Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 21.5. – svátek slaví Monika

Vše pro manipulaci

Zveřejněno: 30. 12. 2008

Kdo zná společnost Cime, s.r.o. z Pelhřimova, jistě dá za pravdu tvrzení, které říká, že jde o specialistu na nakládku a manipulaci všeho druhu. Vždyť již více než deset let se zaměřuje na prodej a servis nakládací techniky. Ve svém sortimentu má hned tři výrobce nakládací techniky patřící ve svém oboru k těm nejlepším.

Teleskopické nakladače Merlo, čelní traktorové nakladače MX a kloubové nakladače Weidemann tvoří sortiment, ze kterého si vybere každý zájemce manipulaci s materiálem. Díky velkému množství různě výkonných strojů je společnost Cime schopna nabídnout manipulační techniku přesně na míru, a to od nejmenší obce až po největší města v naší republice.


Teleskopický manipulátor Merlo

Teleskopické manipulátory Merlo

Společnost MERLO S.p.A. je jedním z největších výrobců teleskopických manipulátorů na světě. V oblasti konstrukce a inovací je světovým leaderem, o čemž svědčí řada světových premiér, patentů a unikátních technických řešení. Díky široké paletě modelů dokáže Merlo nabídnout manipulátor do všech provozních podmínek. Teleskopické manipulátory najdou své uplatnění tam, kde je třeba za krátký čas naložit či složit velké množství materiálu, kde je nutné zvedat materiál do velkých výšek či tam, kde je třeba mezi jednotlivými sklady přejíždět větší vzdálenosti po veřejných komunikacích.

Díky své konstrukci jsou teleskopické manipulátory Merlo připraveny plnit své úkoly na skládkách posypových materiálů, skládkách komunálních odpadů, stát se významným pomocníkem při výstavbě, údržbě a opravách budov, silnic, mostů a tunelů. Velké množství výměnných adapterů umožňuje těmto teleskopickým manipulátorům stát se univerzálním pomocníkem ve všech oblastech nejen komunální sféry.


Univerzální nakladač Weidemann

Čelní nakladače MX

Francouzský výrobce Mailleux sídlící nedaleko Renes vyrábí čelní nakladače pro traktory všech značek. Tento přední evropský výrobce produkuje čelní nakladače v ucelených řadách pro traktory od 20 do 230 koní. Ve svém výrobním programu pamatuje i na malotraktory a traktory pro speciální provozy jako jsou sady, parky či oblast údržby měst a obcí. Samozřejmostí je široká škála adaptérů vlastní výroby. Traktor je obvyklým pomocníkem ve všech oblastech komunální sféry. I ta nejmenší obec jej potřebuje k provádění údržby zeleně či zimní údržbě komunikací. Čelní traktorové nakladače MX udělají z každého traktoru ještě univerzálnějšího pomocníka. Konstrukce nakladačů MX dovoluje kromě běžného nakládání i práci s šípovou radlicí při zimní údržbě komunikací. Jednoduchost odpojení a opětného připojení nakladače k traktoru umožňují nakladač použít právě tehdy, kdy ho potřebujete.

Univerzální nakladače Weidemann

Značka Weidemann představuje světovou špičku mezi výrobci univerzálních a všestranně použitelných nakladačů. V závodech Diemelsse-Flechtdorf a Rotha bylo vyrobeno více než 40 000 strojů a zařízení pro využití v zemědělství, zahradnictví, péči o krajinu, jezdeckém sportu, veřejných zařízeních a službách i v průmyslu a stavebnictví.


Čelní nakladač MX

V paletě modelů kloubových nakladačů Weidemann najdeme stroje již od 80 cm šířky a nosnosti okolo 900 kg až po stroje, které dokáží pracovat s břemenem o hmotnosti několika tun.

Stejně jako u dvou předchozích výrobců je šíře sortimentu odrazem různorodosti požadavků jednotlivých uživatelů. Proto Weidemann nabízí jak stroje schopné pracovat na sběrném dvoře, vypomáhat při výstavbě chodníků, odklízet sníh z chodníků a současně jej sypat posypovým materiálem, ale také stroje určené například pro nakládání velkého množství posypového materiálu při každoročních sněhových kalamitách.

Autor: Ing. Miroslav Mikulič
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

TVH distributorem dílů pro manipulační techniku Zoomlion

Zveřejněno 20.5. Během pouhých tří desetiletí se společnost Zoomlion stala jedním z předních čínských výrobců zemědělské, stavební a manipulační techniky. Součástí jejího širokého portfolia jsou mobilní zvedací pracovní plošiny, které prodává po celém světě… celý příspěvek

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek