zemní válec, čímž učinila další důležitý krok k naplnění vize autonomní mobility. Standardní platforma Trimble Earthworks, určená i pro autonomní řízení instalovaná na zemním válci… celý příspěvek

Tatra ukázala vozidlo Force e-Drive poháněné vodíkovými palivovými články

Zveřejněno 13.3. V říjnu loňského roku měl v rámci konference H2 Fórum 2023 premiéru vůz na podvozku Tatra Force třetí generace s pohonným systémem využívajícím vodíkové palivové články. Vývoj vozidla probíhá v rámci pětičlenného konsorcia, vedeného společností ÚJV… celý příspěvek