Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Moderní strojní technika a technologie zemních prací

Zveřejněno: 1. 7. 2003

Pod tímto názvem se nyní dostává odborné veřejnosti ve stavebnictví a strojírenství do rukou jedinečná publikace vysokoškolského pedagoga a odborníka na stavební techniku, Ing. Antonína Vaňka. Veškeré poznatky a informace zde uvedené vycházejí z dlouholetých zkušeností a kontaktů s českými i zahraničními odborníky a výrobci z oblasti techniky a technologií zemních prací.



Na obsahu a vydání publikace se výrazně podílely domácí i zahraniční firmy, mající svá zastoupení v ČR, jako např. Tatra Kopřivnice, Stavostroj Nové Město nad Metují, Phoenix-Zeppelin (zastoupení Caterpillar), Agrotec (zastoupení Fiat-Kobelco), Terramet (zastoupení JCB), Kuhn Bohemia (zastoupení Komatsu), Bilia Stavební stroje (zastoupení Volvo), Bobcat CZ, Austro Diesel Bohemia (Fermec, Case). Na vydání se podílely rovněž Veletrhy Brno, a.s.

Jde o první publikaci tohoto druhu, účelově tříděnou do jednotlivých technologických skupin strojů pro zemní práce. Jsou zde uvedeny stroje jako např. rýpadla všech druhů, traktorové stroje, grejdry, skrejpry, zhutňovací stroje. V závěru jsou shrnuta pojednání o evropských normách bezpečnosti u mobilních strojů pro zemní a silniční práce. Výraznou, doprovodnou částí publikace jsou obrázky (680 obr. v textu a 16 stran barevné přílohy), technické náčrtky a výkresy, fotografie jednotlivých strojů. Čtenář tu najde informace o technické a technologické charakteristice špičkových strojů předních světových výrobců a návod k jejich optimálnímu výběru pro stavby a technologické využití.
Kniha je určena nejen studentům vysokých škol, ale také konstruktérům, stavebním firmám či dalším uživatelům této techniky, projektantům staveb.

Publikaci vydala ACADEMIA, nakladatelství AV ČR.
Publikaci Moderní strojní technika a technologie zemních prací (528 stran, cena 400 Kč) si lze objednat telefonicky na čísle 296 780 510, e-mailem: expedice@academia.cz nebo poštou na adrese: ACADEMIA – expedice, Rozvojová 135, 165 02 Praha 6 - Suchdol, www.academia.cz.
Autor: Karel Kurka
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek