Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

DEMAG - Vaše volba zdvihací a manipulační techniky

Zveřejněno: 30. 11. 2005

Firma Demag Cranes & Components zaujímá čelní místo v celosvětovém žebříčku výrobců zvihací a manipulační techniky. Díky novinkám ve výrobním programu, kladkostrojům řady DC a DR, se firmě podařilo zaujmout pozici lídra světového trhu.

Společnost Demag Cranes & Components, spol. s r.o. úspěšně uvedla na trh nové standardy v oblasti zdvihací techniky. Zahájením prodeje řetězového kladkostroje DC ve dvou provedeních, DC COM (základní verze) a DC PRO (s rozšířeným rozsahem funkcí) a lanového kladkostroje DR též ve dvou variantách DR COM a DR PRO, získala společnost jednoznačný náskok na světovém trhu v oblasti nadpodlahové manipulace.

ŘETĚZOVÉ KLADKOSTROJE

Nový řetězový kladkostroj Demag DC určuje svou kvalitou nová měřítka. Specialisté firmy Demag soustředili své zkušenosti a odborné znalosti do vývoje nového produktu, jehož výsledkem je jedinečný kladkostroj od lídra na světovém trhu.

Plug and Lift

Po zapojení konektorů je řetězový kladkostroj DC připraven k okamžitému použití. Tím se „plug and lift“ stává realitou. Sklopným závěsným třmenem se kladkostroj jednoduše zavěsí do pojezdové jednotky nebo závěsného oka.

All inclusive: vše v jednom

Kladkostroj DC nabízí už v základní verzi „COM“ vše nezbytné pro různé způsoby užití, např. stykačové ovládání - 24 V a provozní koncový vypínač. Vše bez navýšení ceny! Zvláštní přednosti převodovky, brzdy a spojky je bezúdržbový provoz po dobu až 10 let.

Výkon se vyplácí

Nový řetězový kladkostroj Demag DC je rychlý a velmi přesný. Standardní výbava zahrnuje dvě rychlosti zdvihu. Toto řešení přináší vysokou produktivitu práce. DC je díky tomu možno flexibilně zařadit do pracovních a výrobních procesů.

Ovladač vždy ve správné výšce

Nový DC učinil přítrž všem neodborným řešením, u nichž bylo zapotřebí prodloužit nebo zkrátit délku kabelu ovladače. Jako první řetězový kladkostroj disponuje DC ovladačem, jehož poloha se dá kdykoliv jednoduše a plynule nastavit.

2m +: Plus pro životnost

Kladkostroj DC nabízí více než jen běžná třída FEM poháněcích ústrojí. V praxi to znamená prodloužení životnosti o 20 %. Touto pozitivní stránkou se bude v budoucnosti vyznačovat technologie výroby jeřábů firmy Demag na celém světě.

LANOVÉ KLADKOSTROJE

Nový lanový kladkostroj DR se začal vyvíjet na základě požadavku nového produktu, který by uspokojil všechny nároky na vyšší výkonnost zařízení. Velkou výzvou pro naše konstruktéry se stala vyšší rychlost zdvihu - pro dosažení vyššího výkonu, frekvenčně řízené pohony pojezdu - pro eliminaci rozhoupání břemene a jeho přesného polohování.

Kladkostroj Demag DR je navržen tak, aby svými dojezdovými vzdálenostmi umožnil lepší využití plochy obsluhované jeřábem. Díky tomu lze pojíždět po větší ploše haly nebo stavět nové haly menší. Tím se sníží náklady na novostavbu a další související náklady

Vlastnosti nového kladkostroje DR

  • 2m+ definice firmy Demag pro delší životnost
  • rychlost zdvihu 6 m/min a pojezd kočky až 30 m/min
  • vysoké, plynule regulovatelné rychlosti díky silným frekvenčně řízeným pohonům Demag
  • mechatronika Demag – inteligentní spojení přesné mechaniky, elektronického řízení a průmyslově vyzkoušené technologie CAN BUS činí z jeřábového nosníku a lanového kladkostroje DR vysoce účinné zařízení pro přepravu materiálu
  • způsob provedení ergonomických ovladačů zajišťuje jednoduchou obslužnost a manipulace tak může probíhat plynule a bez kývání břemene – řízeno dálkově rádiem nebo ovládacím kabelem
  • prostorově úsporný tvar C nového lanového kladkostroje tvoří s rozličnými jeřábovými nosníky kompaktní jednotku s nejvhodnějšími dojezdovými vzdálenostmi. Nové haly tak mohou být projektovány menší nebo stávající budovy mohou být lépe využity.

Autor: Kristina Hvězdová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek