Dnes je 7.5. – svátek slaví Stanislav

KRUPP BOHEMIA SERVIS s.r.o. – demoliční technika

Zveřejněno: 15. 1. 2009

Společnost KRUPP BOHEMIA SERVIS s.r.o. (dále jen KBS) z Hradce Králové zná určitě většina z těch, kteří se alespoň trochu pohybují v segmentu demoliční techniky. Pro ty, kteří se tak dobře neorientují, zmíníme, že společnost byla založena v roce 1995.

Hlavní náplní její činnosti bylo zajišťovat prodej a servis, v tehdejší době přední značky demoliční techniky, společnosti KRUPP Bautechnik z německého Essenu. Tuto činnost KBS následně zajišťoval i pro koncern, který firmu KRUPP Bautechnik koupil a postupně pohltil. To ovšem platilo pouze do roku 2007.

Důležité změny ve firmě

V průběhu tohoto roku totiž došlo k nejvýznamnějším změnám v celé historii KBS. K rozvoji společnosti by nedošlo bez provedení dvou důležitých kroků. V první řadě bylo nezbytné provést personální změny uvnitř KBS, aby byla zajištěna vnitřní stabilita, která umožnila managementu provést všechny kroky, které byly postupně připravovány již od podzimu roku 2006.

Druhým, stejně významným krokem, pak bylo rychlé ukončení smlouvy s koncernem. Již od dubna 2007 byly uzavírány předjednané kontrakty s celou řadou důležitých obchodních partnerů z Německa, Polska, Slovenska, Ruska, Itálie, Holandska, Francie a Velké Británie. Díky dlouholetým zkušenostem v oboru, neměli v KBS nouzi o lukrativní nabídky od řady renomovaných výrobců demoliční techniky.

Výhradní zástupce produktů PROMOVE

Na konci září 2007 došlo k uzavření smlouvy o výhradním zastoupení s výrobcem demoliční techniky PROMOVE. Jednání s touto firmou probíhala již od října 2006. K uzavření smlouvy došlo přesto, že se jednalo o značku v České republice téměř neznámou. Pro výběr právě této společnosti rozhodlo, že produkty PROMOVE plní KBS předem stanovené požadavky na kvalitu i výkon.

Další skutečností, která přispěla k tomuto rozhodnutí, je velmi sympatický přístup managementu, který velmi intenzivně pracuje na rychlém rozvoji společnosti. Navíc se managementu v mnoha zemích podařilo na troskách bývalé obchodní sítě KRUPP vybudovat síť vlastní. Tento tah firmě PROMOVE pomáhá k velmi rychlému rozšiřování značky nejen do Evropy, ale i do dalších kontinentů.

A tak se stalo, že před několika lety téměř neznámá značka, jejíž jméno u zavedených výrobců vzbuzovalo maximálně tak úsměv, je dnes zřejmě nejrychleji expandující firmou v oboru výroby hydraulického demoličního příslušenství. Dnes již značka PROMOVE vzbuzuje u konkurence patřičný respekt.

Vše na jednom místě

Další významnou novinkou bylo rozšíření nabídky služeb, takže dnes máte možnost si v KBS nechat opravit techniku od všech renomovaných výrobců. To samé platí i pro značky, které jsou méně obvyklé. Pro firmy, které vlastní techniku různých značek, je velmi výhodné, že mohou provádět servis všech svých strojů pouze u jediné firmy, přesně dle nového hesla KBS – vše na jednom místě.

Kvalitní náhradní díly

Sortiment KBS prodávaných dílů dnes tvoří nejen ty tzv. originální, ale i kvalitní díly alternativní. Firma nabízí svým zákazníkům rovněž své vlastní díly, které jsou prodávány pod obchodní značkou KRUPP eXclusive. Tyto díly splňují vysoké kvalitativní požadavky.

Výroba probíhá tzv. OEM formou – tj. výrobce, který splňuje kvalitativní požadavky, vyrábí dle know-how dodaného KBS požadovaný produkt. Řada náhradních dílů byla KBS vylepšena, čímž došlo k prodloužení jejich životnosti.

Vývoj se však nezastavil, KBS pracuje na vylepšení dalších dílů. Od září probíhá testování protiprachových plovoucích kroužků ze zcela nové plastické hmoty. Plánovaná cena kroužků nepřekročí ani polovinu ceny tzv. originálu. Navíc byla zvýšena jejich odolnost a prodloužena životnost. V současné době probíhá vybavování firmy potřebnými stroji. Na začátek druhého pololetí roku 2009 je totiž plánováno spuštění výroby vybraných dílů přímo v KBS. Podrobné informace o KBS naleznete rovněž na internetových stránkách www.krupp.cz, které jsou dle časových možností průběžně aktualizovány.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek