Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Výkonná hydraulická kladiva Renomag pro všechny nosiče a druhy prací

Zveřejněno: 12. 11. 2018

Hydraulické kladivo značky Renomag využijete nejen při všech lehčích i náročných stavebních pracích spojených s výstavbou silnic, bouráním, recyklacemi, ale i v lomech při těžbě a rozbíjení velkých kamenných bloků. Pro tyto práce potřebujete nástroj s vysokou spolehlivostí a snadnou údržbou, přitom velmi odolný a efektivní. Kompletní řadu kladiv, které zmíněné požadavky díky originální konstrukci a technickým řešením umí splnit, nabízí společnost RENOMAG spol. s r.o.

Nabídka kladiv RENOMAG obsahuje dvaadvacet typů dle hmotnosti (od 55 kg až do 10 000 kg)

Hydraulická kladiva Renomag jsou používána jako přídavná zařízení k hydraulickým nosičům pro efektivní bourání a těžbu. Nabídka obsahuje dvaadvacet typů dle hmotnosti (od 55 kg až do 10 000 kg) a použitelnosti, které poskytují vysoký výkon, snadnou údržbu a jednoduché použití. Hydraulickými kladivy Renomag lze osadit jak kompaktní lehké zemní stroje, tak těžké demoliční, a to jak pro občasné použití při stavebních činnostech, tak i pro pravidelné nasazení při demolicích a lomové těžbě. Jsou to zejména smykem řízené nakladače, minirýpadla, traktorbagry a rýpadla hmotnostní třídy 0,8 až 100 tun. Široká nabídka modelů umožňuje najít ideální model pro individuální potřebu každého zákazníka, danou aplikaci a maximální produktivitu.

Široká nabídka umožňuje najít ideální model pro individuální potřebu každého zákazníka
Široká nabídka umožňuje najít ideální model pro individuální potřebu každého zákazníka

Ochranné prvky prodlouží životnost

Hydraulická kladiva se při své náročné činnosti nevyhnou mechanickému namáhání a opotřebovávání, a proto je velmi důležitá jejich konstrukce, respektive robustnost. Hydraulická kladiva Renomag disponují ochranným pláštěm vyznačujícím se dobře utlumeným a pevnostně efektivním rámem. Dalším užitečným prvkem pro prodloužení životnosti je masivní horní tlumič pro tlumení zpětných rázů přenášených do stroje. Spodní část kladiva je vyrobena z otěruvzdorné oceli. U modelů s označením DP je navíc k mání tzv. Dust Protector, což je těsnění proti vnikání prachu, aby bylo kladivo lépe chráněno před opotřebením. Použitý masivní svorník má větší průměr, jenž minimalizuje riziko jeho poškození a umožňuje použití většího utahovacího momentu, který zabraňuje uvolnění matice a chrání vnitřní díly před selháním. Všechna výše zmíněná řešení snižují opotřebení a namáhání kladiva i nosiče a tím šetří provozní náklady.

Uspořádání pro maximální účinnost kladiva

Hydraulická kladiva Renomag jsou vybavena tepelně upraveným oškrtem pro maximální tvrdost, rázovou houževnatost a trvanlivost. Vezmeme-li popis kladiva odspodu, následuje po oškrtu spodní tlumič, píst s velkým průměrem, široký čep nástroje a za uložením oškrtu komora s plynem a horní tlumič. Nad horním tlumičem se nachází automatický systém mazání a hlavní vnitřní ventil. Nad těmito komponenty je velký akumulátor a systém umožňující výběr ze dvou rychlostí kladiva. Vše je pak opláštěno za účelem ochrany proti vnikání prachu a minimalizování hlučnosti. V dolní vnější části je otěruvzdorná patka.

Kvůli maximální tvrdosti jsou hydraulická kladiva Renomag vybavena tepelně upraveným oškrtem
Kvůli maximální tvrdosti jsou hydraulická kladiva Renomag vybavena tepelně upraveným oškrtem

Snadná údržba

Hydraulická kladiva jsou velmi citlivá na údržbu a správné zacházení, měla by se jim tedy věnovat náležitá péče. Pokud pomineme jejich správné používání, tak jde o pravidelné promazávaní kladiva. Strojník je ale této činnosti ušetřen v případě, když používá kladivo Renomag ze střední a těžké třídy, která jsou pro hladký a nepřerušovaný provoz vybavena automatickým mazacím systémem. Pohon může být zajištěn vibracemi (systém s kovovou plnitelnou kartuší nebo s výměnnou plnitelnou plastovou kartuší), nebo hydraulikou (systém s výměnnou plnitelnou plastovou kartuší). Automatický mazací systém nejen že snižuje náklady na údržbu a opravu, ale také minimalizuje prostoje provozu a prodlužuje životnost nástroje, hrotu a pouzder. K dispozici jsou náhradní kartuše se speciálním mazivem, odolným vůči vysokým teplotám a tlakům.

Kladiva Renomag se vyznačují minimálními náklady na údržbu díky jednoduché, avšak účinné konstrukci z menšího počtu dílů. Servisní intervaly jsou naplánované každých 600 hodin, což znamená o 20 % kratší prostoje a významnou úsporu času a nákladů. Pro snadnou běžnou údržbu může strojník sáhnout po servisní soupravě, která je standardně dodávána ke každému kladivu Renomag. Tato servisní souprava je nezbytná pro efektivní provoz a provádění kontrol. Pro maximální péči a provádění doporučených servisních prohlídek vyškolenými odborníky je dobře vybaven dílenský servis se skladem dílů v sídle společnosti Renomag spol. s r.o., pro podporu v místě pracovního nasazení kladiv kvalifikované osádky servisních vozů.

Servisní intervaly jsou naplánované každých 600 hodin
Servisní intervaly jsou naplánované každých 600 hodin

Užitečné funkce usnadní a zefektivní práci

Hydraulická kladiva Renomag mají také řadu funkcí, které usnadňují a zefektivňují práci. Například jde o automatické zastavení a nastavitelný úder. Údery naprázdno nadměrně opotřebovávají kladivo a vedou v nejlepším případě k poškození součástek, v nejhorším k poškození celého kladiva. Systém automatického zastavení účinně eliminuje vnitřní rázy způsobené tímto sbíjením na prázdno a zabraňuje tak poškození. Činnost kladiva je okamžitě zastavena po proražení materiálu, tím je zvýšena odolnost a prodloužena životnost.

Další užitečnou možností je nastavení úderu. Dvojí ovládání rychlosti umožňuje nastavit sílu úderu pro potřeby dané aplikace, ať už se jedná o silné údery o nízké frekvenci nebo časté údery o nižší intenzitě.

Celkově mají hydraulická kladiva Renomag optimalizovaný výkon. Systém vnitřních ventilů je o 10–15 % účinnější než konkurenční řešení na trhu a díky jeho vysoké energetické účinnosti se dosahuje nejúspornějšího využití kladiva. Tato konstrukce zvyšuje produktivitu tím, že udržuje teplotu oleje na nízké úrovni, což umožňuje pracovat déle bez nežádoucího vlivu na výkon.

Společnost RENOMAG spol. s r.o. na hydraulická kladiva poskytuje tříletou záruku. Všechna kladiva Renomag před odesláním procházejí 100% kontrolou kvality.

Autor: Milan Jedlička
Foto: RENOMAG
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek