Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 5.5. – svátek slaví Klaudie

Marokánka 2007

Zveřejněno: 30. 8. 2007

V tomto článku vám přinášíme reportáž z předváděcí akce, která nesla název Marokánka 2007. Konala se 29. 3. 2007 ve východních Čechách, konkrétně v pískovně Městských lesů Hradec Králové. Hlavní pořádající firmou byla již po 10. společnost KUHN – Bohemia a.s. Vedle ní se prezentovala i řada dalších firem, které se účastní akcí pravidelně. Nově se objevila firma Fa RENE s.r.o. Posuďte sami, že akce stálo za to!

Zákazníci si mohli prohlédnout a seznámit se s nabídkou produktů spolupořádajících firem Goodyear Dunlop Tires Czech s.r.o., Atlas Copco s.r.o. – kompresory a elektrocentrály, GEODIS BRNO, spol. s r.o. – laserové a nivelační přístroje, PALFINGER PALIFT – hydraulické nakládací jeřáby, nosiče kontejnerů, TAMTRON s.r.o. – mobilní vážící zařízení, Pneu–Truněček s.r.o., ESSOX s.r.o. a další.


Obr. 1–3: Firma Fa RENE s.r.o. představila nákladní, užitková a osobní vozidla značek Mercedes–Benz a MITSUBISHI

Nechyběla zde pásová a kolová rypadla, čelní kolové nakladače, smykem řízené nakladače, rypadlo nakladače, teleskopické manipulátory, pásový dozer a spousty jiných.


Obr. 4: Goodyear Dunlop Tires Czech s.r.o. + PALFINGER PALIFT

Obr. 5: Atlas Copco – kompresory a elektrocentrály

Obr. 6: Teleskopický manipulátor společnosti KUHN – Bohemia a.s. se stánkem firmy GEODIS BRNO, spol. s r.o.

Společnost Kuhn – Bohemia a.s. představila nabídku svých stavebních strojů značky KOMATSU:

Účast byla hojná, a tak se všichni, kteří se akce zúčastnili, těší na akci další, jež se bude konat v roce 2008. Samozřejmě, že i Vy jste firmami srdečně zváni.


Obr. 7: Stroje připravené do akce

Obr. 8: Smykem řízené nakladače

Obr. 9: Pásový dozer

Obr. 10: Pásové rypadlo

KOMATSU

Firma KOMATSU je druhým největším výrobcem stavebních a zemních strojů na světě a nejvýznamnějším japonským výrobcem těchto stojů. První místo na světě zaujímá ve výrobě rypadel a minirypadel. Nabídka strojů KOMATSU zahrnuje všechny kategorie stavebních a zemních strojů a každá kategorie zahrnuje plný sortiment velikostních typů. Obrovský vývojový, výrobní a prodejní potenciál firmy KOMATSU spolu s dlouholetou sériovou výrobou zaručuje strojům špičkové technické parametry, vysokou spolehlivost a celosvětové zázemí. V současné době roční hodnota prodeje dosahuje 14 mld. USD, přičemž podíl stavebních a zemních strojů činí cca 65 %. V rámci celé KOMATSU Group je dnes zaměstnáno celkem 34 597 pracovníků. Roční výroba činí v posledních letech cca 70 000 ks stavebních strojů, jež jsou distribuovány do všech konců světa.


Obr. 11: Po celou dobu bylo pro hosty připraveno občerstvení a spokojeni byli velcí i menší příznivci těchto strojů, protože se mohli dostatečně vyřádit na volném prostranství k tomu určeném.

Obr. 12: I v prašném prostředí se stroje orientovaly bez problémů

Obr. 13: Naše maličkosti na akci
Foto: Monika Fröhlichová, Věra Machková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek