Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Změny u ASbud Česká Republika. Nová adresa, dampry D‘AVINO nebo prodej a servis strojů Hidromek

Zveřejněno: 28. 4. 2021

Prodejce stavební techniky Yanmar, SCHAEFF, MECALAC a Ammann, společnost ASbud Česká Republika z Rožnova pod Radhoštěm, hlásí pro tento rok několik novinek. Od ledna zahájila spolupráci s firmou KOBEX Bohemia, dealerem strojů HIDROMEK, a zařadila do sortimentu stavební stroje tohoto tureckého výrobce. Ke stejnému datu se navíc přestěhovala do nových prostor.

Dampr D12 je určený pro větší stavby, těžbu v lomech i v tunelových aplikacích.

V souvislosti s expanzí firmy ASbud došlo k přesídlení do vlastního areálu na adrese U Kantorka 419 v Rožnově pod Radhoštěm. V nových prostorách je zákazníkům k dispozici větší plocha pro zkoušení strojů a také zázemí pro veškerý servis včetně olejového hospodářství. V budoucnu plánují v ASbudu rozšíření a modernizaci areálu. „Chceme postupně zrekonstruovat i kancelářské objekty a další haly,” říká k plánům majitel a jednatel firmy, Ing. Jan Kunčický.

V novém areálu si mohou zákazníci prohlédnout a vyzkoušet stále oblíbenější rýpadlo-nakladače Hidromek 102B Supra a 102 Supra.

Unikátní staveništní mix Runner 560.2 od italské firmy D’AVINO zákazníky zaujal.
Unikátní staveništní mix Runner 560.2 od italské firmy D’AVINO zákazníky zaujal.

Univerzální dampery z Apeninského poloostrova

Díky pravidelnému doplňování portfolia se letos v ASbudu představily dvě novinky od italského výrobce D'AVINO. Po loňském úspěchu unikátního staveništního mixu s typovým označením Runner 560.2 přichází na trh staveništní dampry D12 a 120TW.

Dampr D12 má nosnost 12 tun (snese však i trochu více, jak ukazuje reálný provoz) a je určený pro větší stavby, těžbu v lomech i v tunelových aplikacích, kde se jeho kompaktní rozměry a manévrovací schopnosti (dvouosé provedení a natáčení obou náprav) projeví naplno. Výhodou dampru je vysoká variabilita použití; stroj vyniká dobrou ovladatelností a schopností zvládat i náročný terén (kromě řiditelných náprav má damper také uzávěrku diferenciálu). Kabina, která nepostrádá bohatou výbavu včetně klimatizace, může být seshora chráněna límcem korby (FOPS). Montáž a výroba všech komponentů probíhá v Evropě, což se projevuje mimo jiné na dobré dostupnosti veškerých náhradních dílů. Výčet výhod uzavírá široká škála prvků volitelné výbavy a nízko-emisní motor Perkins (90 kW).

K dampru může být vydán TP pro provoz na pozemních komunikacích (jako pracovní stroj), což dále rozšiřuje uplatnění stroje. „V této hmotnostní kategorii a s touto výbavou se jedná o unikátní stroj, který může oslovit celou řadu stavebních firem nebo živnostníků,” říká k novince Jan Kunčický a dodává: „Svou roli bude jistě hrát i příznivá pořizovací cena a nízké provozní náklady, související s výrobní jednoduchostí techniky D'AVINO.

V nabídce ASbud Česká Republika jsou od letošního jara také populární smykem řízené nakladače LOCUST (foto WAY INDUSTRIES).
V nabídce ASbud Česká Republika jsou od letošního jara také populární smykem řízené nakladače LOCUST (foto WAY INDUSTRIES).

Výčet plánovaných aktivit pro tento rok končí rozšířením nabídky o populární smykem řízené nakladače LOCUST. Obměnou projde také flotila techniky v půjčovně ASbud. Dění kolem této zajímavé firmy na Valašsku lze sledovat na pravidelně aktualizovaném na firemním webu ASbud.

 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek