Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 21.5. – svátek slaví Monika

KAISER a KRAMER na předváděcím turné

Zveřejněno: 6. 1. 2009

Během čtyř dnů – od 7. do 10. 11. 2008 – a na čtyřech místech ČR pořádala společnost Arte s r.o. předváděcí turné strojů firem KAISER a KRAMER. Od firmy KAISER to byly kráčivé kolové bagry Kaiser S1 a S2, tzv. pavouci, a od společnosti KRAMER nakladače 280, 750, 750?T, 1150, 880 a teleskop 4009.

Místa konání turné

Turné probíhalo ve čtyřech dnech 7.–10. 11. 2008. Vždy od 9 do 14 hodin a na čtyřech různých místech, konkrétně v Českých Budějovicích, Hradci Králové, Brně a Zašové. Zájemci o tyto stroje se tedy mohli velmi pohodlně dopravit na místo, které jim nejvíce vyhovovalo. Zde potom měli možnost stroje vidět nejen přímo v nasazení, ale mohli si je i osobně vyzkoušet a přesvědčit se o jejich možnostech a kvalitách, nikoli pouze stacionárně jak je tomu zvykem na veletrzích.


Ukázka otočení teleskopického nakladače Kramer ve svahu

7. 11. 2008, České Budějovice

Prvním předváděcím místem byly České Budějovice. Akce zde probíhala ve spolupráci s firmou SEXTA spol. s r.o.

8. 11. 2008, Hradec Králové

Další předváděcí akce se konala v písníku, který vlastní společnost STAVOKA Hradec Králové, a.s. Místo pro nás bylo nejlépe dosažitelné, a tak jsme přijeli sem. Dorazili jsme poměrně časně ráno. Chtěli jsme si stroje nejdříve v klidu prohlédnout a nafotit.


Všechny stroje v akci

Také si o strojích s prodejci popovídat a co nejvíce se dozvědět o jejich vlastnostech. Vždyť zde byli přítomni ti nejzkušenější – přední strojníci a prodejci. Akce se zúčastnil i František Müller, jednatel firmy Arte spol. s r.o. s chotí.


Místo odpočinku a pohoštění

Aby však člověk mohl o strojích psát zodpovědně, nestačí si jen o nich povídat, z povzdálí si je prohlížet, fotit a číst si o nich v manuálech. Je třeba si je také vyzkoušet a o jízdních vlastnostech se přesvědčit sám, tzn. spojit teorii s praxí. A to jsme také udělali.


Už se předvádějí kráčivá rypadla. KAISER S1 ohnutý jako luk a pod ním by mohlo klidně projet osobní auto

Nejdříve jsme vyzkoušeli jízdní vlastnosti kolového nakladače KRAMER 280 – na rovině jsme se otáčeli na co nejmenším prostoru, jezdili terénem, do kopce a z kopce. Nabírali jsme a vysypávali zeminu lopatou. Stroj byl živý a stabilní. Určitě ho můžeme doporučit například městům a obcím (při úpravách ulic, výkopech), stavebníkům RD, ale i zemědělcům.


Věrka zkouší nabrat s kolovým nakladačem KRAMER 880 co nejvíce zeminy

Dalším strojem byl KRAMER 880. Tak ten se nám líbil ještě více. Ovládání bylo jednoduché. Přestože byl mnohem mohutnější, také on se dokázal pohybovat hbitě. Otočit o 360 st. se dokázal jak se říká na pětníku. Výhled z kabiny byl výborný. Stroj hbitě uměl vyjet hromadu hlíny, s naloženou lžicí se na ní otočit, zacouvat. Cítili jsme se v něm bezpečně.


KRAMER 880

Dalšími stroji, jež jsme si mohli vyzkoušet, bylo kráčivé rypadlo (bagr) KAISER S2 a kráčivé rypadlo (bagr) KAISER S1. Tak u těchto strojů naše schopnosti skončily. Vedle nás musel stát zkušený strojník a přesně říkat, jaké tlačítko stlačit, jak pohybovat joystickem... Jasně se ukázalo, že tyto stroje umí téměř všechno, pokud je řídí zkušený strojník. Ovládá-li je však někdo, kdo nemá najeto dostatečné množství motohodin a zároveň i cit pro řízení, tak může nadělat škodu. Nejen, že nedokáže stroj maximálně využít, ale navíc ho může i zničit.


... a pozor, abych jednu neschytal. Před tančícimi stroji prchá pan Hanno Kerschbaumer – obchodní manager bagrů Kaiser pro Evropu

Přesto jsme však z těchto strojů byli nadšeni a na obrázcích můžete vidět, co stroj umí, pokud je v rukách odborníka. Předváděcí akce se nám velmi líbila a i podle rozhovoru s přítomnými jsme se dozvěděli, že i oni si akci chválili a říkali, že vyzkoušení stroje před jeho koupením je vždy velmi důležité.


Tanec kráčejících rypadel – KAISER S1 a KAISER S2 ...

9. 11. 2008, Brno – Líšeň

Třetím místem byl lom v části Brno – Líšeň a akce se konala ve spolupráci s firmou Kalcit s.r.o.

10. 11. 2008, Zašová

Posledním místem se stala deponie firmy Cobbler s.r.o. v Zašové.

Z nabídky společnosti Arte

Arte, spol. s r.o. prodává výkonné čelní nakladače Kramer, kráčivá rypadla a komunální techniku Kaiser. V nabídce je také kamerová průmyslová technika, laserová měřicí technika Quante, drtiče a třídiče od švýcarské firmy GIPO, generátory Honda a Endress, měřiče zhutnění MBW a motory Farymann. V případě zájmu o zmíněné stroje a zařízení kontaktujte společnost Arte. Rádi Vám stroje předvedou nebo i zapůjčí k bezplatnému odzkoušení.


Nashledanou na další předváděcí akci
Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Věra Machková, Helena Hejhálková, Vladimíra Štěpá
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

TVH distributorem dílů pro manipulační techniku Zoomlion

Zveřejněno 20.5. Během pouhých tří desetiletí se společnost Zoomlion stala jedním z předních čínských výrobců zemědělské, stavební a manipulační techniky. Součástí jejího širokého portfolia jsou mobilní zvedací pracovní plošiny, které prodává po celém světě… celý příspěvek

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek