Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Firma ASbud Česká Republika posiluje. Získala oficiální zastoupení značky Yanmar

Zveřejněno: 26. 5. 2020

Společnost ASbud Česká Republika, s.r.o z Frenštátu pod Radhoštěm není pro čtenáře Stavební techniky neznámou. V loňském roce jsme ve spolupráci s nimi uskutečnili reportáž ve firmě HORKON, která od nich pravidelně objednává techniku, zejména stroje SCHAEFF. Letos se portfolio strojů ASbud ještě rozšířilo: ke stavební a silniční technice od výrobců SCHAEFF, TEREX, Ammann Group a Mecalac se přidala také značka Yanmar.

Robustní pásové podvozky a nezbytné radlička – to jsou předpoklady mini-rýpadel Yanmar i pro těžší stavební práce

Získání oficiálního zastoupení renomovaného japonského výrobce je největší, nicméně zdaleka ne jedinou novinkou společnosti ASbud. Pojďme se podívat, co pro své zákazníky letos firma z podhůří Beskyd přichystala...

S Yanmarem přichází i něco navíc...

Doplnění stávajícího sortimentu ASbud o značku Yanmar se zdá být logickým krokem, už s ohledem na fakt, že i stroje SCHAEFF spadají pod globální skupinu Yanmar. K získání oficiálního zastoupení renomovaného japonského výrobce přispěla i vysoká kvalita servisních a poprodejních služeb firmy ASbud. V nabídce ASbud dominují zejména pásová mini a mid-rýpadla Yanmar v hmotnostní kategorii do 12 tun, která jsou vyráběna už přes padesát let. I proto je v této kategorii výrobce tak silný. Kompletní výroba probíhá v Japonsku a ve Francii; stroje jsou charakteristické precizním dílenským zpracováním, vlastními koncernovými motory, stabilními podvozky a v neposlední řadě bohatou výbavou. K dispozici jsou v provedení jak s konvenčním poloměrem otáčení, tak v konfiguraci ViO, což znamená, že rýpadlo má absolutně nulový přesah, tedy ani protizávaží na zádi, ani přední část horního rámu nepřesahují šířku pásu. Toto provedení se tak hodí zejména do městských zástaveb, pro výkopy kanalizací s velmi úzkými uličkami či podél zdí. Nutno poznamenat, že Yanmar byl, co se týče nulového přesahu, průkopníkem. Vždyť základy ViO koncepce byly položeny už v roce 1995.

K dalším oceňovaným vlastnostem mini-rýpadel Yanmar patří patentovaný unikátní hydraulický systém, označovaný jako ViPPS (ViO Progressive Pumps System), který umožňuje dosáhnout výjimečné síly a rychlosti při zachování plynulé ovladatelnosti stroje. Funguje to tak, že hydraulická čerpadla (3 nebo 4) jsou řízena vícecestným řídicím ventilem a dle potřeby dochází ke sdružování hydraulického výkonu.

Oblíbenost mini-rýpadel Yanmar spočívá dále v celé řadě jednoduchých a účelných řešeních, která byla do výroby zavedena na základě požadavků zákazníků. Abychom byli konkrétní, zmiňme například hydraulickou brzdu otočí, chytře řešenou ochranu pístnic ramene, násady a lopaty, která zamezuje poškození těchto klíčových komponentů a snižuje tak náklady, spojené s opravami či nečinností stroje z důvodu poruchy; nebo zakulacené kabiny s velkými prosklenými plochami, umožňující neomezený 360° výhled. Extrémně stabilní podvozek předurčuje mini-rýpadla Yanmar i k nasazení v tvrdších podmínkách. U vybraných modelů mohou zákazníci zvolit mezi klasickým výložníkem a výložníkem s prodlouženým ramenem. Díky všem těmto zmíněným vlastnostem jsou mini-rýpadla Yanmar vyhledávanými „univerzály” a oblibu získávají také u tzv. fleetových zákazníků a v půjčovnách. „Kvalita Yanmaru, zejména co se týče mini-rýpadel, je mezi stavaři neoddiskutovatelná. Myslím, že získáním oficiálního zastoupení této značky jsme udělali další krok dopředu,” komentuje novinku majitel a jednatel firmy ASbud, Ing. Jan Kunčický.

Minirypadla Yanmar mají prostornou, vyhřívanou a plně prosklenu kabinu, která poskytuje 360° rozhled
Minirypadla Yanmar mají prostornou, vyhřívanou a plně prosklenu kabinu, která poskytuje 360° rozhled

ASbud v kostce? Jeden partner pro všechno...

Připojením Yanmaru ke stávajícím produktům ASbud bylo docíleno ucelenější nabídky strojů. Tak například od výrobce SCHAEFF vám na Valašsku dodají mini-rýpadla v kategorii do 4 tun, dále kolová rýpadla řady TW, kolová rýpadla řady TL; od Mecalacu rýpadlo-nakladače TLB, dumpery TA a novinku v podobě kabinového dumperu MDX, a od Ammannu pak širokou paletu hutnicí a vibrační techniky do 5 tun. Prodávaná technika je kromě „mateřského” Frenštátu p. Radhoštěm nově k vidění také v prodejních centrech v Olomouci, ve Zlíně a od poloviny roku také v Brně či Praze.

Komplexnost nabídky je podpořena kvalitním a rychlým servisem, který je prováděn buď svépomocí, nebo prostřednictvím ověřených regionálních servisních partnerů. Proškolení servisní mechanici jsou zákazníkům v tuto chvíli k dispozici v 7 (!) servisních střediscích po celé ČR a ve dvou na Slovensku. Vyjma mechanických závad jsou zde schopni opravit i choulostivější závady například v elektroinstalacích, hydraulických systémech, hnacích ústrojích a převodovkách; samozřejmostí je odborná diagnostika.

Ruku v ruce se servisem umí v ASbudu také efektivní logistiku náhradních dílů s rychlými dodacími lhůtami. „Disponujeme nejen vlastními skladovými kapacitami, ale máme přístup také do nedalekých centrálních skladů v Německu a dalších evropských zemích, takže na požadavky zákazníka reagujeme v podstatě obratem,” podotýká Jan Kunčický a dodává: „Kromě dílů k námi prodávaným strojům jsme schopni zákazníkovi zajistit i díly k dalším zhruba patnácti nejfrekventovanějším značkám stavební mechanizace na trhu.

V oblasti příslušenství lze ke strojům doobjednat například stále populárnější rototilty, dále například super-výkonné hydraulické frézy německého výrobce ROCKWHEEL nebo hydraulická kladiva britského výrobce Arrowhead. Pro úplný výčet zbývá dodat, že vybranou techniku si lze také zapůjčit, k nákupu pak lze zvolit některou z nabídek individuálního financování. V případě firmy Asbud totiž skutečně platí ono okřídlené motto „Vše pod jednou střechou...”.

Také kolové rýpadlo TEREX TW110 patří do portfolia ASbud Česká Republika, s.r.o. Na fotografii stroj z flotily dlouholetého spokojeného zákazníka – společnosti HORKON
Také kolové rýpadlo TEREX TW110 patří do portfolia ASbud Česká Republika, s.r.o. Na fotografii stroj z flotily dlouholetého spokojeného zákazníka – společnosti HORKON

Vidět a být viděn

Firma Asbud velmi dbá na komunikaci s partnery a zákazníky. Nejen že webové stránky www.asbud.cz patří mezi nejlépe propracované a obsahově nejucelenější u nás, ale energii tu věnují také přímému kontaktu s lidmi. I proto nebude „značka” ASbud letos chybět na oblíbených akcích jako jsou například Kopřivnické dny techniky. Co se týče vlastních akcí, i letos se mohou zákazníci těšit na tradiční ASbud Open Days ve Frenštátu p. Radhoštěm, kde už budou určitě k vidění a k vyzkoušení i novinky od Yanmaru. Společnost také pravidelně spouští speciální výprodeje nebo akční nabídky – v tuto chvíli se například vyprodávají sklady s loňskými modely SCHAEFF (například mini-rýpadlo TC19, TC22, nebo midi-rýpadla TC 35 a TC 37). Více informací, kontakty a aktuality se dozvíte na webových stránkách nebo na Facebooku (hledejte „ASbud Česká Republika”). Pro získání aktuálních nabídek a novinek společnosti doporučujeme požádat o jejich pravidelné zasílání formou Newsletteru na adrese marketing@asbud.cz.

Autor: Jan Rybář
Foto: ASbud Česká Republika
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek