Dnes je 8.5.

FOR ARCH 2008 – poprvé metrem

Zveřejněno: 3. 8. 2008

Do zahájení největšího podzimního stavebního veletrhu v České republice FOR ARCH zbývají dva měsíce a přípravy na jeho zahájení jsou v plném proudu. 19. ročník FOR ARCHu odstartuje v Pražském veletržním areálu v Letňanech 23. září a potrvá do 27. září, přinese několik novinek, z nichž tou nejzásadnější je ta, že návštěvníci budou moci na tento svátek stavebnictví dojet poprvé metrem.

FOR ARCH se již téměř dvacet let těší přízni návštěvníků a vystavovatelů z řad stavařů, architektů, developerů i laické veřejnosti. Jeho pořadatel, společnost ABF, připravuje souběžně s ním i další veletržní akce: FOR INVEST, 4. veletrh investičních příležitostí a realit, FOR WOOD, 3. veletrh progresivního stavění ze dřeva, FOR ELEKTRO, 1. veletrh elektrotechniky, osvětlovací techniky a zabezpečovacích systémů.

O tom, že vystavovat na veletrhu FOR ARCH je prestižní záležitostí, svědčí čísla auditovaná nezávislou společností – na celkovém počtu zúčastněných firem, který se každoročně pohybuje okolo tisícovky, se z 34 % podílejí významné společnosti. Z 67 % je veletrh navštěvován odborníky. Z důvodu zvýšeného zájmu ze strany vystavovatelů letos přibude ke stávajícím sedmi pevným halám ještě jedna mobilní o velikosti cca 1250 m² kryté výstavní plochy. Pořadatelé připravují dále pro vystavovatele rozšíření stávajících služeb o bezplatnou půjčovnu ručních vozíků v průběhu montáže i samotného konání veletrhu, rozšířenou nabídku ubytování či cateringu.

Příjemným bonusem je také lepší dopravní dostupnost. Ve čtvrtek 8. května byla totiž slavnostně otevřena stanice metra Letňany, která cestující dopraví až k výstavnímu areálu. Dosud byli návštěvníci veletrhu sváženi kyvadlovou dopravou ze stanic metra Českomoravská a Vysočanská.

Na veletrhu bude představena také celá řada novinek. Jednou z nich bude i nové tepelné čerpadlo systému vzduch – voda typové řady WPL Cool společnosti Stiebel Eltron, které poskytuje možnost vytápění v zimě a chlazení v létě. Čerpadlo tak může celoročně zajišťovat přípravu teplé vody a ohřev bazénové vody. Tepelná čerpadla WPL patří ke špičce ve svém oboru nejen díky vynikajícím výkonovým parametrům, ale i zásluhou velmi tichého provozu. Společnost American Way Solar, exkluzivní distributor předních světových výrobců solárních panelů a technologií, zase představí na veletrhu FOR ARCH inovativní technogie a produkty z oblasti obnovitelných technologií. Z dalších novinek, které budou v rámci mezinárodního stavebního veletrhu představeny, mohou návštěvníci zhlédnout kotle ATMOS DC 24 RS a DC 30 RS na dřevěné brikety. Jelikož oba typy kotlů splňují ekologické parametry, tak jejich majitelé mohou na jejich nákup získat státní dotaci. Přední český výrobce oken Vekra připravuje zase na své expozici autogramiádu vítěze Světového poháru v běhu na lyžích Lukáše Bauera.

Více informací o novinkách a veletrhu naleznete na stránkách www.forarch.cz.

Autor: Mgr. Markéta Macounová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Fanoušci techniky Komatsu si dali sraz na akci Pamětník 2024

Zveřejněno 8.5. Oblíbená předváděcí show společnosti KUHN-BOHEMIA a jejich partnerů se letos podruhé pod názvem Pamětník (dříve Marokánka) odehrála na březích krásného jezera Štít u Chlumce nad Cidlinou. Dne 18. dubna, tedy těsně před uzávěrkou tohoto vydání, se na… celý příspěvek

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek