Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Nová těžkotonážní loď s těžkým zvedacím jeřábem Liebherr typu HLC 150000

Zveřejněno: 16. 10. 2018

Společnost Liebherr společně s norskými společnostmi OHT, Ulstein Design & Solution BV, DNV-GL a čínskou loděnicí CMHI pracuje na výrobě jedinečného plavidla určeného pro aplikace ve větrné energetice, vyřazování starých nebo výstavbě nových mořských plošin konečně pro účely velmi těžké námořní přepravy.

Vizualizace plavidla pro přepravu a výstavbu základů větrných farem

Loďařská společnost CMHI, známý výrobce mořských plošin a obrovských plavidel, se chystá ve svých docích v Haimenu postavit loď o délce 216,3 metru, určenou pro operátora těžké námořní dopravy OHT. Lodní projektová společnost Ulstein navrhla v těsné spolupráci s OHT patentovaný koncept Alfa Lift.

Nové plavidlo o středním ponoru pro společnost OHT dále nabízí ultramoderní koncepci montáže, která nejspíš změní trh s mořskými plavidly. Společnost Liebherr pak tento koncept podporuje s jeřábem HLC, který je nejnovějším v sektoru těžkých jeřábů. HLC 150 000 a uzvedne až 3 000 tun. Na základě velmi osvědčené konstrukce otočného jeřábu Liebherr s A-rámem a mřížovým výložníkem poskytuje jeřáb nejvyšší spolehlivost a flexibilitu. Jeho robustní konstrukce odolává nepřetržitým dynamickým podmínkám a pohybům mořské hladiny.

Plavidlo o nosnosti 48 000 tun dokáže během provozu pracovat, což zvyšuje stabilitu jeřábu. Výsledkem je, že HLC vyhovuje širšímu spektru různých scénářů počasí a umožňuje tak pracovat téměř kdykoliv.

Díky kombinaci velkého bezpečného pracovního zatížení a mřížového výložníku dlouhého více než 70 metrů bude jeřáb ideálním prostředkem pro přepravu a výstavbu základů větrných farem na hlubokém moři. To je dále podpořeno jeho úsporným umístěním na vrcholu lodního můstku.

Autor: Jiří Hejhálek
Foto: Liebherr
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek