Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

Grejdry New Holland

Zveřejněno: 21. 5. 2009

Vlajkovou lodí v modelové řadě Heavy Line společnosti AGROTEC jsou dokončovací stro­je pro úpravu terénu – grejdry. Díky naklopení středové pracovní radlice je možné vytvářet nejen hori­zontální roviny, ale i boční svahy, na hrubé rozhrnutí materiálu je určena čelní radlice stroje. V kombinaci s nivelací lze vytvořit požadované tvary terénu.

Většina zákazníků volí grejdry New Holland pro jejich kvalitu a výjimečné vlastnosti. Ovládání stroje je jed nodušší díky uspo řádání otočného kloubu před kabinou, mechanickému ovládání rozvaděče i prostorné kabině, v níž může obsluha při práci se strojem stát a lépe sledovat činnost středové radlice. Poslední výhoda je navíc podtržena dokonalým prosklením a úzkými sloupky kabiny. Jedinečné řešení pohonu přední nápravy splňuje požadav ky i té nejnáročnější obsluhy stroje.


Grejdr New Holland F106.6

Varianty strojů

Grejdry New Holland se dodávají ve variantách F106.6, F106.6 A, F156.6 a F156.6 A o hmotnostech od 11,8 do 16,2 t. Mají hydrodynamický pohon obou zadních náprav s řetězovými stranovými převodovkami, případně ve variantách s pohonem všech šesti kol.


Hlavní oblastí použití grejdrů jsou velké rovné plochy

V tomto případě je přední náprava poháněna elektronicky řízeným hydrostatickým systémem s vlastním stavitelným pístovým čerpadlem a hydromotory umístěnými přímo v předních kolech. Tyto verze jsou označeny písmenem „A” za typovým označením stroje.

Motory splňují nejpřísnější limity Tier III a jejich nejvyšší pojezdová rychlost překračuje 37 km/hod.

Středová radlice

Středovou pracovní radlici grejdru je možné naklápět ve všech směrech, vysunout ji do strany zcela mimo svůj průjezdný profil a navíc ji v této poloze naklápět a dokonce ji postavit kolmo k zemi. Tím je možné vytvářet nejen hori zontální roviny, ale i boční svahy. Díky dlouhému rámu, na kterém se radlice nalézá poměrně daleko za předními koly, je práce s grejdrem velmi přesná.

Typ stroje provozní hmotnost výkon šířka radlice
F106.6 11 880 kg 104 kW/139 hp 3 355 mm
F106.6 A 12 180 kg 104 kW/139 hp 3 355 mm
F156.6 15 800 kg 142 kW/190 hp 3 660 mm
F156.6 A 16 200 kg 142 kW/190 hp 3 660 mm

Technické parametry strojů

Možnosti příslušenství

Grejdr lze vybavit širokou škálou příslušenství, například pohonem přední nápravy, čelní radlicí, protizávažím a nivelačním zařízením. Samozřejmostí je středová radlice, přičemž namísto tohoto zařízení lze nainstalovat rozrývač. V zadní části stroje se obvykle nachází rozrývač s pěti prsty.


Grejdr umí hotová kouzla se svou středovou radlicí

Hlavní oblastí použití grejdrů jsou velké rovné plochy – dálnice, stadiony – ale třeba i lesní cesty, údržba silnic a podobně.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek