Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 21.5. – svátek slaví Monika

Země živitelka 2009

Zveřejněno: 22. 10. 2009

Více než šest stovek vystavovatelů se prezentovalo na 36. ročníku mezinárodní zemědělské výstavy Země živitelka, která proběhla ve dnech 27. 8. až 1. 9. 2009 v Českých Budějovicích. Tak jako v předchozích letech bylo jejím hlavním mottem „Budoucnost českého zemědělství a českého venkova“.

Tato rozsáhlá výstava se za dobu své existence stala jednou z nejvýznamnějších zemědělských akcí v České republice. Oficiálně ji zahájili svým projevem prezident Václav Klaus a ministr zemědělství Jakub Šebesta. V rámci slavnostního zahájení proběhlo také předávání certifikátu národní značky kvality KLASA, kterou získalo v letošním roce devatenáct nových potravinářských výrobků.

Výstava Země živitelka probíhala jako každoročně pod patronací Ministerstva zemědělství ČR, Ministerstva pro místní rozvoj ČR a Agrární komory ČR.

Zemědělská a komunální technika

Na výstavě mohli návštěvníci zhlédnout především na volných plochách širokou nabídku zemědělské techniky jako např. traktory, kombajny, techniku pro sklizeň píce, postřikovače, secí stroje, čističky, dopravníky, šrotovníky, mačkací stroje, dojící a chladící zařízení, komunální a lesnickou techniku, přepravníky balíků a zvířat, obraceče a shrnovače píce, mulčovače a další.

Sekce Ekostyl

Tvorba a ochrana životního prostředí byla prezentována pod samostatným názvem Ekostyl. V rámci výstaviště bylo vytvořeno vhodné prostředí pro prezentaci firem zabývajících se alternativními zdroji energie, ekologickými technologiemi, stavbami a ekologicky šetrnými výrobky.

Doprovodný program

Součástí odborného doprovodného programu byla také soutěž s dlouholetou tradicí „Zlatý klas”, kterou vyhlašuje ministerstvo zemědělství prostřednictvím Výstaviště České Budějovice a.s. Soutěž probíhala tradičně v pěti oborech: rostlinná výroba, živočišná výroba, mechanizace, potřeby a služby zemědělství, potravinářský a zpracovatelský průmysl.

V kategorii mechanizace udělila porota dvě ocenění, a to univerzálnímu kolovému traktoru Zetor Proxima Power 105 (výrobce Zetor) a pásovému traktoru Challenger MT 765 C (výrobce AGCO International – Švýcarsko).

Autor: Monika Zatloukalová
Foto: Monika Zatloukalová
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

TVH distributorem dílů pro manipulační techniku Zoomlion

Zveřejněno 20.5. Během pouhých tří desetiletí se společnost Zoomlion stala jedním z předních čínských výrobců zemědělské, stavební a manipulační techniky. Součástí jejího širokého portfolia jsou mobilní zvedací pracovní plošiny, které prodává po celém světě… celý příspěvek

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek