Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

LIEBHERR – tradice spojená s kvalitou

Zveřejněno: 10. 7. 2005

LIEBHERR - rodinná firma s dlouholetou tradicí, vyrábějící široké spektrum výrobků pro mnoho oblastí lidské činnosti. Najdeme mezi nimi i takové obry, jako pásové rypadlo R 974 B o hmotnosti 95 t nebo pásový buldozer o hmotnosti 50 t, které jsme měli možnost vidět v Brně na IBF 2005.

Co si představíme pod slovem LIEBHERR? Rodinnou firmu, vyrábějící výrobky pro mnoho oblastí lidské činnosti, počínaje výrobky pro domácnost, přes komponenty pro letecký průmysl, vlaky, po stavební a jeřábovou techniku.

V rámci letošních IBF se firma LIEBHERR prostřednictvím svého zastoupení v České republice, firmy LIEBHERR-STAVEBNÍ STROJE CZ s.r.o. prezentovala velkou, umně sestavenou expozicí. Návštěvníci se v ní mohli seznámit s průřezem nabídky stavebních strojů, dodávaných firmou LIEBHERR na český trh. O rozhovor jsme požádali vedení firmy LIEBHERR.

1. Proč se firma LIEBHERR-STAVEBNÍ STROJE CZ s.r.o. rozhodla k opětovné účasti na veletrhu v Brně?

Je pro nás velice důležité, abychom se touto formou dostali k našim zákazníkům, abychom mohli nejen odborné, ale i široké veřejnosti prezentovat naše výrobky a služby z rozsáhlého výrobního programu. Firma LIEBHERR se účastní téměř všech důležitých stavebních veletrhů po celém světě. Téměř vždy využívá možnost představit nějaký nový stroj. Na veletrhu IBF 2005 to bylo nové dvoucestné hydraulické rypadlo A 900 C ZW.

Obzvláště pyšní jsme byli na dva exponáty z celkového počtu 12 – a sice na pásový buldozer s celkovou hmotností 50 tun ve speciálním provedení pro uhelné nasazení, jakož i na pásové rypadlo R 974 B o hmotnosti 95 tun, které podtrhují význam veletrhů pro firmu LIEBHERR.

2. Nakolik jste byli spokojeni s úspěchem na veletrhu?

Skutečný úspěch plynoucí z účasti na veletrhu lze samozřejmě určit teprve po delší době a sledování mnoha projektů. Avšak již bezprostředně po ukončení veletrhu je možné učinit s ohledem na počet návštěv zákazníků a jejich zájem o námi nabízené výrobky a služby nadmíru pozitivní bilanci.

3. Firma LIEBHERR zastupuje značně rozsáhlý program stavebních strojů. Jak je organizována kompetentnost týkající se prodeje a servisu vaší nabídky?

Jak správně uvádíte, firma LIEBHERR produkuje značně rozsáhlý výrobní program stavebních strojů, přičemž jednotlivé oblasti výrobků mají velmi často naprosto odlišné oblasti použití a oslovují zcela rozdílné cílové skupiny. Vzpomeňme například na klasické zemní stroje pro úpravu terénu a přesun zeminy, jako jsou pásová a kolová rypadla nebo kolové nakladače, ve srovnání s technikou na míchání betonu nebo mobilní jeřáby. Jako vlastní společnosti koncernu LIEBHERR v České republice je nám tato otázka často kladena, a proto velice rádi využíváme možnosti objasnit kompetentnosti oblastí našich výrobků:

Prodej a servis zemních strojů LIEBHERR na úpravu terénu a přesun zeminy spadá do výhradní kompetence firmy LIEBHERR-Stavební stroje CZ s.r.o., která je tím pádem jediným autorizovaným servisním místem v České republice pro zemní stroje na úpravu terénu a přesun zeminy.

Dále je firma LIEBHERR-Stavební stroje CZ s.r.o. odpovědná za prodej a servis věžových otočných jeřábů a kompletní oblast mísící techniky. V této oblasti spolupracujeme exkluzivně s firmou Kranimex, které také zajišťuje oblast pronájmu jeřábů.

Pouze mobilní jeřáby (autojeřáby) jsou prodávány a obstarávány firmou Klimex, a tato oblast je řízena přímo závodem LIEBHERR-Werk Ehingen (výrobní závod mobilních jeřábů - autojeřábů).

Zde existuje jasná dělicí čára mezi mobilními jeřáby (autojeřáby) a zemními a stavebními stroji, resp. věžovými otočnými jeřáby. Firma Klimex je odpovědná pouze za tuto oblast výrobků (mobilní jeřáby - autojeřáby), není však autorizovaným zástupcem pro prodej a servis zemních a stavebních strojů.

4. Jaké cíle sleduje firma LIEBHERR na českém trhu?

V nejbližších letech je naším cílem získat na českém trhu stejnou pozici jako na evropských trzích, kterým je například rakouský trh. V současné době posilujeme naši servisní organizaci jak na centrále v Popůvkách u Brna, tak na pobočce v Praze. V krátké době zásadně rozšíříme a posílíme síť servisů v České republice.

Již v uplynulých letech jsme velmi intenzivně investovali do vybavení a dalšího vzdělávání našich servisních techniků. Každý servisní technik má k dispozici vozidlo s plně vybavenou dílnou, která odpovídá nejmodernějším standardům a jejíž součástí je také notebook. Za pomoci diagnostických programů můžeme analyzovat údaje stroje, okamžitě odstranit případné poruchy a zavést preventivní opatření. Vysoké servisní standardy jsou pro firmu LIEBHERR samozřejmostí, což znamená, že budeme do této oblasti i nadále investovat. LIEBHERR-Stavební stroje CZ s.r.o. je jediným autorizovaným servisním místem v České republice pro zemní stroje LIEBHERR a pouze naše společnost nabízí „Servis přímo od výrobce“. To je jasný závazek týkající se našeho nároku ohledně kvality.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek