Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 5.5. – svátek slaví Klaudie

WOOD-TEC 2007

Zveřejněno: 29. 8. 2007

Dne 11.–14. září se v Brně bude konat již 10. mezinárodní veletrh strojů, nástrojů, zařízení a materiálů pro dřevozpracující průmysl. Již nyní je velmi pravděpodobné, že tento veletrh přivítá nejvíce vystavovatelů. Těšit se můžeme na zajímavý doprovodný program, nebude chybět poradenská služba.

Mimořádně příznivá předběžná bilance

Jubilejní 10. mezinárodní veletrh WOOD-TEC představí v letošním roce největší přehlídku technologií pro dřevozpracující průmysl ve střední Evropě a nových zemích EU. Podle předběžných statistických ukazatelů nesoucích datum 30. 6. 2007 se k účasti na letošním ročníku veletrhu WOOD-TECu přihlásilo již 293 vystavovatelů, kteří si objednali přes 13.000 m2 čisté výstavní plochy. 37 % výstavní plochy si pronajalo 12 největších letošních vystavovatelů: ROJEK dřevoobráběcí stroje a.s., EPIMEX dřevoobráběcí stroje s.r.o., PANAS, spol. s r.o., TEKMA, spol. s r.o., ITALCOMMA, spol. s r.o., STM s.r.o., BeA CS,spol. s r.o., Schachermayer, spol. s r.o., ASAMER spol. s r.o., STYMO Trade, spol. s r.o., Tooltechnic Systems CZ, s.r.o. a AXIMA, spol. s r.o.

V současné době jsou zde přihlášeni vystavovatelé z 12 zemí (Belgie, Česká republika, Dánsko, Francie, Itálie, Jihoafrická republika, Německo, Polsko, Rakousko, Slovensko, Slovinsko a Tchaj-Wan).

Doprovodný program

Integrální součástí veletrhu WOOD-TEC je bezesporu doprovodný program. V letošním roku se na jeho uspořádání podílí Lesnická a dřevařská fakulta MZLU, Nadace „Dřevo pro život” a Česká společnost pro jakost.

Doprovodný program zahrnuje tato témata:

  • Dřevo a jeho surovinová základna v ČR.
  • Jakost, shoda výrobků, zkušebnictví, český dřevařský výrobek v EU.
  • Nové trendy ve vývoji dřevostaveb a konstrukčních materiálů na bázi dřeva.
  • Dřevařské stroje a nástroje pro obrábění dřeva.
  • Nové technologie zpracování a modifikace dřeva.
  • Nové ekologické technologie v oblasti lepidel, plnidel, brusiv a laků.
  • Věda a výzkum ve dřevozpracujícím průmyslu.

Závěrem

Již nyní je tedy zřejmé, že se návštěvníci veletrhu mohou těšit nejen na ucelenou nabídku renomovaných firem oboru zpracování dřeva a dodavatelů materiálů, ale i velmi zajímavý doprovodný program. Navíc bude po celou dobu veletrhu fungovat praktická poradenská služba, která bude zájemcům pomáhat v řešení jejich odborných, technologických i obchodních problémů.



1 Zpracováno dle tiskových zpráv
Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek