Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 6.5. – svátek slaví Radoslav

Moderní a úspěšné prodejní a servisní středisko

Zveřejněno: 21. 1. 2009

Společnost Fa RENE s.r.o. , jako zástupce značky Mercedes-Benz pro osobní a užitkové vozy, působí na dvou prodejních a servisních střediscích v Hradci Králové a Svitavách.

První z nich jsme podrobněji představili v článku Mercedes a Mitsubishi FUSO – značky budoucnosti, který vyšel ve Stavební technice 1/2008. Nyní podrobněji popíšeme pobočku ve Svitavách, která je na strategickém hlavním tahu od Hradce Králové na Olomouc a v letošním roce doznala výrazných změn a investic.

Nové prodejní aktivity

„Rozhodli jsme se zde investovat do prodejních aktivit – začali jsme prodejem nového koncernového produktu Mitsubishi Fuso a pro vozy Mercedes-Benz jsme vytvořili centrum prodeje ojetých osobních a užitkových vozů. Proto zde v polovině roku vznikl autorizovaný prodej ojetých vozů pod značkou – CarStore a VanStore,” říká majitel společnosti Jiří Staša a dodává: „Koncem roku byl dále autorizován také servis pro koncernovou značku Mitshubishi Fuso.”

Rozšířením nabídky užitkových vozů o Mitshubishi Canter s celkovou hmotností od 3,5 t do 7,5 t v cenové kategorii od 400 000 Kč bez DPH chce Fa RENE dát možnost zákazníkům využít špičkových služeb servisního zázemí Mercedes-Benz i při nákupu cenově levnějších vozů.

Zlepšení servisních služeb

Společnost Fa RENE posiluje v daném regionu svoji pozici především zlepšením servisního zázemí a zvýšením atraktivity pobočky. Byly provedeny změny ve vedení servisu, které se začínají pozitivně projevovat především v nárůstu servisních výkonů, ale i prodejů samotné pobočky. Byla prodloužena pracovní doba servisu po–pá 7,00 – 18,00 hodin a po vzoru pobočky v Hradci Králové byl pro čekající zákazníky zřízen koutek s bezplatným občerstvením a denním tiskem.„Servisní služby jsou vylepšeny i nákupem nové geometrie BEISSBARTH ML81R TECH pro osobní a užitkové vozy včetně možnosti měřit geometrii i u nejdelších vozů Sprinter. Tradičně i zde máme dostupnost originálních náhradních dílů pro vozy Mercedes-Benz v objemu až 90 % dodávaných položek do 24 hodin. U nákladních vozů běžně provádíme kalibrace analogových i digitálních tachografů. Uvedenou službu poskytujeme i pro vozy jiných značek,” uvádí vedoucí servisu, Miloš Málek.

Další služby

Firma dále provádí ruční mytí všech vozidel, přípravu pro STK, emisních měření na všech typech vozů MB, lakování vozidel laky značky PPG.

Nejvíce zákazníci oceňují, že za ně firma (na základě plné moci) komunikuje s pojišťovnou, zajišťuje vyřízení celé pojistné události až po krycí dopis a také provádí kalkulace oprav pomocí programu Audatex.

Do příštího roku Fa RENE plánuje také základní servis pro návěsy, dále pak novinkovou službu oceňovanou především pojišťovnami – zcelování skel pomocí speciálního přístroje. Oprava skla tolik finančně nezatěžuje a šetří i čas. Celý proces je schválen koncernem Daimler pro vozy Mercedes-Benz.

Autor: Ing. Daniela Menclová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek