Dnes je 7.5. – svátek slaví Stanislav

Atlas Copco na předváděcí akci ve Strakonicích

Zveřejněno: 9. 1. 2009

Vrtáme pod velkým tlakem, takový byl název předváděcí akce společnosti Atlas Copco, která se konala koncem října ve Strakonicích v areálu společnosti V.H.S.H. s.r.o. – Jiří Horejš.

Společnost Atlas Copco s.r.o. si pro své zákazníky spolu se svými distributory Carmina, spol. s r.o. a Acstroje, s.r.o. nachystala v České republice ojedinělou ukázku hloubení vrtu pro tepelné čerpadlo.


Kompresor XRXS 566Cd s dieslovým motorem Caterpillar C18

Vrtání bylo provedeno pomocí nového 30bar kompresoru XRXS 566 Cd (průtok vzduchu 560l/s) a příklepového ponorného kladiva TD 60 (Total Depth) pracovníky společnosti V.H.S.H. s.r.o. – Jiří Horejš. Tato společnost se zabývá prováděním a vyhodnocováním hydrogeologických a vrtných prací.


Ukázka z prezentace brusky Grind Matic Manual B-DTH

Během této akce se díky spojení profesionálního přístupu a vysoce kvalitních a nejvýkonnějších strojů podařilo vyvrtat 242 m, což plně dostačovalo pro vystrojení vrtu pro tepelné čerpadlo. Vše při rychlosti 2–2,5m/min. při průměru korunky 165 mm a vrtné tyče 114 mm. Celé vrtání do kvalitního žulového podloží (granodiorit) proběhlo mimořádně rychle, a tak byl čas i na konzultace návštěvníků s odborníky výše zmíněných společností.


Vrtná souprava WIRTH SG

Návštěvníci akce si dále mohli prohlédnout, kromě výše zmíněného kompresoru XRXS 566 Cd s dieselovým motorem Caterpillar C18 a ponorného kladiva TD 60, také brusku Grind Matic Manual B-DTH a shlédnout zajímavé prezentace. Počasí bylo na konec měsíce října příjemné, a tak jsme se těšili zájmu návštěvníků, mezi kterými nechyběli ani přední odborníci ze společností pro vrtné práce.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek